Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Saksa fra Leknes fergekai

Date:
09.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:55h
Distance:
9.0km
Map    

Storerunda på Moltu

Date:
06.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:25h
Distance:
11.8km

Jeg har hatt en tung uke på jobb. Der jeg har slitt med å se ut vinduet på fantastisk høstvær, sett venner poste fjellturbilder på sosiale media, mens jeg selv har vært hindret i å kunne delta. Forferdelig! Men i dag passet det, og været var som det hadde vært de siste dagene: Nydelig. Valget gikk på å ta med Kamilla på storerunda på Moltu. Jeg har selv gått denne turen mange ganger, men aldri før har den vært så vakker som den var denne gangen. Lyset var helt magisk fra start til slutt, og bildene jeg poster under her, knipset med mobilen, klarer ikke rettferdiggjøre slik det var i virkeligheten såklart. Jeg anbefaler dermed alle om å sikte seg inn på denne turen på denne tiden av året, og starte et par timer før sola går ned, slik at man får med seg både solnedgangen, >>>

Map    

Grøtdalstindane

Date:
24.09.2016
Duration:
3:24h
Distance:
7.0km

Morgentur opp til Grøtdalstindane i forkant av fotballkamp på Sæbø. Dette var rett og slett en meget bra fjelltur. Jeg er tilhenger av at terrenget underveis også spiller en rolle, ikke bare toppen, og i så måte leverte dette langt over forventninger. Jeg hadde sett for meg at dette ville være noe lignende som Dalegubben, som jeg besteg noen uker tildigere, men dette var mye mye bedre. Variert terreng, variert stigning, vakkert scenario og artige partier. Der var litt vind, og der kom noen dråper regn underveis, men ikke en gang det klarte å ødelegge noe. Denne turen går inn på min topp 10 i Sunnmørsalpene, kanskje oppe og snuser på topp 5. Limer som vanlig inn noen bilder, og har også lastet opp GPS-sporet. Denne turen anbefales på det varmeste.

Map    

Toftestødrunda og Igesundvarden

Date:
22.09.2016
Duration:
1:36h
Distance:
8.5km
Map    

Hornseten

Date:
21.09.2016
Map    

Hornseten

Date:
18.09.2016
Map    

Kalvedalsvatnet

Date:
17.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:48h
Distance:
3.1km

Tur til Kalvedalsvatnet med Barnas Turlag, avd Herøy. Gikk med jentene, så tempoet er basert på barneføttene til en 6-åring.

Map    

Hornseten

Date:
15.09.2016
Map    

Dalegubben

Date:
13.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:43h
Distance:
7.4km

Denne lørdagens flotte vær ble benyttet til å krysse av en topp som jeg har hatt lyst å gå lenge. Jeg og Kamilla startet i Sæbø sentrum og fulgte den svært godt tilrettelagte "Gunnarråsa" til topps. Lite å si om turen, egentlig. Den starter som så mange andre toppturer gjennom skogen. Mesteparten av denne turen går opp Skondalen, og den fremstår som relativt lang og monoton. Der er god merking, og det var aldri noen spørsmål om hvor man skulle gå. Det var relativt folksomt denne dagen, og vi møtte folk både opp og ned, samt at det var folksomt på toppen. Men alt i alt en finfin tur til et fjell med en svært bra utsikt i alle retninger. Anbefales.

Map    

Golleneset - Runde fyr - Goksøyr

Date:
17.07.2016
Duration:
13:46h
Distance:
44.5km

Da var dagen her. Denne turen hadde blitt plantet i mitt hode for et par måneder siden av en kamerat. Min første reaksjon var "dette vil jeg bli med på", så vart det iverksatt planlegging for å skaffe oversikt over tidsestimat. De fleste fjellene har jeg jo gått flere ganger før, men det er noe med det. Man vet aldri helt hvilket tempo som blir holdt over så lang tid, og her var også et par oppstigninger jeg ikke kjente til, så dermed ble det en del rekoginisering. Jeg gikk bl.a neste halve turen tirsdagen før, fra Golleneset til Bendalen. Det opprinnelige entouraget var på tre personer der to skulle fullføre hele. Så kom dårlige værmeldinger, og de to andre trakk seg. For min del så var det denne dagen som passet, og jeg hadde gått høyt ut på facebook og sagt jeg >>>

Map     3 comments

Advertisement