Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rotsethornet

Date:
28.05.2015
Characteristic:
Hillwalk

Brukte torsdagen til å bestige en topp som har stått på lista i lang tid. Rotsethornet. Der var snøfritt hele veien opp. Litt overrasket over hvor bratt der tidvis var, men kjettingene som er lagt ut som hjelpemiddel fungerte veldig bra. En annen gang kan man kanskje fortsette sørøstover?

Map    

Eidskyrkja på ski

Date:
14.05.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:07h
Distance:
6.8km

Da var årets fyrste topptur på ski en realitet. Et skranglete kne har gjort at dette har vorte utsatt og utsatt, men no var det på tide å teste litt, samtidig som en kunne krysse av årets første av dei planlagte 10 nye toppane over 1000m for 2015. Eidskyrkja har vore på lista mi sida første tur på kvivsvegen, då den ruvande toppen gjorde meg meir enn nysgjerrig! Det var varierande føreforhold, og varierande sikt underveis på turen, og "som vanlig" var det dårlig med utsikt på toppen når det er skitur det er snakk om. Men alt i alt en veldig fin tur som kan anbefalast! Ikkje like mykje knipsing denne gongen, men limer likevel inn nokre "blinkskudd".

Map    

Skorpa (Keipen)

Date:
02.05.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:58h
Distance:
5.6km

Dagens tur gikk til Skorpa i lag med Daniel som aldri hadde vore der før. Det var fjøre sjø, så vi fikk ta utfordringa med adkomst, men ettersom siktepunktet med stanga på naustet og blåsa oppe på marka no er kjent so gikk det greit. Skorpa/Keipen er absolutt et av mine favorittfjell, og det suverent finaste fjellet i ytre Herøy etter mi meining. Her er nokre bilder frå turen:

Map    

Gyrinakken

Date:
01.05.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:40h
Distance:
2.1km

Etter å ha vore ferdig med Sollia og Rjåhornet var det ingen vei utenom å ta Gyrinakken også når en fyrst va på Leikong. Dette var siste topp på samlelista over Herøy-fjell med >100m primærfaktor. Det var tunge bein, so heldigvis var ikkje dette den største toppen i verden. Knappe 20 min til toppen frå bilen, mend oppstart frå Go-carten på Leikong.

Map    

Gurskøy-fjell frå Leikongsætra

Date:
01.05.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:07h
Distance:
14.9km

Det var dags for å fortsette med topp-15 samling og planen denne dagen var å ta en svært rolig tur opp til Solllia og over til Rjåhornet, og dersom forma tillot det ta med siste toppen på PF100-lista, Gyrinakken. Forma va double negative, med forkjølelse i kroppen, og releasefest på toppen av det heile. Men som sagt? Rolig, rolig, rolig va planen. He besøkt Sollia frå Leikong på ski tidligare i år, men aldri gått til fots, so usikker på om veivalget va identisk (det va det ikkje), men det va gode stia første del av turen opp til Sollia. Etter Sollia var det å gå i tenkeboksa vedr veivalg til Rjåhornet. Å gå heile veien tilbake til stikrysset med skilt var uaktuelt, og dermed vart planen å gå rakast mulig veg i luftlinje mot mål nr to for dagen. Det medførte noken svært >>>

Map