Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hestefjellet, Selsteinen og Storehanen

Date:
13.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:41h
Distance:
10.8km

Det var søndag og jeg hadde anledning til å ta meg en ordentlig fjelltur. Ingenting er sikrere enn at det da er elendige forhold. Sånn ble det også denne gangen, dermed kunne jeg skrinlegge å teste det nye toppturutstyret innenfor fjorden og jeg gikk for å ta noen topper på Havila-lista på ski. Jeg har gått ruta fra moltudalen og opp til Storehanen via disse fjellene mange ganger til fots, men aldri på ski så da var jo det beleilig sånn sett. Det som ikke var like beleilig var at det begynte å regne omtrent i det jeg gikk ut av bilen. Det var heller ikke særlig beleilig at det begynte å blåse opp. Tanken om å ta med Syrebakkane og Sollia ble raskt eliminiert, og dermed var Hestefjellet første mål. Veien opp forbi Mørkevatnet har jeg faktisk kun gått én gang før, og det >>>

Map     3 comments

Hidsegga/Veten på ski

Date:
25.02.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:53h
Distance:
8.3km
Map    

Storevarden og Rjåhornet på ski

Date:
24.02.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:33h
Distance:
9.6km

Innfallsmetoden gjorde at jeg fikk lyst å prøve å se om det var nok snø til å ta seg opp til Storevarden på de nye fjellskiene mine. Jeg kjørte for første gang helt opp til porten på veien opp til Teigetua og begynte å bære skiene oppover. Der var litt snø på veien, så jeg runda egentlig bare første svingen før jeg spente på meg skia. Det gikk greit å komme seg til topps langs veien, men der hadde kjørt biler, så det var litt sporskifte fra midt på,til ut i grøftene underveis. I det jeg nærma meg punktet der man tar av mot Storevarden ble jeg litt skeptisk. Der var snø på veien, men utenfor var der ikke mye snø å skryte av. Men jeg gikk på med godt mot. Det ble en selsom affære i starten. Der var LITE snø, og det ble både lyng og stein som måtte forseres på knotete >>>

Map    

Leikongsætra til Gjøna på ski

Date:
14.02.2016
Characteristic:
Backcountry skiing

Denne søndagen var som skapt for å komme seg ut på tur, og det var det garantert veldig mange som gjorde. Jeg var intet unntak, og denne turen hadde jeg planlagt noen dager. Jeg har alltid tenkt de gangene jeg går til Sollia fra Leikongsætra at en gang må jeg ta turen langs ryggen på andre siden av dalen. Og det var planen denne gangen. Målet offisielt sett var å samle to Sande-topper som "tilfeldigvis" er både på den nyopprettede "Havila topp 25"-lista (som jeg har laget) og på Sande PF100 som jeg samler etter. Storetua og Gjøna var toppene i så måte, men jammen fikk jeg med meg mer enn som så på denne turen. Resten av turrapporten kommer i bildeformat.

Map    

Sollia på ski

Date:
12.02.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:24h
Distance:
11.2km

Den første ordentlige testen av mine nye smørefrie fjellski. Gikk helt til topps uten å bruke feller. Kun i de aller bratteste partiene måtte en ty til litt sikk-sakk eller fiskebein. Med andre ord bestått med glans. Tidvis kjempeforhold. Nederst var det hardt under, så det var litt vrient å gjøre annet enn å forsikre seg om å komme helskinnet ned. Første topp av Havilas "topp 25" for 2016 er også dermed unnagjort.

Map    

Eidskyrkja på ski

Date:
14.05.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:07h
Distance:
6.8km

Da var årets fyrste topptur på ski en realitet. Et skranglete kne har gjort at dette har vorte utsatt og utsatt, men no var det på tide å teste litt, samtidig som en kunne krysse av årets første av dei planlagte 10 nye toppane over 1000m for 2015. Eidskyrkja har vore på lista mi sida første tur på kvivsvegen, då den ruvande toppen gjorde meg meir enn nysgjerrig! Det var varierande føreforhold, og varierande sikt underveis på turen, og "som vanlig" var det dårlig med utsikt på toppen når det er skitur det er snakk om. Men alt i alt en veldig fin tur som kan anbefalast! Ikkje like mykje knipsing denne gongen, men limer likevel inn nokre "blinkskudd".

Map    

Sollia på ski

Date:
20.01.2015
Characteristic:
Backcountry skiing

Børsta støv av de gamle telemarkskia Dynastar Ultra Bultra og heiv meg rundt for en tur etter jobb denne fine vinterdagen. Nye feller, lånte staver etc. Rapportene sa fint føre for nedkjøring fra Sollia, men det var søndag. Nå var det tirsdag. Akk, hvor mye et par plussgrader på dagtid og litt vind kan gjøre. For turen opp var fin, i godt selskap av Arnt Flatmo, mens turen ned ble ødelagt av et ekkelt gnagsår, samt elendige forhold nederst. Konklusjonen blir: Kjøp nye fjellski for turer på ski i Herøy :-)

Map