Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Bessvatnet

Date:
01.08.2021
Duration:
3:13h
Distance:
9.6km
Map    

Rasletinden

Date:
31.07.2021
Map    

Søndagstur på Venabygdsfjellet

Date:
11.07.2021
Duration:
1:24h
Distance:
8.2km
Map    

Skåla 1843

Date:
29.06.2021

Siden yr hadde meldt knallvær så reiste jeg en tur til Loen igjen å bestige Skåla. Egentlig behøver man ikke noe unnskyldning å reise til nydelige Loen uansett, men det kan bli litt trangt der når været ikke spiller på lag. Booked inn kvelden før på Tjugen camping rett ved siden av startpunktet og mingled meg litt med det turfolket i felleskjøkkenet for jeg lo meg. Nå hadde jeg gått denne turen en del ganger før så jeg var fullstendig klar over at man må jobbe for hver enkel høydemeter her. Fosdøla hadde høy vannføring og vannet på 1141 var til dels fremdeles isbelagt. Masse folk underveis og møte en som hadde overnattet i tarnet. Det må være en litt spesielt opplevelse å våkne der oppe om morgenen, så den havnet nok på to-do lista med det samme.

Map    

Høyeste punkt i Ringebu kommune: Muen 1424

Date:
27.06.2021
Duration:
1:57h
Distance:
5.1km

Lett tilgjengelig fra Fv27 er dette et perfekt mål for en rask ettermiddagstur. Her er det en del steinrøys å forsere og dette går som regel helt ukomplisert siden det finnes noen stier opp gjennom røysa som er lett synlig. Fra toppen ser man bl.a. ut mot sørsiden av Rondane massivet. Gikk dessverre noe galt med registrering av høydeforskjellen - gpssen registrerte 1000 hm for mye. Ble en veldig lettvint trening denne gangen. Fra P-plassen til toppen er det 400 moh å forsere.

Map    

Vinkeldammen-Kolstadroa, Ringebu #2

Date:
26.06.2021
Duration:
1:14h
Distance:
7.7km
Map    

Fjellet med det rare navnet: Læshøe, i Lom

Date:
25.06.2021
Duration:
4:07h
Distance:
13.5km

Nå har jeg tidligere med jevne mellomrom bodd på Fossheim i Lom men fikk aldri med meg disse topper som ligger rett bakk hotellet, så i dag bestemte jeg meg og kjøre fra Ringebu for å utforske lia oppi der. Parkerte ovenfor nybygget til Brimi, ved el-ladeplassen og så var det bare å komme seg opp. Vanligvis er det å navigere i tettbygde strøk det som er utfordrende, med alle disse småsti som leder til alt og ingenting, og her var det ingen untakk. Fant fram, hadde et hyggelig prat med en eller to på vei opp og det var samtidig det siste av menneskelig kontakt jeg hadde på hele den turen. Litt rart syntes jeg, for Lom sentrum bare øste av ferietrafikk og hadde forventet at det skulle bli flere som tok turen opp i en sånn 'bymarka' område, men tydeligvis ingen som lot seg friste.

Map    

Vinkeldammen-Kolstadroa, Ringebu

Date:
24.06.2021
Duration:
1:51h
Distance:
8.1km
Map    

Pillarguri på Otta - where else?

Date:
23.06.2021
Duration:
1:56h
Distance:
9.1km

Gikk denne toppen så, så mange ganger før men det ble ikke før nå, en festlig dag i juni '21, at jeg fikk den registrert her. Pillarguriområdet er vel dominert av skifferbrudd og jeg synes at dette gjør dette området også litt interessant. Og så er skogen og berget her ganske godt tilgjengelig akkurat pga grus-/anleggsveien som fører til det bruddet helt oppe som fortsatt er i full bruk. På selve toppen, men også noen momenter underveis, har man nydelig utsikt mot Rondane massivet som nesten alltid tar seg pent ut som fotomotivet. Vedlagte gpstrack er bare en av flere muligheter å komme seg opp til topps.

Map    

Folksomt på Skredfjellet, Stryn

Date:
22.06.2021
Duration:
5:45h
Distance:
16.7km

Jaktet på fintværet på 3. dag av ferien min og så spådde YR at det skulle bli knallvær i Stryn. Jeg kjente dette området fra tidligere turer, hovedsakelig de utallige trappetrinnene opp mot Skåla (1848), og så hadde jeg blitt forelsket i den nydelige plassen Tjugen camping i Loen. Godt plass til telt, her står man ikke oppstilt mellom gråhvite vegger av bobil og campingvogn. Dette, utsikt på topp 1848, lang kveldssol, felleskjøkken (med kjøleskap) og hyggelige turfolk rundtomkring gjør denne plassen til en av mine absolute favoritter. Siden jeg hadde gått Skåla en del ganger før så valgte jeg å utforske Skredfjellet og gikk opp fra P-plassen ved Åheim (ca 260 hm). Nå må jeg si at jeg har litt erfaring med å kjøre opp/ned bratte bakker fra mine 10 år i Norge men de på >>>

Map