Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Bølgekraft

Date:
01.05.2021
Distance:
5.0km
Map    

Sbf

Date:
18.04.2021
Distance:
10.5km
Map    

Sangoltshornet

Date:
17.04.2021
Distance:
5.9km

Disse toppene på de ytterste øyene mot Nordsjøen har en aldeles fantastisk utsikt. Denne turen er på ingen måte strabasiøs, men den får ikke topp terningkast på grunn av litt myrete terreng der hvor tur- og retur overlapper.

Map    

Spjeld

Date:
14.04.2021
Distance:
9.2km

Fjæreidpollen rundt med to nye PF100+ kryss boka. Terningkast 4. Fantastisk flott terreng. Store trær er så godt som fraværende, så her er utsikten upåklagelig i 360 graders sektor. Det som trakk ned var at så mye av den foregikk på asfalt. En del km gikk til og med langs den sterkt trafikkerte RV561. Turens start og slutt var ved PB-elementet "Knappskogfjellet P-lomme".

Map    

Tritjønnheia

Date:
08.04.2021
Distance:
5.4km

Grei tur for en ettermiddag etter jobb. God plass til å sette fra seg bilen. Det meste av turen, bortsett fra selve "runda", foregikk på traktorvei. Selve "runda" utgjør et tilnærmet rektangel. Sørover på fin skogssti. Østover i flott terreng med mye spor etter elg. En del stup som gjorde at det ble noen små omveier her og der. Nordover i greit skogsterreng og vestover på traktorvei. I "rundas" nordvestlige hjørne ligger et nedlagt gårdsbruk. Skal man dømme etter byggestilen var det nok drevet gårdsbruk her et godt stykke inn i forrige århundre. Fascinerende hvor lite de trengte for å holde liv i et gårdsbruk for noen få tiår siden. Like fascinerende hvordan noen kunne bosette seg her, langt inne i "svarte skauen".

Map    

Strai

Date:
06.04.2021
Distance:
3.6km

Typisk ettermiddagstur etter å ha sittet på baken en hel arbeidsdag. Stor parkeringsplass ved Torridal skole. Fant noen gruver helt i begynnelsen av turen, men glemte å ta bilde av disse... Fant ingen sti opp til selve toppunktet, så den ble til i fart... PB-elementet på toppen heter "Banetjønnkniben", mens kartgrunnlaget vil ha det med en "å", altså Bånetjønnkniben. Kom inn på en flott gammel hestevei etter toppunktet. Vakkert håndverk som er verd å stoppe og ta en titt på!

Map    

Bymarka i Kristiansand

Date:
05.04.2021
Distance:
13.6km

Her gjelder det å følge med på kartet. Det er så mange stier på kryss og tvers at man er nødt til å gå feil en gang eller to (ref. "avstikker" etter Ravneheia og unødig omvei nord for Bånetjønn). Flotte stier i nydelig skogsterreng. Som forventet, mye folk på en 2. påskedag med fint vær. Toppene er OK, men ikke spektakulære. Greit med parkering ved enden av Svarttjønnveien (30 plasser?), men disse blir fort opptatt på en fin dag. I følge Peakbook var toppen "Baneheia" i turens nordvestre hjørne områdets høyeste punkt, men jeg er mener Hellerstønuten er høyest, så da jeg la inn denne som et PB-element. Dermed er det to PF100+ topper i området, og det stemmer ikke.

Map    

Hovdefjell

Date:
02.04.2021
Distance:
4.9km

Flott tur! Må jo være en av distriktets mest markante topper. Litt vanskelig å gå «off-piste» ned igjen med mye rester av snø her og der. Stien opp er tørr og fin. God merking hele vrien.

Map    

Bjørnen

Date:
09.03.2021
Distance:
4.9km

PF100+ nerden i meg tok meg denne gangen til Bjørnen nær Halhjem fergekai. Småtopper er ikke alltid like spennende, men du skal ikke se bort fra at denne turen blir gjentatt en vakker dag. Men da vil jeg gå gjennom skogen på tilbakeveien også. Sola begynte å gå ned, og hodelykta lå igjen hjemme, så da ble det retur via asfalt denne gangen. Spennende gravrøyser fra jernalderen både på Vassliåsen og Stordalsåsen . Fra Vassliåsen til Bjørnaåsen, og videre til jeg fikk asfalt under beina, gikk turen i hjortetråkk. Fremkommeligheten var likevel brukbar.

Map    

Tverråsen og Lauvåsen

Date:
08.03.2021
Distance:
2.7km

Kjapp liten tur for en PF100+ nerd. Fint skogsterreng, og greit å gå utenom sti. Selve toppen får terningkast pi/2.

Map