Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Aasebø

Date:
27.05.2021
Distance:
4.9km

En fin "strekke på beina etter jobb"-tur. Nydelig skogsterreng. Fineste utsiktsplassen er ikke på toppen, men ved oppslagstavla like nedenfor. På kartutsnittet er oppslagstavla der hvor tursporet krysser seg selv. Spennende krater etter en alliert Tallboy bombe som ble sluppet av et alliert Lancaster-fly 12. januar 1945. Bomba var egentlig med for ubåt-bunkeren på Laksevåg , men måtte ofres for å berge fly og mannskap da en tysk Focke-Wulf jager fra flystripa på Herdla dukket opp.

Map    

Botlenipa på fire minutter

Date:
25.05.2021
Distance:
0.4km

Totalt 400 meter med fire minutter gange hver vei (inkl. fotografering). Definitivt den korteste PF100+ turen i min CV. Men... Nå var samlelista for Øygarden kommune ("nye" Øygarden etter 01.01.2020) komplett. Øygardens beste? Uten tvil Liatårnet med Førdesveten som en god nummer to. Det er også disse to som har høyest PF i kommunen.

Map    

Signalen

Date:
25.05.2021
Distance:
3.3km

Herlig å gå på tur helt ut mot Nordsjøen. Enhver plante som prøver å vokse seg mer enn 50 cm over bakkenivå blir resolutt revet opp med røttene av høststormene. Resultatet er en upåklagelig utsikt fra begynnelse til slutt. Kanskje ikke den mest strabasiøse turen, men en fin tur for en ettermiddag etter jobb. Lett å parkere (Kiwi) og ingen problemer med å finne høvelig sti. Dersom jeg skulle gått runda igjen ville jeg nok tatt stien vest for Halsvardtjørna i turens sørøstre hjørne for å unngå så mye asfalt.

Map    

Kobberheia

Date:
11.05.2021
Distance:
10.1km

Fin tur i blandet skogsterreng. Fant aldri noen sti opp til selve Kobberheia, men greit å gå der likevel. Selve toppen fremkalte ikke gåsehud, men på veien kom jeg over en spennende bygdeborg fra folkevandringstiden og runestein fra middelalderen ved Søgne gamle prestegård. Stor parkeringsplass ved Søgne gamle kirke.

Map    

Bølgekraft

Date:
01.05.2021
Distance:
5.0km
Map