Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Eldborghaugen

Date:
14.08.2021

Tok ferga over fra Nyvoll til Korsfjord, og kjørte over berget til Komagfjord. Her parkerte jeg nede ved veien og fulgte den naturlige, men bratte ryggen opp til Eldborghaugen. Her får man nydelig utsikt over til Seilandsjøkulen, over til Lerresfjord, ned til Komagfjord og helt over til Kovtinden. Valgte en litt slakere rute nedover, sør for bergryggen. Den beste ruta både opp og ned er nok å følge den lille bekken som renner ned lia. Turen ble på til sammen 3,3 km.

Map    

Ørnsaksa

Date:
08.08.2021

Tok rutebåten fra Alta til Kongshus kai. Tok en direkte retning fra kaia opp til Ørnsaksa. Ganske ulendt terreng med ugjennomtrengelig småbjørkeskog enkelte steder. Toppen er jo ikke så høy, men man får flott utsikt over Årøya og utover mot Kviby, Isnestoften og Vargsundet. Hadde nydelig sommervær.

Map    

Nállovárri

Date:
07.08.2021

Tok veien inn forbi Røstan og så langt grusveien gikk. Fulgte så de nye strømmastene og tok veien rett opp mot toppen. Ganske bratt, men helt overkommelig. Fikk nydelig utsikt ut over Eibydalen fra toppen. Gikk litt sørover for å finne en litt mindre bratt vei nedover, og fulgte så ATV-vei langs den lille bekken og tilbake til bilen igjen. Totalt 4 km.

Map    

Kufot

Date:
06.08.2021

Parkerte nede på Stillaveien og fulgte Tverrelvdalen idrettslag sin gulmerkede trimløype opp til postkassen. Tok så retning nordover opp mot høyeste punkt på Kufotfjellet. Helt greit terreng med en del bjørkeskog, litt myr og noe småkjerr, cirka 1,2 km etter postkassen. Fin utsikt nedover Tverrelvdalen.

Map    

Vardfjellet

Date:
02.07.2021

Turen til Vardfjellet startet med å sykle til tv-masta på Stifjell. Det går en grusvei hele veien fram til masta, cirka 18 km tur /retur. Cirka 600 meter fra masta er starten på en merket løype over til Vardfjellet. Der er det både en militær installasjon og Avinors flyradar som er lett å navigere etter i et forholdsvis lett terreng. Her finner man også en flott, gammel varde og toppen utgjør også et punkt brukt i beregningen av Struves meridianbue. Til fots utgjorde turen 5,7 km.

Map    

Halde

Date:
12.09.2020
Map    

Ceavdni

Date:
29.08.2020

Tur med utgangspunkt fra Tutteberget i Jotka. Fulgte ATV-løypa mot Bojobæskihytta hele veien, sett bort fra den siste kilometeren. Stor og flott varde på toppen ovenfor Dødningekløfta med en fantastisk utsikt over Stabbursdalen. Gikk innom Jotka fjellstue på tur tilbake for en kopp kaffe og utsøkt god kanelbolle. Turen ble til sammen på 19 km.

Map    

Helligfjellet

Date:
28.07.2020

Denne turen har utgangspunkt fra Isnestoften,- 4,2 mil fra Alta Sentrum. Målet er Helligfjell fjernsynsender og man ser senderen stort sett hele turen. Det er grusvei hele veien opp, - med bratt stigning i begynnelsen og slutten, og med et litt flatere parti midtveis. Utsikten fra tårnet er fantastisk og finest utsikt får man kanskje fra vestsida av fjellet;- her kan man se langt innover Langfjorden.

Map    

Sáhkkobátni

Date:
12.07.2020

Tur med utgangspunkt fra veikrysset til Mathisdalen. Bratt stigning gjennom seljeskog opp til en radiomast. Videre opp til topp med trigonometrisk punkt på 349 og til Sahkkobatni- punkt på 358. Måtte ned en veldig steinete og vanskelig elveskar, før jeg kom til stien som gikk forbi et flyvrak og andre krigsrester. Stien gikk så bratt nedover og endte på Simanes og havnivå. Turen ble tilsammen på 7,8 km.

Map    

Skoddevarre Sør

Date:
21.06.2020

Tur med utgangspunkt fra Øytun Folkehøyskole. Lett å følge blåmerket sti oppover.

Map