Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Storfjellet

Date:
17.11.2019

Tur med utgangspunkt fra Storekorsnes. Fulgte traktorvei fram til Luovosvarri, gikk så direkte opp til Jamnetuva og derfra nordvestover til Storfjellet. Stor og flott varde på toppen og nydelig utsikt ned mot Korsfjord og Storekorsnes.

Map    

Talviktoppen

Date:
27.09.2019

Turen starter i Vassbotndalen i Talvik. Bilen ble parkert ved veis ende, og herfra kunne man følge sti opp Nonskardet, forbi Nonskardvannet og videre opp bekkedalen ved topp 691. Herfra kunne man se opp til Talviktoppen. Det var lange strekninger med mye ur og klatring i bratt steinrøys; et vanskelig terreng. Vel oppå toppen kan man studere ruinene av nordlysobservatoriet som ble bygget her samme høst som observatoriet på Haldde. Man ser faktisk ned på Halddetoppen herfra, samtidig som man har god utsyn både til Alta og Talvik.

Map    

Rássegálvárri

Date:
14.09.2019

Tur med utgangspunkt noen mil nord for Kautokeino. ATV- veien fører frem til en stor radiomast og et militært anlegg.

Map    

Handelstind

Date:
01.09.2019

Tur med utgangspunkt fra Kvalsund kirke. Lett å følge sti opp til Handelstind hvor man får en flott utsikt ned på tettstedet.

Map    

Rossefjellet

Date:
25.08.2019

Tur med utgangspunkt fra Akkarfjord. Vi syklet veien fram til den fine stranden i Finnvika og gikk opp Rossefjellet på "baksiden". Oppe på toppen sto en flott varde og utsikten rett ned på Akkarfjord var flott.

Map    

Tarhalsen

Date:
24.08.2019

Tur med utgangspunkt fra Akkarfjord på Sørøya, forbi Kjøttvikvarden og fram til Fyrvokterveien som er blitt tilrettelagt med stiger og rekkverk.

Map    

Steinfjellet

Date:
11.08.2019

Tur med utgangspunkt fra Hammerfest lufthavn. Lett å følge grusvei oppover til den flotte turhytta som ligger på toppen.

Map    

Lifjellet

Date:
21.07.2019

Tur med utgangspunkt fra Store Kvalfjord på Stjernøya. Vi tok skyssbåt fra Storekorsnes inn til Kvalfjord og startet stigninga rett opp mot fjellpartiet som ligger rett over bygda. De første høydemetrene var relativt vanskelig å forsere på grunn av ulendt terreng, under tett bregneskog og med følge av de hundretusen fluene som var her denne dagen. Etter å ha kommet over tregrensa var det fortsatt bratt, men mye lettere å gå. På toppen fikk vi belønning i form av deilig og svalende vind, samt en fabelaktig flott utsikt. Vi var først oppå Kvalfjordfjellet, men gikk videre opp til Lifjell også. Herfra kunne man se over til Seiland og Rognsund, samt masta på Stifjell og innover øya til Rottenhallen- fjellet. Og været var det ingenting å si på; - en vakker sommerdag i Finnmark.

Map    

Kjøttvikvarden

Date:
24.06.2019

Tur med utgangspunkt fra Akkarfjord på Sørøya. Kjøttvikvarden er Hammerfest kommunes eldste byggverk, satt opp i 1853 etter befaling av den Kongelige Norske Regjering Marine Departement, og den måler 18 alen høyt, 12 alen bredt og 8 alen tjukt.

Map    

Skoddevarre Nord

Date:
05.06.2019

Starten går fra Alta Museum, og det er lett å følge merket sti oppover. Flott utsikt på toppen mot Kvenvik, Skoddevarre og Auskarnes.

Map