Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rundtur i Folldalen

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.0km

Map    

Knyken

Date:
31.10.2020
Duration:
3:47h
Distance:
10.9km

Besøk av Emilie med rolig tur til Knyken. Lang stopp ved 1000 moh for å bygge varde!

Map    

Knyken

Date:
06.10.2020
Duration:
1:53h
Distance:
10.7km

Map    

Skjerdingfjelltraversen og Snøfjellet

Date:
03.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:58h
Distance:
20.7km

Rundtur om Skjerdingjfelltraversen - Bjøråskaret - Snøfjellet. Start ved Innerdalsmerket p-plass i Todalen. Fulgte rødmerket sti som går opp mot Bjøråskaret, fin sti med jevn stigning. Ved skiltene som viser veidelingen til Innderdalshytta om Snekkerdalen eller Bjøråskaret, gikk vi av stien og skrådde østover rett opp mot Skjerdingfjellet. Her var det bratt og mye steinur, og høydemetrene økte raskt. Det meste av høydemetrene ble unnagjort opp hit, og vandringen langs eggen startet. Det mest utfordrende klatrepartiet var den siste opp mot selve Skjerdningen, hvor man kan velge å holde litt vest og klarte langs siden, eller å klatre rett opp. Vi valgte å gå rett opp. Ned fra Skjerdningen fulgte vi ryggen ned mot Bjøråsskaret og videre opp mot Snøfjellet. .

Map    

Skarven og Holtakammen

Date:
30.09.2020
Duration:
3:06h
Distance:
11.5km

Ettermiddagstur for å krysse av de to gjenstående toppene i Bøverdalen, Skarven og Holtakammen. Vi tok det som en rundtur og parkerte ca 1 km forbi Seterbøen P-plass for å korte ned siste del langs veien når vi skulle tilbake til bilen. Ved Seterbøen P-plass er det skiltet opp mot Skarven, fin sti som tok oss hele veien opp til toppen. Fra Skarven tok vi sjansen på å sikte oss relativt rett på Holtakammen ved å gå ned lia rett mot i dalen. Det var skog med mye kratt og veldig bratt enkelte steder, og vi konkluderte med at det var nok ikke den beste ruta å følge ned. Vi kom oss inn på T-merket sti i retning Hardbakkhytta, og tok av stien mot Holtakammen da vi kom opp i høyden igjen. Mørket begynte å sige på, gjennom kratt og lyng kom vi oss ned skogen med hodelykt og inn på >>>

Map    

Snota fra Vindøldalen

Date:
27.09.2020
Duration:
10:56h
Distance:
33.1km

Snota fra Vindøldalen sammen med mine spreke svigerforeldre! Vi parkerte ved Vindøldalen p-plass og syklet videre innover dalen på grus/traktorveien så langt vi kom, litt over 7 km. Her satte vi fra oss syklene og fortsatte til fots opp mot Vassdalen til trimposten. Fra trimposten følger vi stien rett øst. Vi traff ikke helt på stien som tok oss oppover mot ryggen og endte med å gå i ulendt terreng og store steiner. På nedturen fant vi stien ved å følge vardene, anbefaler å bruke denne veien både opp og ned. Da vi fortsatte i sør-øst retning mot toppen valgte å holde litt øst for ryggen siden jeg og min mann skulle ta med oss smultringen Snota N på veien opp. Vi skilte lag med svigers som valgte å droppe denne og satte kursen rett mot NV toppen isteden. Etter N-toppen var det >>>

Map    

Hjelmkona

Date:
12.09.2020
Duration:
2:08h
Distance:
9.6km

Hjelmkona fra Sletta i Settemsdalen. Fra Sletta p-plass er det skiltet til Hjelmkona og sti med blåmerking hele veien opp til toppen. Som forventet var det svært bløtt et godt stykke innover dalen siden det hadde regnet nesten hele uka. Vi hadde Hjelmen på vår høyre side hele veien. Det er mulig å gå opp på Hjelmen fra denne siden også, men jeg ville nok heller valgt å gå fra normalruta i Settemsdalen.

Map    

Høystakken, Saufjellet og Middagsfjellet

Date:
05.09.2020
Duration:
3:46h
Distance:
15.0km

Rundtur i Bøverdalen med start fra Seterbøen p-plass. Startet ved skiltene som viser vei mot Skarven og Tverrlihytta. Første topp for dagen var Høystakken. Vi valgte å gå av stien og krysse Arilds bru (etter tips fra simenee ) og følge ryggen opp mot vardene på toppen. Deretter ble kursen satt mot Saufjellet og videre til Middagsfjellet. Fra Middagsfjellet var det kort vei ned til Tverrlihytta, herfra fulgte vi den rødmerkede stien helt tilbake til parkeringen. Overraskende lett nedfart fra Middagsfjellet/hytta!

Map    

Dyrstolan

Date:
02.09.2020
Duration:
3:07h
Distance:
16.3km

Kjørte innover Bøverdalen helt til vi kom til starten på bomveien hvor vi valgte å parkere. Herfra jogget vi innover grusveien mot Øygard hyttefelt, og siktet oss inn på turstien mellom Hardbakkhytta og Grytbakksetra. Vi fulgte turstien hele veien opp til Dyrstolan. Godt merket sti hele veien og flott terreng å gå i. Deilig sol og temperatur, lite vind!

Map    

Neverholthøgfjellet og Hardbakkfjellet

Date:
31.08.2020
Duration:
3:40h
Distance:
16.5km

Parkering ved markert parkeringsplass mot Hardbakkhytta, nedenfor grusveien som går opp til Nedre Myrholtvatnet. Vi starter turen med å følge grusveien, som var svært bratt. Rett før vi kom til vatnet tok vi av grusveien til venstre og gikk over på rødmerket tursti som vi fulgte videre til Øvre Myrholtvatnet. Herfra ble kursen satt østover direkte opp mot Neverholthøgfjellet. Turen gikk så videre mot Hardbakkfjellet. På tilbaketuren gikk vi en liten tur innom Hardbakkhytta, fylte på med litt energi før vi gikk hjemover igjen samme vei som vi kom opp.

Map