Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Stuttgongkampen,Griningshø,Dyrtjønnhø.

Date:
11.09.2022
Distance:
16.0km

Map    

Trollhø

Date:
10.09.2022
Distance:
12.7km

Map    

Brånåhø

Date:
09.09.2022
Distance:
11.0km

Map    

Blåhøe/Jettasenderen og Skagsnebb.

Date:
02.09.2022

Parkerte bilen i Vågå og sykklet opp til Blåhø, 15 km med bratte motbakker, 8.3 % i snitt og 1369 høydemeter. Klokket inn på til 1.41 t. Det var tåke på toppen, så da ble det noen bilder,for deretter å sykle ned igjen til parkering til stien til Skagsnebb. En veldig fin sti innover i lett fjellterreng. Nydelig utsikt over Vågåvatnet. 5 km tr fra Blåhøveien. Deretter bar det nedover tilbake til Vågå. En fin kombiner, Bike andre Hike.

Map    

Høgvaldtindene

Date:
01.09.2022

Hadde langfri og var en tur på Randsverk. Værmeldinga lovte knallvær torsdag 1.sept ,så det kunne ikke blitt en bedre bursdagsfeiring på meg. Det var shorts og nydelig vær. Fulgte stien mot Kykja,men tok av til høyre og fulgte en veldig god sti innover. Kom så til breen og gikk på snøen så langt det var mulig. Måtte deretter i steinrøysa og klyve i løs ur opp til fortoppen ,Vestre Høgvaldtind. Så litt ned igjen for så å klyve oppover steinrøysa til Midtre Høgvaldtind. Måtte ta med meg den siste 2000 meterstoppen også,så da måtte jeg litt ned igjen på platået,for så å komme meg opp på den Midtre igjen. Tok samme vei ned igjen. 14 km , ca. 5.40 t med pause og 1195 høydemeter. En lett og fin tur. En perfekt dag for jubilanten.

Map    

Falketind

Date:
14.08.2022

Peakbook treff på hytta til Morten , Vang i Valdres. Vi hadde 2 dager å gå på for å bestige Falketind, og det var meldt best vær søndagen. Vekking kl.05.00 og avgang fra hytta kl.06.00. Hårda bud ! Vi kom oss inn til Koldedalen og fikk parkering. Startet å gå ca 07.30 og nådde breen etter litt over 1 t. ( Pioner ruta). På med sele ,stegjern og isøks. Hadde en liten sightseeing i blåisen der, før vi koblet oss på klatre tauet. 10 stk i 2 taulag. Morsom klatring/klyving opp veggen. Det gikk rolig og forsiktig, brukte vel 45 min opp veggen. Deretter var det lett klyving opp mot toppen. Lite vind, varmt og knallvær...Lucky us.. Nydelig utsikt. Deretter ned normalveien ned på snøen, svaberg , og bratt ned langs elva til vannet . Her var det noen som badet . Lang vei tilbake til >>>

Map    

Klanten og Rankonøse

Date:
13.08.2022

Peakbooktreff på hytta til Morten , Vang i Valdres. Planen var Falketid på lørdag, men ikke helt opptimalt vær ( dro dit dagen etter i knallvær.) Det ble derfor en nydelig tur på Klanten og Rankonøse , en liten kjøretur fra hytta. Det var knallvær og varmt. Fin sti til å begynne med, deretter tok vi en brattt oppstgning til toppen av Klanten. Deretter flatt og steinete innover til neste topp Rankonøse. Vi tok deretter ned renna ved Trongebytti.Bratt enkelte steder men fin på slutten. Måtte krysse elva, men det gikk bar nå. Vi så både Elg,Rype og et Reinsdyr som passerte rett foran nesa på oss da vi hadde en liten pause. Artig opplevelse. Avsluttet turen med et forfriskende bad i Helin. En perfekt dag med entusiastiske og turglade folk ( 10 stk av oss ).

Map    

Austanbotntindane

Date:
02.07.2022

Peakbooktreff på den nye hytta til Morten Helgesen i Vang i Valdres. Vi hadde 3 dager å velge mellom. Det virket som at værmeldinga var "best " på lørdagen. Det skulle være litt opphold/sol midt på dagen,så vi dro ikke fra hytte før kl.11.00. Uheldigvis var veien over Tyin stengt,så vi måtte kjøre om Lærdal ( 1 t ekstra). Deretter over Tindevegen. Vi begynnte å gå ut kl.14.00 og det var liten sikt. Sakte men sikkert gikk vi oppover, og det ble bare mer og mer tåke og regn. Ingen snakket om å snu, derfor fortsatt vi videre på glatte steiner , og sikring med tau på utsatte steder. Vi nådde toppen etterhvert alle mann alle, selv om noen var skeptiske til å fortsette. Det gikk sakte ned igjen også. Glatte steiner og sleipt. Vi kom ned til bilen kl.23.59 ....10 t >>>

Map    

Store Smørstabbstind

Date:
06.06.2022

Pinsehelg på Randsverk. Ble hentet av Sveinung som var på Høvringen mandag 2.pinsedag. Kun 1.5 t kjøring til Krossbu er kurrant. Nydelig vær og overraskende bra føre..helt knallt rett og slett. En del bare flekker til å begynne med,men supert videre .Godt og varmt. Brukte fjellski og nådde foten av fjellet etter ca.2 t. En liten matpause før vi begynnte oppstigningen. Bratt,men det gikk greit med isøks. Nådde toppen etter 25 min. Nydelig utsikt.... Deretter ned samme vei. Litt mer sugeføre, men nedkjøringa gikk veldig fint. 11 km , 5 t med pauser og 1019 høydemeter. En perfekt avslutning på pinse. Varmt hjemme på Biri 23 grader,lengtet tilbake på fjellet.

Map    

Kniven,Sauen og Sokse.

Date:
16.05.2022

Var på Randsverk denne helga og avtalte å møte Grete på Krossbu. Knallvær og knallføre. Kunne ikke blitt bedre. Mye folk på veien oppover breen. Tok Kniven først. Måtte bruke Isøks og stegjern. Ett par partier med klyving ellers fint. Plukket med oss Sauen med det samme. Deretter gikk vi mot Sokse. Endelig kunne jeg bestige Sokse. Supre forhold opp den bratte renna. En del snø,så det gikk veldig fint å komme seg både opp og ned med stegjern og isøks. Morsom klatring. Til sammen ble det 14 km ,1304 høydemeter og ca.7.5 t i rolig tempo. Lett tilbake til Krossbu. En perfekt dag. Leste på nyheter at det var gått skredflak på baksiden av Kalven dagen etter..

Map