Tre-på-topp-runden i østmarka (12.11.2012)

Written by Roger (Roger Gundersen) GSM

Map
Ascents Blåfjell (462m) 12.11.2012
Signalkulen (522m) 12.11.2012
Skrehelle (553m) 12.11.2012
Lille Skrehelle (484m) 12.11.2012
St. Hansåsen (465m) 12.11.2012
Visits of other PBEs Ramsberget (418m) 12.11.2012

Tre-på-topp-runden i østmarka.

Rundløype ca 17 km
Fjelldalen - Lille Skrehelle - Elggløtt –Skrehelletoppen – Setertjenn – Havretjenn – Middagskollane - Ristingkollen – Høgsetsetra – Blåfjell – Havretjennstua – St.Hansåsen – Ramsberget - Fjelldalen

Prøvegåing av en sløyfe via 3 topper i østmarka. Signalkulen skulle være ny bonustopp for Ti-Topper’n i 2013, så litt moro å stable opp en liten utfordring for de som måtte ønske en lengre titopp-tur en vanlig. Sammen med Skrehelle og Blåfjell skulle det være mulig å gjennomføre 3 registreringsposter på en og samme runde.

Turen startet fra Fjelldalen nord for Børsjesjø og gikk opp i retning Lille Skrehelle som første registreringspost. Man velger selv hvordan man legger opp løypa, men utfordringen går på å ta alle toppene på en og samme runde, med start og endemål på samme sted. En del av utfordringen for de som ville prøve rundløypa lå i at deler av området ikke alle steder var like innlysende merket. Det gjaldt å være observant og følge med noen steder. Noe av turen ligger litt i bakevja fra vanlige betråkka turløyper, så stien bærer litt preg av det.

Siden turen startet sent på dagen, for mitt vedkommende, ble lykt påkrevd f.o.m. toppen av Middagskollane, så det var ikke under de mest ideelle forholda. Det ble en bek mørk novemberkveld. Det hadde regnet mye i forkant så det var også bløtt mange steder.

På bildet vises GPS-loggen fra turen lagt over et vanlig turkart.
Litt rar gåing nede fra veien ved Ristingkollen. Trodde stien som gikk inn i skogen på andre siden skulle ta en noe annen retning enn den gjorde, men jeg kunne likesågodt følgt skogbilveien. Også inne ved Høgsetsetra ble det litt fram og tilbake i mørkets mulm og mørke. Syns det var litt merkelig skilting der.

Tre-på-topp-runden
Tre-på-topp-runden

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.