Høyest i Hareid og Ulstein (11.05.2017)

Written by Stigun GSM

Start point Ringstaddalen P-lomme (72m)
Endpoint Samme (72m)
Characteristic Hike
Duration 4h 27min
Distance 9.5km
Vertical meters 879m
GPS
Ascents Blåtind (697m) 11.05.2017
Kongsvollen (683m) 11.05.2017
Visits of other PBEs Ringstaddalen parkeringslomme (80m) 11.05.2017 09:45
Ulsteinvik (0m) 11.05.2017 09:45
Behov for tur uten tunge ski på bena i dag etter spektakulær tur til Kolåstinden dagen før.
Fra Ørsta kjøring via undersjøisk tunnel til Hareidlandet. Kjørte opp fra Haddal til parkering Blåtind. Godt merket sti, relativt flatt til å begynne med over myrparti før god tydelig sti ledet østover i nordflanken til Blåtind. Tung i kroppen i dag, klarte ikke å komme over 90-100 i puls; hva var dette for noe? Sneglet meg oppover, forbi Hundelaupsvatnet, nå i nordøstlig retning mot Kongsvollen. Lurte på hva som feilte meg, kom etterhvert til at jeg måtte ha spist litt lite dagen før; sant å si var middagen i Ørsta kvelden før nærmere "modellporsjon" enn "tindebestigerporsjon", særlig mengden protein var nær vegetarnivå. Hadde hatt samme følelsen etter flere lange turdager sist sommer da jeg var på Storstygge-Svånåtinden, da var løsningen solid middag på Snøheim...
Kongsvollen. Hareid/Hjørungavåg høyre. Vartdalsfjorden dominerer
Kongsvollen. Hareid/Hjørungavåg høyre. Vartdalsfjorden dominerer

Kjølig vær, frost i bakken i skyggesiden oppover. Vel oppe på Kongsvollen virkelig flott utsikt i det nydelige været; særlig over Vartdalsfjorden og Sunnmørsalper "innafor", i tillegg til herligheter både i sør og vest.
Panorama fra Kongsvollen
Panorama fra Kongsvollen
Ruslet etter Kongsvollen ned igjen mot Hundelaupsvatnet og fulgte stien oppover mot Blåtind En tanke lettere i kroppen nå, selv om jeg var milevidt fra å kunne karakteriseres som "sprek". I motsetning til Kongsvollen stor flott varde på Blåtind.
Zoom mot gårsdagens kremtinde - Kolåstinden
Zoom mot gårsdagens kremtinde - Kolåstinden
Flott varde på Blåtinden
Flott varde på Blåtinden

Ned igjen, og kjørte sporenstreks til Ulsteinvik, hvor nødvendig proviantering ble gjennomført; bokstavelig talt "gaflet" i meg utsøkt røkt ørret før kursen ble lagt for neste fjelltur; Sollia på Herøy.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.