Et Trøndelagsraid (07.09.2015)

Written by vedhenget (Eirik Nordbrøden) GSM

Characteristic Hillwalk
Map
Ascents Gråurda (791m) 07.09.2015
Hårskallen (735m) 07.09.2015
Omnfjellvarden (846m) 07.09.2015
Resfjellet (1,165m) 07.09.2015
Resfjellet Nord (1,162m) 07.09.2015
Trollhøtta Nordtoppen (1,596m) 07.09.2015
Trollhøtta Sørtoppen (1,614m) 07.09.2015
Trollhøtta Østtoppen (1,522m) 07.09.2015

I år hadde vi spart noen feriedager + litt avspassering til et kombinert toppraid og laglederoppdrag under NM i orientering i Levanger. Planen var å starte med Snøhetta også ta det derfra. Grunnet dårlig værmelding (kulde, vind, snø og tåke) ble planene omgjort og plan B ble Triollheimen. Vi kjørte til parkeringen ved Kleva og gikk de 4,5 kilometrene til Jøldalshytta hvor vi ankom ved 20 tida på kvelden. Planen var å starte med Trollhetta dagen etter.

2015-09-05 - Trollhetta (eller høtta?)
Dagen opprant med litt tvilsomt vær, men vi la trøstig i vei. 4 klesjusteringer senere tok vi en liten rast på ca 1200 meter og håpet begynte da å stige om bedre vær da sola faktisk tittet fram. Men hvor lenge var adam i paradis? Resten av turen over toppene foregikk i snøvær, tåke og noe vind. Sikker mange fine vyer i pent vær med vi så mest stein og snø. Etter 7,5 timer nådde vi i hvert fall Trollheimshytta.
GPS spor her.
Anne var med.

Planen for neste dag var Snota, men da både vær ute og værmeldingen var negtivt for de neste dagene, ble plan C tatt fram. Vi brukte derfor dagen til å trekke oss tilbake fra Trollheimen og satset på noen mindre kommunetopper i omådet.

2015-09-07 Resfjellet:
Natten ble tilbrakt i Løkken Verk og dagen startet med museumsbesøk. Været var fortsatt ikke det beste, men vi kjørte til parkeringen i Vålåskaret hvorfra det gikk en fin merket sti til toppen. Vi gikk ganske raskt oppover og etter ca 1:15 nådde vi toppen. Selvfølgelig innhyllet i tett tåke. Sjefen hadde dessuten fått for seg at dette kanskje ikke var toppen så vi lurt en "24 topper i Sørtrødelag sanker" fra Bjugn på litt vasing i tåke. Fant også den andre toppen, men savnet kompasset fælt. Selvfølgelig heller ikke noe kart da dette jo var plan C. Ikke det samme med en app på telefonen. På veien ned ble været betydelig bedre og vi hadde et håp om at dagens andre tur skulle foregå under bedre forhold.
GPS por her.
Anne var med.

2015-09-07 Omnfjellvarden:
Vi var så heldig å være invitert hjem til et par Snillfjordinger på middag og på veien ditt mente vi det var mulig å få med oss dagens andre topp. Selvfølgelig litt optimistisk tidsskjema, men ...... Vi ble råddet av de lokale til å starte fra parkeringen langs vei 301 ved Strypen. Her startet en sti som vi hadde lest på nettet gikk til Omnfjellet, men ikke til Omnfjellvarden. Vi valgte derfor å skjære av fra stien og direkte mot varden grunnet dårlig tid. Desverre hadde tåka vendt tilbake og mørket truet så dette ble også ganske en rask tur. Relativt lettgått terreng, men navigasjonen var ikke helt enkel i tåka. Telefonappen tok oss dog til toppen uten problem og på hjemveien hadde vi god nytte av det medbrakte kompasset. Dessuten rakk vi middagen på Krogstadøra med bare 15 minutters forsinkelse. Takk til Guri, Trygve og Gerd.
GPS spor her.
Anne var med.

2015-09-08 Gråurda:
Dagen derpå opprant med strålende solskinn og vi valgte etter råd fra de lokal å angripe Gråurda fra vei 301 ved Vutudalsetra. Her gikk det faktisk en slags sti oppovr myren de første kilometrene. Stien ble borte da vi begynte å klatre opp mot fjellet, men det ble samtidig mindre myr så turen videre oppover gikk relativt greit. På toppen var det vindtstille, over 20 grader og endelig flott utsikt. Vi så både Smøla, Hitra, Frøya og Fosen. Dessuten Trollheimen badet i sol. Hmmm. På neduren la vi vien om et vann som i følge de lokal var kjent for veldig klart vann. Ellers fulgte vi samm veien som opp.
GPS spor her.
Anne var med.

2015-09-08 Hårskallen:
Etter Gråurda ble nesa vendt nordover og NM i orientering. Vi var heldige og skulle bo på Skallstuggu. Den ligger rett nedenfor Hårskallen og etter å ha installert oss med NM deltakerne tok vi en rask kveldtur opp til toppen. Turen tok 25 minutter i rask gange og vi rakk akkurat å få med oss solnedgangen på toppen. Dessuten fortsatt flott vær. Dette ble siste topp på turen til Trøndelag for min del. Mange fine turer, men tåkefaktoren var litt høy dessverre.
GPS spor her.
Anne var med.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.