Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Nørdre Skagastølstind

Date:
31.08.2019

På tur med Kari, Wenke, Thomas og Tormod. Kjørte fra Sognefjellshytta etter frokost, og startet å gå innover. Værmeldingen tilsa at vi hadde 5-6 timer før det begynte å blåse i meste laget. Det var tåke og tunge skyer rundt oss, men vi fikk bare ei litta skur på hele turen. Oppe på toppen rundt kl 15 var det kraftig vind, men ikke så mye at vi følte det ubehagelig. Vi fikk maksimalt ut av en dag som både startet og sluttet med regn og vind.

Map    

Tverrbytthornet

Date:
03.08.2019
Map    

Dumhøeplatået

Date:
17.07.2019
Map    

Høgdebrotet på ski

Date:
16.04.2019

Fantastisk vær på flye med 5-6 grader og skyfritt da Kari, Thomas og jeg omsider startet turen. Været holdt seg hele veien opp. Vi møtte vel omlag 30 mennesker på vei ned mens vi gikk oppover. Skia måtte settes igjen et stykke før toppen, og mens vi gikk innover mot toppunktet kom skyene i sør og det begynte å blåse. Tilbake ved skiene tok vi en matbit, og da ble himmelen helt dekket av skyer. Første del nedover var morsom, så kom et parti hvor vind og kulde hadde gjort snøen hard og kantete, mens siste henget var fint å kjøre.

Map    

Veslesmeden

Date:
11.08.2018
Distance:
13.9km

Årets tur med tåketurklubben - i år uten tåke! Først gikk alle fem til Veslesmeden. Thomas og Wenke gikk ned igjen til Rondvassbu, mens Kari, Øystein og Roar tok turen over eggen mellom Veslesmeden og Storesmeden. Fin tur, men vi brukte i overkant lang tid tilbake til Rondvassbu, så første middagsservering røyk.

Map    

Tur i Fjellia

Date:
29.07.2018
Distance:
7.8km
Map    

Glitter og stas

Date:
23.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.2km

Glittertinden fra Spiterstulen sammen med toppene på Glittertindoksle og Glitter-Rundhøe. Dette er en tur jeg har hatt lyst til å ta lenge, og nå passet både vær og tidspunkt. Som vanlig reiste jeg fra hytta rundt kl. 8 og var på Spiterstulen litt før 11 etter et handlestopp på Lom. Da gjenstod bare en halvtime med leting etter parkeringsplass og venting i resepsjonen for å få betalt bompenger, før jeg kunne legge av gårde. Fulgte DNT-stien mot Glittertind til omlag 2100 m, hvor jeg dreide mot de to toppene på Glittertindoksle. Her var det tid for sen lunsj og litt arbeid (!) i form av jobb-relaterte telefoner. Mot Glittertind så jeg hullet i fjellet for første gang - artig. Kanskje var jeg sistemann på toppen den dagen, det var i alle fall tomt når jeg kom dit. Ned mot Glitter-Rundhøe >>>

Map    

Sognefjellet

Date:
11.07.2018

Startet fra Sognefjellshytta. Krysset breelva nede på sletta, tryggest slik selv om det er en omvei. Bratt men relativt lettgått opp til høyde 1834. Deretter et stykke på snø over høyde 1927 også relativt bratt siste stykke opp på toppen. Hadde planer om å gå videre bort til Søre, men den ene hælen hadde ikke lyst til å gå nedover (og jeg hadde jo uansett en del høydemeter å gå ned igjen) og når jeg hadde begynt på turen mot Søre våknet Tor med hammeren. Så jeg valgte å snu. På turen ned var det mye spektakulært vær rundt meg - sol, regn, torden.

Map    

Trolltinden fra Dørålseter

Date:
08.07.2018

Litt sen start fra hytta (Lauvåsen ved Gålå) gjorde at jeg ikke var klar til avgang fra Dørålseter før kl. 12. Fulgte stien på nordsiden av Døråe til det var naturlig å dreie sydover. Her var det lett å krysse elva i den lave vannføringen. Valgte å gå i elveleiet videre oppover, det var tørt (!) og lettgodt. Så opp til vannet i Langholet. Der begynte moroa, men grov steinur og tidvis litt klyving for min del. Med to stk. Haglunds hæl tok jeg det med ro for å miske smertene og ettervirkning av turen. Holdt meg i nordsiden til ca. 1850 m, men burde gått mot vestryggen tidligere. På tur ned fulgte jeg denne til ca. 1700 m, litt løst men betydelig enklere uten den grove ura. Deretter omlag 200 høydemeter i steinblokkene. Krysset elva lenger opp på tilbaketuren. Helt greit, >>>

Map    

Veslbreatinden

Date:
20.05.2018
Map