Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Bukkehøe

Date:
09.05.2020
Duration:
5:45h
Distance:
13.4km

Planen for helgen var Turtagrø og bestigning av Dyrhaugstind sammen med opbakkom (Ole Petter Bakkom) . Vel avgårde fikk vi beskjed om at Sognefjellsveien var stengt for helgen, så vi måtte replanlegge raskt. Vi ble enige om å kjøre til Geitsætre i Leirdalen å derfra ha flere topp-muligheter. Vi ringte Leirvassbu, som alltid er behjelpelige, og fikk bekreftet at veien inn til Geitsætre var åpen. Ved Geitsætre har man flest muligheter om man camper nær veien, og vi kunne derfor handle inn til litt mer komfort, enn om vi skulle dratt pulken langt inn i Ringsdalen. Vel framme var været skiftende, men det var ikke meldt mer enn et par minusgrader på det kaldeste for helgen. Camp ble rigget, og vi var ikke alene der oppe. Ca 10 andre biler og telt kunne vi telle. Vi bestemte oss for å prøve å komme opp på Bukkehøe >>>

Map    

Galdhøpiggen fra Spiterstulen

Date:
07.03.2020

Vi startet Lørdag morgen 0900 fra Spiterstulen, med lovende soloppgang på toppene rundt og -8 grader. Holdt jevnt tempo oppover og måtte av med jakke etter ca 30 min. Opp mot Svellnose måtte jakke på igjen, da det begynte å blåse opp. Det var tynt med snø oppover østryggen mot Svellnose, så på tur ned valgte vi å kjøre i siden mot sørøst i stedet for den steinete ryggen mot øst. Videre over Keilhaus topp og opp til Galdhøpiggen blåste det mer og mer, og det ble så vidt et bilde på toppen før vi måtte sette nesen nedover igjen.Vi tok av skiene og gikk opp både Keilhaus topp og Svellnose. Derfra og ned var fortsatt ikke de 20 cm med pudder blåst bort, og det ble en fantasktisk nedkjøring. Vi brukte 5 timer på turen i rolig tempo og få stopp. Fantastisk vertskap på Spiterstulen >>>

Map     2 comments

Stetinden

Date:
08.09.2019
Duration:
5:52h
Distance:
11.3km

Endelig kom finværet, og vi bestemte oss for Stetinden ved frokosten på Leirvassbu. I utg.pkt, hadde vi planer om lengre rundturer under dette oppholdet, men pga 50cm snø i høyden, utgikk dette. Stetinden er en grei tur, i tillegg hadde andre gått den dagen før, slik at det var litt tråkk i snøen. Strålende sol og fantastisk utsikt over hele Jotunheimen. Takk for turen, opbakkom (Ole Petter Bakkom)

Map    

Kyrkja

Date:
07.09.2019
Duration:
6:52h
Distance:
10.6km

Planen var en lengre rundtur på flere topper, men med opptil 40cm snø ble dette vanskelig, og vi tok en rolig tur opp på Kyrkja. Sti i snøen og godt feste. Utsikten på toppen kom i 3-sekunders glimt før den forsvant like raskt. Takk for turen, opbakkom (Ole Petter Bakkom)

Map    

Storen

Date:
31.08.2019
Duration:
14:21h
Distance:
28.8km

Litt sen start og litt dårlig vær til tross, vi prøvde oss på Storen. Innsteget til Heftyes renne var veldig vrient på vått føre, men vi karret oss opp med litt hjelp av vår eminente guide fra Jostedalen Breførerlag. På toppen var det kuling, og ikke noe blivende sted. Rapellen ned var morsom, litt luftig i vindkulene, men egentlig helt uproblematisk. Vi bommet litt på ruta ned, og fikk noen ubehagelig glatte partier hvor vi måtte sikre. Resten gikk greit ned, måtte frem med hodelykten på slutten.

Map    

Snøhetta i ruskevær

Date:
08.07.2019

Sludd og snø, brukte 3:45 t/r Snøheim.

Map    

Grotli randotur

Date:
24.05.2019
Duration:
6:43h
Distance:
27.2km

Varmt og godt, shorts og t-skjorte. Det ble tåke på toppen så utsikten uteble. Men en fin tur, litt sugende og trått føre ned igjen.

Map    

Toreskyrkja i god vind

Date:
22.09.2018

Planen var Gaustadtoppen, men vinden gjorde at vi tok en lavere tur, til Toreskyrkja.

Vinjeronden

Date:
15.09.2018
Characteristic:
Hillwalk

Syklet fra Spranget inn til Rondvassbu. Gikk stien inn Rondholet og opp på Vinjeronden. En del snø fra innerst i dalen og opp. Hadde tenkt oss på Rondeslottet, men uten pigger snudde vi på Vinjeronden med tanke på tilbaketuren. En fin tur i friskt vær. Rondholbekken innover Rondholet, Vinjeronden i sollys. Rondeslottet fra Vinjeronden. Rondholet utover fra Vinjeronden

Map    

Randotur til Besshøe

Date:
19.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
24.0km

Til fots opp til Bessvatnet i strålende sol. Tok på skiene ved Bessvatnet. Vi gikk opp bekkdalen nordover og på nordsiden av Bessfjellet for å få sammenhengende snø oppover. Vi måtte ta av skiene 4-5 ganger på tur opp. Vi traverserte opp nordsiden av ryggen vest for Kollhøin. Ved det smaleste punktet på nordryggen, endret føret seg fra vått til hardt, og vi satte igjen skiene her, og fortsatte med stegjern og øks. Fantastisk utsikt på toppen. Deretter fikk vi en morsom nedkjøring den første delen. Fulgte samme rute ned som opp. Lengre ned var snøen nå blitt skikkelig våt i sola, og føret var sugende, så det ble en del staking og gåing, før vi tok bena fatt ned fra Bessvatnet.

Map