Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Vardheia

Date:
19.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Da ble det besøk av Vardheia i Bjugn i dag.Parkerte ved skistadion til Bjugn Idrettslag og fulgte skiløypa et stykke før vi gikk inn på stien til Olavsbu.Det var satt opp en flott gapahuk med fantastisk utsikt mot ytre Fosen.Her er det også en trimbok så plassen blir lagt inn som et turmål.Er en mye brukt tur i vinterhalvåret.Etter en kaffepause her gikk turen opp aksla til toppen av Vardheia.Navnet står i stil til området her da det er satt opp mange varder på aksla.Fin utsikt til alle kanter i det fine været.Stor takk til Anne og Inger som var dagens turpartnere. Flott liten rundtur dette. ANBEFALES!

Map    

Slettheia (Skoleheia)

Date:
15.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.2km
Map    

Nebbesheia på langs

Date:
13.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.7km

Trimtur Nebbesheia på langs gikk fra Unicare ned til Hysneståa fyrlykt og opp til toppen på Nebbesheia.Flott utsikt her.Fulgte gammelveien ned mot Hasselvika tok så veien nedom Hula på Digerneset før det ble retur samme vei tilbake.Fin tur men ikke noen sommer temp.akkurat.

Map    

Storhåmmårn og Budeiklumpen.

Date:
12.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.3km

Da ble det tur opp til Storhåmmårn i dag selv om det var litt dårlig vær.5 spreke damer ble utrustet med norsk flagg på turen.Det er jo tross alt 17. mai snart.Kjempe fin sti med merking og benker opp til gapahuken.Møtte på konstruktøren av ruta/stien Ola Berget også så det ble tid for en liten prat.Imponerende arbeid som er lagt ned her! Surt og mye vind på toppen + 0 gr.Etter en kaffe og matbit tok vi fatt på stien mot Budeiklumpen som måtte bestiges på denne rundturen som gikk videre innom Serberstøtta.Fin infotavle var satt opp her.En kort stopp i gapahuken ved Jenssetertomta før siste etappe ned til p-plassen.Greit med 2 biler når man går en rundtur som dette.Alle var enige om at det hadde vært en fin tur tross snøbyger og sur vind.

Map    

Kammen

Date:
10.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.5km

Liste topptur til Kammen i Hasselvika i dag.Overskyet men eller pent vær når turen startet.Litt sti her og der på turen opp.Tåka kom på toppen så det var lite med utsikt men en ny topp utsjekket.

Map    

Brettingen

Date:
09.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.5km

Tur til Brettingen i overskyet mai vær.Parkerte før bommen ved fortet og gikk opp til byggningene ved gamle Brettingen fort.Fant her stien videre opp til toppen.Ikke så bratt opp her som fra den andre siden hvor vi gikk ned.Mye vind på toppen.Grei tur i dag.

Map    

Aunfjellet

Date:
08.05.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:37h
Distance:
5.1km

Det ble endelig litt fint vær så da ble det tur til Aunfjellet.Turen er merket og det det er satt opp skilt til Lauvlikammen som kan forveksles med Lauvkammen som er et toppunkt lenge før du når toppen.Myr halve turen men fint å gå når man kommer opp til berget som er for det meste reinskuret men litt mose her og der.Flott utsikt ned mot Sørfjorden fra toppen.Ser nordover mot Seksortklumpen hvor det nå reises en del Meget ruvende vindmøller.Ikke noe særlig pent syn.Etter en spisepause på toppen gikk jeg samme vei ned til p-plassen som er en del av gammelveien.Greit å parkere her.

Map    

Hysneståa og Nebbesheia.

Date:
06.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.6km

Liten trimtur til Hysneståa og Nebbesheia i dag.Måtte bare benytte det lille solgløttet som ble men snøbygene var ikke langt unna (se bilde)

Map    

Bakstein Kultursti-Fevåg

Date:
03.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.3km

Kjørte til Fevåg og parkerte ved ungdomshuset (god plass) Her var det satt opp et info skilt men det lå på bakken i dag.Fulgte grusvei et stykke før vi tok av på stien mot Baksteinen.Ved Baksteinen var det trimpost med bok for registrering.Mange fine skulpturer her av tre og betong var satt opp.Det fantes også flere hvilebenker her.Fulgte gammel vei forbi hyttefeltet og her var det bare å følge med rundt veien.Det er satt opp en masse flotte figurer som passeres på turen.Sur kald vind fra nord i dag og snøbygene var ikke langt unna men måtte bare stoppe noen ganger for foto av disse fine og kreative figurene.Passerte etter hvert svaberget ned mot sjøen og her var det mange fine Havfruer.Tok en avstikker fra veien ned mot Crete Joist som ligger godt oppe i fjæra her(se historie >>>

Map    

Buvarden og Kulturstien i Hasselvika.

Date:
02.05.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:58h
Distance:
5.7km

Trimtur til Buvarden som ble forlenget på kulturstien.Surt vær med sludd og haglbyger så det ble no en litt ufyselig tur men det ble god trim.Vinteren slipper ikke helt taket.Nysnø på toppene over 500m. i dag.

Map