Snjonipa (30.04.2014)

Written by Glenn (Glenn Olsnes)

Start point Torskedalen
Endpoint Torskedalen
Characteristic Hike
Duration 5h 00min
Map
Ascents Kallvikanipa (489m) 30.04.2014
Pina (487m) 30.04.2014
Snjonipa (669m) 30.04.2014

Eg og Preben kjørte til Toskedal og parkert på eit gårdstun i enden av vegen, det var ingen problem å parkere der sa "bondekåna".

Fulgte skogsvei langs Toskedalsvatnet, i enden på skogvegen er det ei lita bru som går over elva. Skilt med "Snjonipo" og merka sti (oransje bånd).

Mista stien ved myrområde ca 480moh. Usikker på om det er merka videre! Gjekk videre opp eit ganske bratt skar, i enden av skarer var me over tregrensa og grei skuring mot toppen.
Flott utsikt!.

Åt lunsj i le for den sure nordavinden og gjekk videre mot neste topp, Pina. Litt vanskelig å finne beste vei ned,men me fant til slutt eit bratt skar som tok oss ned til bekken i strupedalen.

Runda Bukkesteinsvatnet på sørsida før me tok oss opp eit skard til Pina. Måtte runde toppen på nordsida for å komme opp. Videre mot Kallviknipa. Passerte Sjuskardtjørni og Nipetjørni på aust sida. Fulgte ryggen opp mot toppen. Fin utsikt her også. Gjekk ned til Kallvikastølen. Der gjekk GPSen tom for strøm! Hadde ikkje tatt med batteri i den nye lette sekken min. Hadde på forhånd sett meg ut ei renne mellom Tindane og Sigerfjellet. Passerte Sigerfjellet 458moh, der var ei renne som var bratt,veldig bratt. Klarte tilslutt å finne ein brukbar vei ned til Toskedalsvatnet. Men trur det kan være bedre å passere Sigerfjellet på NØ sida.
Fant skogsveien igjen og luffa mot bilen.
Alt i alt ein veldig flott tur :-)

Beklager "skeive" bilder. Noen som veit kvifor dei blir sånn? Er det kamera eller PB?

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.