Rundtur Knutshøe (03.07.2012)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 5h 10min
Distance 12.9km
Vertical meters 768m
GPS
Ascents Knutshøe (1,517m) 03.07.2012

Kremtopp:) Turfølge: Magnus, Amalie og Sniff:)))

På tredje dagen her opp i paradis, tenkte jeg vi kunne besøke toppen av Knutshøe:) Ungene var sånn passe interessert etter Besseggen tur i beina fra dagen før. Men siden sola skinte fra skyfri himmel, og at far både lå på kne og bad, og truet med å synge høyt i frokostsalen på Gjendesheim...ja så pussig nok gikk dem med på å gå til toppen, MEN bare til toppen Pappa!! Ikke lengre!

Og med smil rundt munnene (meg:) startet vi turen fra parkeringen ved hovedveien. Og samtidig som oss, startet også to andre grupper på turen opp.

Raskt på sti opp mot starten av fjellet, der det første klyve partiet skulle starte. Der møtte vi to stykker på tur ned fra høyresiden, rett etter de hadde starte opp på venstre siden??? Dette var jo ikke bra nyhet for meg som har kronisk høydeskrekk og er "hønemor" x 1000 for barna mine!

Ja ja, før jeg hadde fått ropt stopp til ungene, var Magnus oppe, og Amalie halvveis opp passasjen. Sniff er alltid en pekepinn om hvor bratt det er, og her måtte han ha litt dra hjelp i halsbåndet. Så ikke noe problem:) Tror han bare har blitt litt baktung:))

Videre gikk det greit og rolig opp og ned, på langs av toppryggen opp mot siste klyve-parti, før toppen. Jeg små-svetta hver gang toppen var synlig langs ruta, og tenkte dette går jo aldri i værden, med høydeskrekken, ansvaret for ungene, bikkje i bånd, og jammen synes jeg ikke det har startet å blåse i tillegg! Hjelp....

Men erfaringsmessig, etter litt snubling rundt på topper, så har jeg funnet ut at det lønner seg å møte utfordringene der de er og ikke på forhånd. Så når vi kommer bort til siste klyvet opp til toppen, så var problemet løst. Ingen bekymring, og med greit klyv opp til selve toppen. Da var far fornøyd, og barna syntes det var så pass flott, at de hadde lyst til å fortsette runden ned til enden av toppen, og så Leirungsdalen tilbake.

Så sagt så gjort. Turen tilbake var fin den også, litt kaldt i elva ved forsøk på bading, og djævelsk mye mygg, la en liten demper. Men vi er fornøyd med å få gått denne delen av dalen også. Så etter 5 timer og 11 minutter var vi tilbake ved bilen, og hadde mange pauser underveis.

Amalie ba meg påpeke i turrapporten at det det var fin plass for å sette opp telt på topp punktet, og at det måtte vi ha med neste gang:)

User comments

  • -
    avatar

    Flotte bilder og artig og god

    Written by Fjellsamleren 08.07.2012 01:00

    turrapport. Knutshøe er en fin tur. Jeg gikk den i september i fjord og da bøttet regnet ned og tåken hang rundt oss. Fikk ikke opplevd utsikten, men ser nå hvor fin den er. Jeg må virkelig ta den igjen en godværsdag.

  • -
    avatar

    Knutshøe er fin

    Written by Øyvindbr 05.07.2012 14:41

    Var der med JPV100 omtrent på samme tid i 2009, det var siste dagen i hetebølgen før regnet tok over sånn ca resten av måneden. Fra ryggen kunne vi på tilbakeveien se at uværet sakte nærmet seg fra øst, mens vi badet i sol gnistret det i lyn i det fjerne.

    Utsikten på Knutshøe er vel verdt å få med seg. Jeg fikk (uten å ha vært der enda) visse assosiasjoner til Rapadalen av å se utover meanderslyngene til Leirungsåe.

    Bare så synd mine aller nærmeste har såpass høydeskrekk at det er utelukket å ta de med på Knutshøe. Men kanskje naboen og bikkja en gang, det funka jo bra for Sniff iallfall. :)

    • -
      avatar

      Sv: Knutshøe er fin

      Written by 19topper 06.07.2012 20:42

      Hei og hå. Det er bare og overtale de nærmeste:) Det går helt fin å gå over her med høydeskrekk:) Funka for meg:) Bare bruke god tid og lokke med hvetebakst eller spekemat på toppen, og det er noe som faller i smak;)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.