Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Galtåsen (Västra Götaland)

Date:
23.03.2016

Etter en god natts søvn på det mest teknologiske hotellet jeg har sett bar det vestover mot länstoppraidets endestasjon Galtåsen. Galtåsen lå ca 45 kilometer fra Jönköping rett sør for den fine veien mot Göteborg. De siste metrene var utfordrende med sommerdekk selv om det nesten ikke var stigning. Snø og is ga null feste. Burde ha parkert i forrige veikryss men kom da fram. Her behøvdes bedre sko og jeg skifta før jeg gikk de 500 metrene inn i skogen og langs åkeren opp til Galtåsen. Punktet var markert med flagg og skilt og det var utplassert en trebenk. Tilbake til bilen og litt vemodig at dette var siste topp for denne gang. Men bra å tenke på at Sverige har flere topper jeg absolutt skal besøke. Nå venta en ny lang transportetappe hjem til Norge (ca 450 km).

Map     2 comments

Tomtabacken (Jönköping)

Date:
22.03.2016

Tomtabacken ligger 50 kilometer sørøst for Jönköping. Det er landsdelen Götalands høyeste punkt og her hadde de bygget et 12 meter høyt tårn til glede for de besøkende. Kjerrevei og sti opp fra parkeringsplassen. Det var en verdig og fredfull avslutning på en svært innholdsrik dag i Sør-Sverige. Helt stille, bare litt fuglesang i tretoppene, og en sol på vei ned bak skyene. Rart å tenke på at 377 meter over havet er nok til å være høyest i en hel landsdel. Dette sier noe om hvor flatt det er her. Nå videre til overnatting i Jönköping.

Map    

Karryd (Kronoberg)

Date:
22.03.2016

Dette var en ren biltopp. For å registrere Karryd var det ikke nødvendig å gå ut av bilen selv om jeg valgte å gjøre det for å fotografere litt. Jan FjellEggen (Jan Eggen) har tatt bilde av en liten stolpe ved siden av en telefonstolpe. Denne var få fjernet og jeg kunne tydelig se hullet i bakken. En triangelmarkering sto noen meter unna. Karryd var en bondegård men det var ingen folk å se her heller. Kom av og til borti litt halvprivate steder men de er nok vant til highpointere som ferdes langs vegen. Etter denne toppen var det en ny god times kjøretur opp til området hvor Emil-filmene ble spilt inn, og høydepunktet på turen ble virkelighet.

Map    

Stenabo (Östergötland)

Date:
22.03.2016

Stenabo lå bare 25 kilometer vest for Grönsved. Men det var nesten bare grusveier hele strekket. Svingete og smale til og med! En smule skeptisk men jeg var i storform og selvsikker nok til å kjøre videre. Plutselig kom jeg til et sted kalt Svinhult. Gleden over sivilisasjon varte ikke lenge og det tok lang tid igjen før jeg så flere hus. Rett før parkering ved en høy mast holdt jeg på å kjøre på en hest som frekt og freidig tusla over veien. Det får en kalle dressert hest. Går løs midt i veien. Gikk ca 500 meter over noen bløte beitemarker til punktet som var markert med blå og gule plastremser. Jan jeg fant triangelpunktet du ikke fant :) Nå videre til dagens siste men kanskje mest betydningsfulle - Tomtabacken.

Map     1 comment

Rävabacken (Blekinge)

Date:
22.03.2016

Første overnatting var booket på et slitent bed&breakfast i Tyringe rett før Hässleholm. Hadde regnet ut at det var passende å finne noe her. På kvelden tok jeg en halvtimes joggetur på tettstedet og temperaturen var merkbart lavere. Skulle hatt på lua! Brusen i bilen fikk dermed en fin avkjøling over natta. Etter en enkel frokost i det gamle huset bar det til dagens første nemlig Rävabacken i Blekinge. Her parkerte jeg 60 meter fra punktet som var markert med skilt og flagg. Ingen skal si at svenskene ikke setter pris på sine fylkestopper. Nå videre til Kronoberg og Karryd.

Map     2 comments

Grönsved (Kalmar)

Date:
22.03.2016

OPPDATERT MED BILDER FRA KATTHULT Kjørte nordover i Småland og kom etterhvert til Mariannelund. Her oser det Emil og Ida samt alle andre Lönneberga-bor. Astrid Lindgrens verden var jeg ikke så interessert i og jeg kjørte istedet videre med håp om å se skiltet mot KATTHULT. Plutselig dukket det opp og som tur var skulle jeg tilfeldigvis et ærend i samme retning, nemlig plukke Kalmar sin länstopp. Det ble en stopp i Katthult for litt fotografering og nostalgi. Deretter noen få kilometer til Grönsved som lå på andre siden av en beitemark. Nå videre til Stenabo kun få mil mot vest.

Map     1 comment

Högalteknall (Halland)

Date:
21.03.2016

Det er påske og jeg kjører et nytt soloraid et par dager. La om til sommerdekk på bilen og suste nedover E6 omtrent 500 kilometer. Nå er det firefeltsvei 100% av strekningen da den siste biten nord for Uddevalla var ferdigstilt. Under hele svenskeraidet brukte jeg bil-GPS med koordinater fra Sverigestak.org. Dette fungerte aldeles ypperlig! Hadde i tillegg med meg håndholdt GPS som backup, et stort Sverigekart og utskrifter fra samtlige län. FjellEggen (Jan Eggen) Jans beskrivelser var også fine å lese. Högalteknall ligger på den markerte Hallandsåsen og motorveien skjærer rett gjennom. Tok av rett før denne åsen og kjørte på GPS til parkering bare 100 meter fra toppunktet. Noen gule fareskilter som jeg ikke tok særlig alvorlig.

Map     2 comments

Magleröd (Skåne)

Date:
21.03.2016

Noen få mil lenger syd enn Högalteknall lå dagens andre og siste destinasjon - Magleröd i Skåne. Det var sent på dag så det ble ikke mer enn to topper den første dagen. De to toppene ligner på hverandre, ikke minst pga masta og det som satt fast på den. Parkerte etter Sverigestak.org sine anvisninger men jeg kunne egentlig kjørt helt fram til punktet. Ingen bom. Da fikk jeg en liten spasertur og litt frisk luft. Ingen mennesker å se i området, kanskje de satt bak gardinene og fulgte med på den mystiske norskregistrerte bilen i veikanten. Highpointing er det "svenske navnet" og det er mange som driver med dette. De fleste toppene har vært utstyrt med diverse stash som skilt og flagg.

Map    

147 Bømlo: HordaTour

Date:
05.03.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:26h
Distance:
4.0km

Kjørte nordover mot Bergen og gjennom Sveio kommune. Skal - skal ikke - skal - skal ikke. Rene prestekragen dette. Trollevassnibba (Sveio) var alternativ 1 og jeg måtte veie den opp mot Siggjo (Bømlo). Basert på tidligere erfaringer denne uka ville jeg støte på snø når man skulle opp over 400 moh. Siggjo så ut til å være en mye mer besøkt topp enn førstnevnte. Dermed cruiset jeg gjennom Bømlafjordtunnelen og over en fin bompengefinansiert bru til parkeringsplassen merket Siggjo. Hvilken glede! Full parkeringsplass noe som garanterte meg tråkket sti oppover. Møtte barnehagebarn, skolebarn, tanter, onkler, bestefedre samt kreti og pleti på turen. Jevn hard stigning med barmark i starten og etterhvert dyp snø. Godt tilrettelagt med trebruer og kjettingrekkverk. Delvis enig med >>>

Map     2 comments

146 Bokn: RogaTour

Date:
05.03.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:30h
Distance:
2.6km

Siste turdag i en fantastisk uke på Vestlandet. Min søster ville tilbringe dagen i Haugesund by og jeg satte kursen mot Bokn og det ruvende Boknafjellet. Det har stått skrevet noe om muligheten til å kjøre opp men da jeg kom fram var bommen låst. Ikke noe å si på det da det hadde vært totalt uframkommelig for en liten tohjulsdrevet Toyota Aygo i de steile motbakkene. En håndfull andre turgåere her, tok de igjen og det ga ekstra inspirasjon til å presse ekstra i kneikene. Noen bilder på toppen før jeg jogga lett ned igjen. En biltur på en time lå foran meg rett nordover til Hordaland fylke.

Map     2 comments