Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Neverholthøgfjellet og Hardbakkfjellet

Date:
31.08.2020
Duration:
3:40h
Distance:
16.5km

Parkering ved markert parkeringsplass mot Hardbakkhytta, nedenfor grusveien som går opp til Nedre Myrholtvatnet. Vi starter turen med å følge grusveien, som var svært bratt. Rett før vi kom til vatnet tok vi av grusveien til venstre og gikk over på rødmerket tursti som vi fulgte videre til Øvre Myrholtvatnet. Herfra ble kursen satt østover direkte opp mot Neverholthøgfjellet. Turen gikk så videre mot Hardbakkfjellet. På tilbaketuren gikk vi en liten tur innom Hardbakkhytta, fylte på med litt energi før vi gikk hjemover igjen samme vei som vi kom opp.

Map    

Romålihøgdin

Date:
29.08.2020
Duration:
3:47h
Distance:
14.0km

Opp til Romålihøgdin via Knuken. Gikk først langs stien mot Ja-benken før vi fant ut at vi måtte snu, og fant den rette stien med rødmerkinga mot Knuken. Veldig bratt sti hele veien opp gjennom skogen. Turen nedover ble lagt via Romådalen, og deretter langs veien tilbake til bilen.

Map    

Berggrova

Date:
26.08.2020
Duration:
0:58h
Distance:
5.0km

Tre små topper på Nordmarka en ettermiddag etter jobb; Råslættkammen , Fagerfjellet , og Berggrova. Kjekt å krysse av slike topper når det er gråvær, men opphold. Kjørte innover bomveien og startet med toppen som kom først, Råslættkammen. Deretter kjøring et lite stykke videre innover veien for å gå opp på Fagerfjellet. Etter Fagerfjellet var det litt kjøring videre innover helt til demningen og slutten på grusveien, for å gå på siste toppen for dagen, Berggrova. Turen starter med å gå over demningen og følge stien som starter oppover her. Stien forsvinner raskt, så da var det å peile seg inn over myra mot toppen. Skimtet en toppmast helt på toppen og siktet meg inn på den, etter en liten runde opp mot vardene på Atter Solåsfjellet. Det var ingen postkasse ved Berggrova, og her var også selve >>>

Map    

Fagerfjellet

Date:
26.08.2020
Duration:
0:32h
Distance:
3.2km

Tre små topper på Nordmarka en ettermiddag etter jobb; Råslættkammen , Fagerfjellet og Berggrova . Kjekt å krysse av slike topper når det er gråvær, men opphold. Kjørte innover bomveien og startet med toppen som kom først, Råslættkammen. Så var det tilbake til bilen igjen og kjøre et lite stykke videre innover veien til neste parkering for å gå opp på Fagerfjellet. Her var det fin sti hele veien opp til toppvarden og postkassa. Vær obs på at selve nåla på kartet er litt lengre bort enn selve postkassa. Etter Fagerfjellet var det litt kjøring videre innover igjen for å gå på siste toppen for dagen, Berggrova.

Map    

Råslættkammen

Date:
26.08.2020
Distance:
2.4km

Tre små topper på Nordmarka en ettermiddag etter jobb; Råslættkammen, Fagerfjellet og Berggrova . Kjekt å krysse av slike topper når det er gråvær, men opphold. Kjørte innover bomveien og startet med toppen som kom først, Råslættkammen. Ingen sti oppover her, så det var bare å sikte seg mot toppunktet på kartet. Bløt myr, men lite stigning og lett å komme seg tur/retur. Så var det tilbake til bilen igjen og kjøre et lite stykke videre innover veien til neste parkering for å gå opp på Fagerfjellet.

Map    

Jarphaugen

Date:
23.08.2020
Duration:
0:55h
Distance:
4.3km

Rolig søndagstur til Jarphaugen i regnværet. Turstart opp skogsveien som viser skilt til Svartvatnet. Nedgrodd sti med gress og bregner som nådde oss over knærne stort sett hele veien, siste 100 meter gjennom granskog. Stien til og utsikten på toppen var stort sett like "dårlig" og nedgrodd som forventet. En tur som mest sannsynlig ikke blir gjentatt flere ganger!

Map    

Rambjøra, Midtknuken, Botnnebba

Date:
22.08.2020
Duration:
3:55h
Distance:
17.1km

Det var meldt regn i dag, men med 20 varmegrader og fønvind satset vi på at det kom til å bli bra turvær likevel, noe det absolutt ble. Vi kjørte til Halset i Todalen og parkerte der. Regnet hadde enda ikke meldt sin ankomst når vi startet turen oppover skogsveien, som etter hvert gikk over i bløt, men en godt synlig sti. Da vi kom lengre opp i høyden ble terrenget tørrere, og dagens første mål Rambjøra kom til synet. Kjempefin tur opp hit, og ikke minst en vakker utsikt! Fra Rambjøra var det ikke lange veien til Midtknuken og Bottnebba, dermed ble det en runde hit for å få med seg to ekstra smultringer på turen. Jeg gikk til Midtknuken først og deretter opp til Bottnebba før vi satte kursen hjemover. Erlend gikk Botnnebba først noe som muligens var et smartere valg da han >>>

Map    

Kvannjolfjellet

Date:
20.08.2020
Duration:
3:06h
Distance:
13.6km

Da vi først var i Todalen i forbindelse med et husbyggningsrelatert møte, ble det kombinert med en fjelltur fra Kårvatn. Vi fulgte ruta til simenee (se link for mer detaljert beskrivelse av turen opp til toppen) forbi Nauståfossen, og videre oppover til vi kom til dyretråkket som er markert med plastremse hengt i et tre. Det arrangeres Kårvatn Skyrun i helga, og de hadde startet å markere løypa som også fulgte samme tråkket oppover. Da vi kom opp til toppvarden var det enda et lite stykke bortover ryggen før vi kom til nåla Peakbook har plassert på kartet. For å gjøre veien ned litt mindre bratt, men dog noe lengre, siktet vi oss inn på den rødmerkede turstien i Naustådalen da vi kom tilbake til plastremsen i treet. Vi fulgte flaggene som markerte løypa til Skyrun som visste seg å >>>

Map    

Skrøåfjellet

Date:
18.08.2020
Duration:
2:43h
Distance:
20.4km

Skrøåfjellet fra Vindøldalen. Kjører oppover grusveien så langt det går og parkerer ved Vindøldalen parkeringsplass. Vi hadde med sykler og syklet videre innover dalen, det ble rett over 7 km til vi kom til skiltet som peker mot Skrøådalen. Her satte vi fra oss syklene og fortsatte til fots forbi Øvre Kløftsetra, traff på den rødmerkede turiststien og fortsatte retning opp Skrøådalen. Oppe i dalen flatet terrenget ut og dagens mål kom til syne til venstre/nord for oss. Herfra satte vi kursen direkte opp lia til vi nådde toppen.

Map    

Durmålshaugen

Date:
17.08.2020
Duration:
1:31h
Distance:
7.7km

Start ved Solem gård. Her er det skiltet opp til Solemssetra, grusvei hele veien opp. Når man kommer til Solemsetra må man skrå oppover til høyre og fortsette på en noe nedgrodd sti som gradvis forsvinner når man nærmer seg toppen.

Map