Archive - Date

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Hamrefjellet

Date:
29.12.2016
Map    

Stutehaugen

Date:
17.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
12.4km

Tok bussen til Skar og gikk stien i retning Fagervann. Etter å ha gått litt rund fagervann fant jeg en "naturlig" stigning opp mot der jeg antok at Stutehaugen var, men traff en lavere topp lenger øst. jeg fortsatte derfor vestover over en omtrent like høy kolle før det som jeg antar at er oppen åpenbarte seg. Opp til toppen gikk det et tråkk fra nord, som ikke fortsatte sørover. jeg fortsatte likevell i terrenget sørover hvor jeg måtte forsere en rundt 5m høy skrent. Derfra gikk jeg på gefühlen mot stien som passerer Fagervann på nordsiden, og traff den relativt raskt. Derfra gikk jeg mot Skjærsjøen og Sognsvann. Det var frossent over alt, stier og steiner var glassert av is og selv grusveier var glatte.

Map    

Mellomkollen

Date:
04.12.2016
Duration:
2:00h

Startet ved parkeringsplassen på Skar, og gikk øst til en grusvei jeg fulgte nordover. Der grusveien passerte en elv, gikk jeg inn en godt merket "umerketsti" som ledet meg til en annen nordgånde grusvei som jeg fulgte til den etterhvert ble til en sti. Derfra fulgte jeg godt merket sti til Mellomkollen. Det var en del is og glatt snø i stien noen steder, men ikke verre en at det gikk fint å gå i godt tempo. Fra toppen gikk jeg rundt til Tømte gård og tilbake forbi stien mot Tømtehyttene før jeg etterhvert kom inn på den stien jeg tidligere hadde fulgt motsatt vei.

Map    

Hagahogget

Date:
04.10.2016

Vi parkerte ved den lille parkeringsplassen langs med veien ved skytebanen. Derfra gikk vi mot skytebanen før vi sjekket kartet for å finne stien. Siden vi allerede var inne ved skytebanen satset vi på den stien som går opp rett før feristen. Stien var veldig fin helt opp til den vel så fine blåmerkede stien. Videre oppover var det godt merket med skilt og tydelige stier hele veien til toppen. Noen steder var det litt løs stein eller kongler og det var en del relativt bratte partier. Vi rakk akkurat siste del av solnedgangen på toppen og fikk sett Asker i skumringen. Turen ned ble en påminnelse om at hodelykt bør være med på høst turer. I tett granskog etter solnedgang er det ikke mye å få sett, men lommelykt på mobilen gjorde nytten så vi kom oss ned uten problem.

Map    

Vassdalseggi

Date:
03.09.2016
Duration:
7:54h
Distance:
21.4km
Map    

Tryvannshøgda

Date:
17.08.2016
Map    

Søndagstur

Date:
14.08.2016
Duration:
1:30h

Vi gikk fra parkeringsplassen som ligger langs semsveien, og direkte mot Skaugumsåsens utsiktstopp. Stien oppover er tydelig og veldig bratt, før det flater av litt mot toppen. Vi kunne nyte god utsikt i det fine været, før vi tok oss videre på stien bakover til Skaugumsåsens høyeste punkt. Vi fant ikke noen markering langs stien som markerte høyeste punktet, langs tien ble vegetasjonen åpen rundt et høydepunkt på stien, så vi antar at det var HP Skaugumsåsen. Videre til Djupdalsåsen hvor vi møtte 2 svenske syklister som var litt usikker på om de skulle snu eller fortsette. Kan ikke si at jeg syns stiene rundt Djupdalsåsen virket veldig innbydene til sykling, men man treffer ikke gull på alle oppdagelsesturer på sykkel. Videre gikk vi til et usiktspunkt med utsikt til Semsvannet. >>>

Map    

Kommunetopp Hvaler

Date:
30.07.2016
Characteristic:
Walk
Distance:
0.8km
Map    

Finnkollnakken med lokalkjent

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:35h
Distance:
8.0km
Map    

Reinebringen i tåke og lett regn

Date:
17.07.2016
Duration:
2:23h
Distance:
3.3km

Selv om været var dårlig og turen egentlig ikke er anbefalt pga bratt sti som lett blir gjørmete og glatt, valgte vi å gå. På veien opp møtte vi et amerikansk par som hadde valgt å snu, og litt lenger oppe møtte vi en jente som hadde overnattet på toppen. Etterhvert som stien snirklet seg oppover ble det brattere, og mindre vegetasjon. Da vi kom til toppen var det litt til og fra med skyer, så vi fikk sett Reine et par ganger. Det var ganske glatt og gjørmete, men med gode sko så gikk det fint både opp og ned, selv om vi skled litt et par steder på nedturen.

Map