Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hemre Gjevillvasskammen

Date:
28.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.7km

LANG STRAFFERUNDE. Hadde planer om å ta disse to toppene tidligere i sommer, men på grunn av at jeg skadet meg på Indre ble ikke det noe av. Fint å lettgått innover og veldig fint opp fra Kamtjønna. Fin liten klyving for å komme over på Midtre Nord. Grei rygg helt til Hemre GK. Tilbake igjen og ned der jeg kom opp ca. To telt ved Kamtjønna. Mye folk ute og gikk i godværet. Godt å være ferdig med disse slik at jeg bare har et konsentrert område igjen med Smultringer, uten at det dermed er sagt at det blir enkelt! Mange harde turer venter. En tur med uvanlig mye dyreliv, så rådyr,hjort,rein, hare,hauk, mange ryper og en heilounge. App'n registrerte Midtre Sør uten at jeg var der. Den registrerte også Midtre Nord før jeg kløyv over skaret. På sporet ser det ut som jeg ikke har >>>

Map    

Besshøe

Date:
24.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.0km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Endelig kom jeg på førstesiden på denne listen. Har hatt fokus på dette i år, slik at Smultringlista har ligget brakk. Får prøve og dele fokuset framover. Kjente straks jeg begynte og gå at det ikke var min dag. Tung i beina og halsen snørte seg sammen. Godt en er alene når det er slik, det blir sakte fart og mange pauser. Hadde hviletid på 2 timer alt i alt. Da jeg kom opp mot Bessvatnet begynte det å regne og blåse. Var heldigvis en hytte der som jeg søkte ly bak en halvtimes tid. Da letnet det og jeg fortsatte. Sola dominerte til jeg var nesten på toppen. Det ble lett snøvær og bare glimt av utsikt. Horder av folk på Besseggen som jeg hørte mer enn jeg så dem. Var en god del folk i området ved Bessvatnet både på tur opp og ned. >>>

Map    

Heidalsmuen

Date:
23.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.4km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Her var det noe bratt, men god sti som etterhvert blir mer ur. Lett og fint å gå. Ingen andre på tur. Så bare to Myrhauker som kretset rundt. I bilen på vei tilbake rett under fjellet stoppet jeg for å ta en tlf. da landet det en Myrhauk på en stein 2-3 meter fra meg og stirret meg i øynene. Ganske flott opplevelse å ha den så nært på. Mulig jeg lukta litt kadaver, kanskje den så for seg et solid måltid. Da jeg skulle ta bilde fløy den selvfølgelig. Det blikket glemmer jeg ihvertfall ikke! Heidalsmuen, var brattere enn det ser ut her. Stor fin varde på toppen. Bak sees bla Besshøe, Surtningsue og Nautgardstind.

Map    

Haldorpiggen

Date:
23.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.4km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. En meget lett tur sett i forhold til pf'n. Traff 2 damer som også benyttet godværet. Brukte lenger tid på å ta meg fra Otta til parkeringsplassen enn jeg brukte på selve turen. Dette skyldes dårlig research, først på 3.forsøk fant jeg rett veg. Flott utsikt til Rondane.

Map    

Nordre Sålekinna

Date:
15.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.5km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Været var nå i ferd med og bli dårligere, men hadde lyst til å få med denne toppen også. Stien går til søndre så jeg tok av på ca 1100 moh. Greit å gå opp her. Fant grasrenner helt til topps. Nå blåste det særdeles friskt slik at jeg måtte litt ned i baksida for klesskift. Hadde også tenkt meg en tur om Søndre, derfor gikk jeg ned mot skaret. Nå begynte det imidlertid og regne. Ura ble glatt og på toppen var det +7 og med denne vinden ble det reint så utrivelig. Valgte derfor å gå til bilen igjen. I løpet av disse fire dagen har jeg sett mye mer hauk enn ryper!!! Greit å reise hjen nå. Søndre Sålekinna nærmest og Gloføken rett over vannet.

Map    

Gloføken

Date:
15.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.4km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Startet langs veien mot Gjotsetra. Etter et kort stykke var det skiltet til Gloføken. Kikka på kartet og så at det var stien til Gloføkkampen. Da var det valgets kval, følge stien oppover et stykke og bryte av eller gå til Gjotsetra og gå terrenget herfra. Valgte det første alternativet. Burde ha gått mye høyere før jeg tok av. Veldig tungt å gå i dyp mose bortover. Som en liten trøst fant jeg noe nymoden molte som jeg spiste. Vel oppe på toppen hadde vinden tiltatt betraktelig og det var tydelig at nå ble det værforandring. Nesten 3,5 år siden forrige PBregistrering! Fulgte varding i retning Gjotsetra, men ingen sti. Tungt over flatene fram til veien. Sålekinna.

Map    

Elgåhogna

Date:
14.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.0km

NORGES 1000 STØRSTE TOPPER MÅLT I PF. Dagen fortsatt ung og da var det bare å ta en tur til. Fin og lettgått sti hele veien. Møtte mange som hadde vært på toppen. God utsikt her også som på alle disse frittstående toppene. Kjørte etterpå til Sømådal og til Gloføklia hyttefelt vest. En god parkeringsplass hvor jeg overnattet. Sålekinna rett i mot.

Map    

Gutulivola

Date:
14.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.9km

Denne toppen er ikke på lista, men har hørt så mye fint om Gutulia at jeg hadde lyst på tur hit når jeg var i området. Spiste frokost på parkeringsplassen. Her var det mye folk, telt og bobiler mest utlendinger. Sommervær i dag. Fin rusletur til Gutuvollen. Sti et stykke opp gjennom skogen, siden var det å gå så noenlunde rett på. Helt greit å gå, men faktisk et par små hamrer som omgås. Mye rein ovenom skogen. Fin utsikt her. Retur samme vei. Ble et langt opphold med kaffe, lapper, rømme og syltetøy. En fin plass med mye folk på besøk. Dette var nest siste dag det var åpent for i sommer. Heldig med den.Ser ut som Gps'n har tatt seg en tur på egenhånd mens jeg drakk kaffe :-) Grov furu. Måtte nok en par tre mann for å nå rundt. Utsikt nordøstover. Gutuvollen.

Map    

Østerhogna

Date:
13.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.6km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Etter den lange turen til Sølen kjørte jeg helt til svenskegrensa. Var vel ikke helt klar for en tur nr to. Fortsatt en del igjen av dagen og når en ligger i bilen er det greit å ikke ha for mye fritid. Ruslet innover stien. Her var det mulig å ta en avstikker til Rævhølet for den som måtte ha slike ønsker. Skremte opp ei Jordugle, første gang jeg har sett den. Ved riksgrensa tok jeg av stien. Var en del forsøk på stier oppover, men alle forsvant ganske raskt. Ganske tungt å gå i dyp mose når beina var som bly. Retur samme vei. Etterpå kjørte jeg til Drevsjø og spiste en særdeles dårlig middag, men colaen var god! Derfra bar det opp til Femunden og en særdeles praktfull solnedgang. Solnedgang ved Femunden, her overnattet jeg. Riksrøys >>>

Map     2 comments

Midtre Sølen

Date:
13.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.5km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Etter en kald natt i bilen, +2, kjørte jeg til Gravåsen og spiste frokost der. God sti og veldig lettgått innover helt til skaret mellom Søndre og Midtre. Herfra ble det ur og småstein etter vardet rute til toppen. En bestefar med to barnebarn kom til topps samtidig. Flott utsikt 360 grader her. Et fjell som ikke er typisk for Hedemark. Virkelig en tur å anbefale hvis en ikke misliker lang anmarsj. Ble lang pause på toppen. Veldig synd med taggingen på toppen og minst fire plasser langs stien. Klarer ikke å forstå dem som gjør slikt. Møtte to stk på vei ned ura. Utlendinger som ikke akkurat var rustet for lang tur i høyfjellet. Mange folk ute i godværet, så det ble noe prating på returen. Er jo litt ekstra stas når en møter folk som tala >>>

Map     4 comments