Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

En av de bedre utsiktstoppene i området

Date:
17.10.2011

Fulgte de siste rapportene som er lagt inn. Utrolig bra når man finner "folke"-stien til kommunetoppene, så man slipper å baske for mye i krattet. Jeg fulgte traktorveien til venstre for fotballbanen oppover lia til skilting mot Kjerringklumpen. Fin sti som snirkler seg bratt gjennom skogen og flater ut over myrene mot toppen. Barnevennlig tur. Det ble siste topp på Fosen for denne gang. Godt med topper som også kan tas i mellomsesongen.

Map    

Månedens våteste tur

Date:
17.10.2011

Våknet med utsikt til dagens topp - noe jeg alltid synes er stas. Men denne gang ble det ikke som i Mongolia, hvor vi stadig hadde utsikt til toppen, men ikke kom opp. Fulgte skilting ut av Brekstad mot Høybakken. Man har toppen til venstre og kjører på den lange flaten helt forbi "massivet" før skiltet mot Yrjarheim og skytebanen dukker opp. Så er går det som fot i hose. Stor parkering. Det er to stier mot toppen. Oppe i bakken, like før det militøre anlegget, er det skiltet mot Osplikammen. Denne stien går i en stor bue og over maaange og særdeles våte myrer før den snur mot toppen. Min ltt svake idé om at skoene kanskje begynte å bli modne for utskifting, ble raskt til en klar beslutning etter disse myrene. Skoene ble droppet i første søppelkasse da turen var over... >>>

Map    

Lettgått tur

Date:
16.10.2011

Dagens andre, men turens sjette. Turskoene var rimelig tørre etter turen til Storheia, og de var for øvrig eneste brukbare par i dag. Hoppet ut av bilen samtidig med en lokal turentusiast - så skikkelig sprek ut. Han følte nok ånden i nakken, og etter hvert ble vi gående sammen mot toppen. Han tok imidlertid veien helt rundt, mens jeg skar i rett linje mot masta og deretter toppen. Han hadde nok høyere fart rundt, men turen min var kortere, så det blir i grunnen en smakssak hvilken rute man velger. Det ble felles etappe mot varden og felles retur i godt tempo. Alltid trivelig å treffe lokale med kunnskap om området.

Map    

Hvordan hadde fjellene vært uten myr?

Date:
16.10.2011

Tenkte på det i dag. Jeg gikk rimelig tørrskodd, men tenkte det hadde vært stusslig uten myrene i prkatfulle høstfarger... En kjettersk tanke for kommunetoppjegere med snev av fotsopp ;) Jeg kjente gårsdagens tre topper i beina og syntes det var greit med to lette i dag. Tok av fra rv 715 mot Steindalen, holdt til høyre i første veikryss. Fulgte ellers skiltingen mot Østvatnet. Godt skiltet og merket hele veien, først mot Østvatnet, siden bare rødemerker. Ingen vits å tulle seg bort med rett linje her - masse myr, og dessuten er det lagt ut bro om man følger merkingen, som virkelig er et pluss. Trivelig tur og fortsatt godt vær.

Map    

Om jeg var katt...

Date:
15.10.2011

Jeg gikk fra den parkerte bilen... til jeg hørte elvebruset fra Storelva. Her går det en sti opp retning toppen. Denne ble fulgt helt til Tomasvannene. Krysset mellom disse. Det lønner seg ikke å svinge rundt til hyttene. Ta heller rett mot toppen. Litt bratt, men det er bare sunt :) rotet meg litt inn i den mosegrodde dalen nedenfor toppen, Laugadalen, og skjønner godt at JoSo har sett gaupe i disse traktene. Hadde jeg vært katt, ville jeg nok bodd der. Retur samme vei.

Map    

Dagens siste

Date:
15.10.2011

Bjugn og Rissa var unnagjort, og jeg så at jeg kunne rekke denne også før mørket senket seg i oktober. Kom på rv 720 og tok av i retning toppen v Follafoss. Fulgte denne grusveien oppover til nytt veiskilt, kjørte så retning Malm til skiltet med Holden dukket opp. Her var det bare å følge nesen opp til demningen. Jeg tok stien innover til jeg var like under toppen, grei stigning opp. Ved bilen igjen kl 19.00 - og da var det ganske mørkt.

Map    

Fosen turlag viser vei

Date:
15.10.2011

Flott rødmerket og skiltet rute av Fosen turlag. Aner ikke hvor mange merkede ruter jeg har klart å gå meg bort fra underveis i denne sankingen, men denne klarte jeg å følge helt til topps - og ned igjen. Fin og lett tur.

Map    

Barnevennlig tur

Date:
14.10.2011

Det åpnet seg en mulighet til noen dager på egenhånd, men hvor skulle man dra? Værmeldingene for Sør-Norge var strålende, men hva kan man gjørre når det meste er tatt, og det som ikke er tatt, er dekket av snø? Det ble Fosen - lavt, korte turer og mange kommuner. Det ble sen avgang fra Oslo, så noe særlig på Fosen kunne det ikke bli første dag. Jeg kjørte altså via Agdenes og dennes kommunetopp. Fulgte E6 ut av Trondheim, videre E39. Tok så av mot rv 710 og Lensvik. I sentrum her fulgte jeg skilting mot venstre (ellers havner man i sjøen) mot Landrø. Bomvei, 20 kr, til dels dårlig. Parkerte bilen i veiskillet på rundt 307moh. Så var det på med skoene og opp til høyre den korte stubben. Virkelig dårlig vei her! Ville verken med egen bil eller lånt bil risikert tusenlapper >>>

Map