Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Ingen tur å skryte av...

Date:
30.09.2008

Tur med Otto og Inger Lise. Kjørte Setesdalen og tok av ved Rysstad. Fortsatte fjellveien over mot Sirdal. Parkerte litt før Smogedalen på en større p-plass. Her starter T-merket sti som går forbi Øyuvsbu Turisthytte og videre innover forbi Øyuvsvannet og Sandvannet.. Vi tok av stien litt før Syv-vardenuten. Her fortsatte vi etter gps mot toppen. Mye opp og ned og forbi mange små vann.Vi hadde vind, regn og snø opp til toppen. Ingen pause her, bare noen bilder og en brødskive i hånden.Retur umiddelbart. Varde men ingen bok. Været lettet noe på returen.

Map    

To topper i nydelig høstvær

Date:
29.09.2008

Knarren: Fulgte rapporten til Otto. Bortsett fra at veien ikke var skiltet, og at bommen stod åpen uten tegn til noe innkreving, var det bare å følge rapporten til punkt og prikke. Veldig bra. Det ble en rask tur opp før ferden gikk videre til Fagerlihei. Fagerlihei: Kom fra Knarren og fulgte fortsatt rapporten til Otto. Strålende vær og berget var knusk tørt. Det var bare å slite seg litt oppover og jogge ned igjen i kortermet skjorte. Herlig i slutten av september! Dette er et flott berg på sommerstid på tørt føre - ellers vil jeg tro det er et lite helvete å komme seg ned igjen.

Map    

Småglatt høsttur

Date:
28.09.2008
Map    

Fin, liten familietopptur

Date:
14.09.2008
Map    

Endelig på tur igjen

Date:
13.09.2008

Så klarte jeg endelig å få til en langtur igjen. Familien ble "plassert" på Dalen hotell med en flott gammeltante mens jeg dro til fjells. Fint arrangement ;) - og etter sigende hadde de kost seg med flere turer opp og ned dalen, deilig lunsj og vin. Selv kjørte jeg etter frokost i retning Froland og videre inn til Strandstøylen. Fulgte ruta som JoSo og Torbjørn gikk i 2005, dvs. langs vannet på høyresiden, inn hele dalen, videre inn Svolhusdalen nesten til fylkesgrensa. Fin sti hele veien, og skulle man miste stien er det er råtips å trekke mot elven, for den går langs den så og si hele veien. For øvrig ikke så mange valgmuligheter, for dalen er rimelig trang og fjellsidene ganske steile, så det er bare å holde seg i midten. Tok av fra stien ved bekken/elva opp til >>>

Map    

Tindrende klarvær

Date:
23.08.2008

Våknet lørdag morgen opp til utsikt over et tåkehav over Driva, men solen skinte pent over tåkehavet og temperaturen var fin til slutten av august å være. Til tross for at familien litt raskt hadde fått et nydelig lite tilskudd på ikke mer enn 2 mnd, og det derfor har vært så som så med nattesøvn og trening, dro jeg avgårde for en rask tur til Snøhetta. Jeg har altså vært mye på Oppdal de siste ti årene, men ikke besteget Snøhetta, og til slutt ble det altå en solobestigning! Vel, alene går man ikke på Snøhetta på en fin dag. Det kryr av folk, om ikke så voldsomt som på f.eks. Prekestolen. Nedturen for meg ble at veien inn til Snøheim var stengt!! Det betyr vel 13 km trasking... Fra Snøheim og opp var det flott merket sti, riktig nok noe stein, men steinene var til >>>

Map    

Topptur med samlere i nord - 4. dag

Date:
07.08.2008

Fjerde dag med Otto, Inger Lise og Johan. Vi kjørte til Dragvika og så inn på en sidevei til en liten P-plass like ved brua over Storelva. God sti, rødmerket til storsteinura og snøen nær toppen. Resten sa seg selv til varden. Litt uheldig med tåke nå og da på toppunktet på Litletinden. Turen videre til Skittendalstinden gikk i nordlig retning, krysset etterhvert både turstien mellom Blåvatnhytta og Steinsland samt fylkesgrensen mellom Nordland og Troms før vi fant en naturlg sti vest for den markerte eggen mot toppen. Også her litt tåke rundt toppunktet. Retur omtrent samme vei, men uten å gå oppom Litletinden en gang til.

Map    

Topptur med samlere i nord - 3. dag

Date:
06.08.2008
Map    

Kremtopp

Date:
05.08.2008
Map