Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Kløverødkollen og Hovde

Datum:
29.08.2018
Entfernung:
9,6km

Onsdagstur for å teste ut en ny Siljan-titopper. Valget i dag falt på Kløverødkollen, og når jeg først var i området tenkte jeg Hovde kunne være en grei bonustopp. Turen startet i duskregn og tåke, så ikke det beste været for å få noe utsikt. Gikk greit å komme seg opp til stemplingsposten på Kløverødkollen, klipp nummer 5. Verre var det å finne selve toppunktet på Kløverødkollane, da jeg tydeligvis gikk litt for langt før jeg prøvde å gå ut av stien. Da var det litt for mye kratt, i tillegg til at jeg var blitt søkkvåt på det tidspunktet, til at jeg orket å kave mer inne i skogen. Så jeg fortsatte på stien til jeg kom forbi Kløverødtjønn og Tveitantjønn. Valgte å prøve meg på Hovde til tross for at det surkla i skoa. Fulgte grusveien fram til skiltet sti >>>

Vealøs

Datum:
26.08.2018
Entfernung:
6,6km

Søndagstur med familien til Vealøs. Yngstemann godtok heldigvis å sitte i bæremeisen, noe som ikke er selvsagt. Da var det mulig å komme til topps med en 7-åring som øynet pokal fra titoppern i det fjerne. Femte topp for ham og pokal i boks. Godt å kunne ha en sånn motivasjon i bakgrunnen, ellers hadde det vært vanskelig å få ham med, i alle fall med godt humør... En bonus at Vealøs er med i titoppern i Siljan også, da mangler han nå to der for å få premie der også. Burde klare det i løpet av den neste måneden. Ellers en fin tur, og vi fikk plukket litt blåbær på vei ned også, kos for barna å sitte i lyngen og spise.

Karte    

Blåfjell Middagskollane

Datum:
25.08.2018
Entfernung:
13,0km

En lengre morgentur for å få inn et par titoppere i Siljan. Parkerte ved Solvika og løp langs Heivannet til Blåfjell. Traff litt uventet på et par nederlendere som hadde sovet i Blåfjellhuken denne natta. Fortsatt ned andre siden av Blåfjell til Havretjenn. Ble relativt våt nedover dit da jeg måtte "vasse" gjennom fuktig meterhøyt kratt og grass langs stien. Passerte et blikk stille Havretjenn før jeg fortsatte opp til Middagskollane. Traff på et rådyr i bakkene opp dit. Middagskollane er ikke noe spesielt toppunkt, i alle fall ikke som jeg kjenner til, og ikke registrert noe PBE her heller. Det er nok Signalkulen som er høyeste punkt i området. Jeg fulgte derfor stien til utsiktspunktet ved Signalkulen, og beveget meg nordover derfra til toppunktet da jeg antok dette >>>

Karte    

Vealøs

Datum:
19.08.2018
Entfernung:
6,3km

Kveldstur til Vealøs fra Lensmannsseter. På tide å komme i gang med noen Siljantopper om jeg skal rekke alle 10 i titoppern Siljan før 8.oktober. Dette var bare nummer to, så trenger i overkant av en i uka om det skal gå.

Skrehelle blåbærtur

Datum:
15.08.2018
Entfernung:
4,4km

I dag tenkte jeg å sjekke ut blåbærforholdene. Visste det er et dårlig blåbærår, men så på forrige Skrehelletur at det er en del blåbær hvis man leter på de rette stedene. Mellom Lille og Elggløtt er det ganske mye bær, men mye smått. Plukket allikevel ca 5 liter bær på ikke altfor lang tid, så fornøyd med det.

Karte    

Skrehelle

Datum:
08.08.2018
Entfernung:
5,4km

Onsdagstur til Skrehelle, halvannen måned siden sist nå. Deilig å komme tilbake til kjente trakter etter en del fjellturer i Nord-Norge og Lillehammertraktene i sommer. Grått vær og duskregn, som egentlig bare var deilig! Kom over et felt der det var skogbrann i sommer, på Lille Skrehelle. Ganske svidd over et lite område der, men virket som det ikke hadde spredd seg alt for mye heldigvis. Ellers var det hogd ned masse småtrær stort sett over hele Skrehelleområdet som gjorde at man fikk høstfølelse med alt det brunrøde løvet på de nedhogde trærne. Vet ikke bakgrunnen for det, men må ha vært for å tynne ut skogen litt? Virket ikke som det var planlagt å rydde det opp igjen i alle fall. Det har vært skogbrann på Lille Skrehelle i sommer. Tåke fra Ramsberget.

Karte    

Gaustatoppen NORSEMAN

Datum:
04.08.2018
Entfernung:
10,9km

Impulstur til Gaustatoppen i dag. Broren min skulle delta i Norseman triatlon fra Eidfjord til Gaustatoppen, og jeg hadde egentlig ikke tenkt meg opp der. Men når kona hans trengte hjelp til å komme seg dit, og faren og søstra mi også hadde lyst til å dra, måtte jeg nesten henge meg på. Så vi dro i 1230-tida for å rekke å gå opp til toppen før han skulle komme i mål der. Morsom tur der vi hele tida fulgte med på hvor langt han var kommet. Svømmingen startet kl.0500 om morgenen og han hadde regnet med å være i mål i 19-20-tida på kvelden. 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping (maraton) med avslutning på Gaustatoppen. Det er litt av et løp. Vi kom til toppen rundt kl.18, og ventet der en times tid. Kl 19:15 dukket han opp, han endte på en 97.plass med 14 timer og >>>

Karte    

Kilebygda Øykollen

Datum:
01.08.2018
Entfernung:
8,8km

Joggetur fra Rognsbru til hytta. Tok avstikker over Øykollen. Kunne vært en fin tur over denne kollen, med lett terreng å bevege seg i. Men turen ble ødelagt av at hjortelusflue-sesongen allerede er i gang. Ble nesten spist opp av disse elendige krypene, og måtte plukke av mange titalls av disse fra armer og bein, og spesielt fra hodet. Blir ikke tur over her igjen før kulda kommer, eller til våren... Tydeligvis ikke veldig mye brukt turtopp, selv om det ligger bok på toppen. Siste registrering var fra mai. Heller ikke veldig tydelig sti helt til toppen, selv om den var relativt lett å følge. Såvidt jeg klarte å ta et bilde fra toppen, innimellom hjortelusflue-vifting og plukking.

Karte