Sandhornøya - tre topper (19.05.2013)  5

Geschrieben von Kjell1960 (Kjell Odding)

Startpunkt Skjelvik (22m)
Endpunkt Skjelvik (22m)
Tourcharakter Bergtour
Tourlänge 5h 58min
Entfernung 13,5km
Höhenmeter 1.250m
Karte
Besteigungen Bonden (720m) 19.05.2013
Grytviktinden (746m) 19.05.2013
Skjelviknubben (626m) 19.05.2013

Startet fra Skjelvik på formiddagen og tenkte at turen får gå så langt det ikke er snø. Snø er det imidlertid en del av i fjellet så jeg regnet egentlig ikke med at turen ble så veldig lang. På turen opp fikk jeg rikelig anledning til å studere andre interessante fjelltoppen enn de som var tilgjengelige på denne turen. Blant annet så jeg Slettfjellet, Sautinden og etter hvert kom også Memaurtinden til syne bak Småtindene eller Beiartindene som det også heter.

På rundt 400 moh gikk jeg på den første snøen men i solhellingene er det bar bakke langt til fjells. Jeg nådde faktisk helt opp til Bonden nesten uten å ha gått på snø. Fra Bonden er det svært kort avstand til Grytviktinden men dalen mellom tindene er både dyp, elv, is og snødekket i tillegg til at Grytviktinden er dekket av snø. Jeg valgte å prøve og sannelig gikk det helt greit - i ettertid vet jeg at jeg har krysset en snødekket elv med stor vannføring og der ville jeg ikke beveget meg om jeg hadde vært klar over risikoen.

Nådde Grytviktinden og sørget for å bevege meg i trygt lende ned fra den toppen via Bondesvatnet og opp på Skjelviknubben. På Skjelviknubben traff jeg to damer som var i ferd med å henge opp trimkasse og fikk dermed registrert meg i boken. Jeg gikk ned sammen med damene og fikk dermed se hvor den alternative stien går. I tillegg fikk jeg masse lokalkunnskap om området, historikk m.m.

Flott tur.

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.