Høgåsen ved Hallingby - og bålfyring med gutta (27.03.2017)

Geschrieben von Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Startpunkt Hallingby (193m)
Tourcharakter Fußtour
Entfernung 5,8km
Höhenmeter 284m
GPS
Besteigungen Høgåsen (433m) 27.03.2017
Besuche anderer PBE Damtjernveien parkering (181m) 27.03.2017
Høgåsen uts.punkt (414m) 27.03.2017

Møtte Atomsilda (Jørn Håvard Ask) ved parkeringa nær Hallingby, og pakket sekken for bålfyringstur samtidig som vi begeistret snakket fjell og turer. Slikt er aldri særlig lurt, så jeg glemte helt å ta med vann på turen! Droppet også staver og ikke minst gamasjer; begge deler ble snarlig sårt savnet!

Plan A var å følge Kristines vei helt opp til Damtjern, og så gå sørover og opp til topps, men veien var isete som fy, så vi tok heller direkte kurs i krattet mot toppen. Oppe i høyden var det lagt ned småtrær i hytt og pine. Kunne det være Morten og gjengen som hadde lagt ned altfor mye ved? Eller hadde de laget hinderløype for oss? Nei, det var nok vedlikehold av skogen som var blitt utført her.
Vi skjente opp på en knatt i skogen, men dette var ikke toppen. Så over en til, men fortsatt ikke på rett sted. Etter tre kvarter nådde vi endelig målet, men leste da på en sms at de hadde slått leir rundt 300 m NV for toppen, og at vi skulle gå samlet opp på denne etterpå. Øh...
Fant snart gutta, mortenh (Morten Helgesen), Øyvindbr (Øyvind Brekke) og Nils (Nils Haugene) i ivrig arbeid med sagene, og de hadde lagt opp en formidabel vedhaug og på det nærmeste snauhogd skogen. Vi kunne bare sette oss til rette ved bålet og starte grillinga - kjekt!
Det ble en hyggelig kveld med mye snakk og mye varme; såpass at pølsepinnen min ble i korteste laget. Man burde hatt med flaggstang for å kunne grille på et så svært bål!

Bålet som møtte oss var stort og varmt, og det var gjensynsgleden også.
Bålet som møtte oss var stort og varmt, og det var gjensynsgleden også.
Nok av ved! Jeg hadde droppet å ta med buesaga, da jeg hadde forutsett akkurat dette...
Nok av ved! Jeg hadde droppet å ta med buesaga, da jeg hadde forutsett akkurat dette...

Hodelyktene var kjekke å ha på returen.
Takk for en hyggelig kveld alle sammen!

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.