Trollhøe - 1.370m

Name Trollhøe
Suchname Trollhøe
Höhe 1.370 Meter
Region Vågå
Elternregionen Europa, Norwegen, Norwegen Festland, Innlandet, Oppland
Schartentiefe 510 Meter
Betreuer admin (Administrator)
Letzte Änderung 06.01.2020
Alternativer Name Trollhøi
Erstbesteigung
Schwierigkeitsgrad nicht bewertet
Koordinaten 32V 501737 6846747 (UTM)
Karte Zeige Objekt auf der Karte
Trollhøe

© Morten Helgesen

Inhalt
Sprache
Betreuer mortenh - Kontaktiere mortenh für Fragen im Zusammenhang mit diesem Artikel.
Statistik

Besteigung von Trollhøe registrieren.

Insgesamt haben 104 Mitglieder 155 Besteigungen von Trollhøe registriert.

Trollhøe ist in 10 Listen enthalten.

Karte

Bilder


Wetter for Trollhøe

Dieser Dienst ist vorrübergehend nicht verfügbar.

Einleitung

Kart med de vanligste sommerrutene til toppen. Klikk på kartet for å åpne en dynamisk versjon.

Trollhøe er kanskje noe ukjent blant mange tilreisende i Jotunheimen, men for dem som frekventerer traktene rundt Tesse og Lemonsjøen i nordøst, er den et kjent lande­merke. Høyden på 1370 moh. er ganske beskjeden i jotunheimsammenheng, men med en primærfaktor på mer enn 500 meter er det et ruvende fjell, med dertil flott utsikt – lett tilgjengelig er det også.
Fra toppen ser man mye og langt i de fleste himmelretninger, men det er nok utsikten vest- og sørvestover mot Jotunheimen man blir dvelende ved. I forgrunnen ligger Tesses vidstrakte vannflate, omgitt av bjørkelier og setervoller, og bakenfor der porten til Smådalen og Jotnenes fjell­verden – en delikat blanding av runde topper, ­spisse topper, snø og isbreer.

Ankunft

Fra Lemonsjø Fjellstue

Den mest direkte atkomsten er å parkere ved eller nær Lemon­sjø Fjellstue. Det går sti langs gjerdet på setra med navn Kalven på andre siden av veien, først over ei lita myr til stidele der et annet tråkk tar til høyre. Stien mot Trollhøe går nå beint opp den småbratte lia mot dalbrekket. Den er sporadisk merket med malingsflekker på steinene, men er uansett såpass tydelig at den er enkel å følge.
Over kammen der det flater litt ut, et kort stykke neden­for Geithøe, dreier stien mot venstre og skrår slakt ­oppover i retning bekkefaret, der Kalvtjønnbekken ­kommer ned. Oppe i skaret her råker man nok et stidele. Til venstre går stien i retning Randsverk, mens man fortsetter rett frem eller noe til høyre om man skal til Trollhøe. Bandet ­mellom Kalvfjellet og Trollhøe passeres, og idet det begynner å gå ned mot Tessesiden, svinger stien mer mot høyre, og den siste slake skråningen mot toppen tar til.
Stien har hele tiden vært tydelig, men de siste 200–300 meterne mot toppen er den noe utydelig. Merkingen er også litt sparsommelig, noe som kan være verdt å ha i bakhodet om sikten er dårlig.

Kart med denne ruta

Klikk på kartet for å åpne en dynamisk versjon i eget vindu.

Fra Randsverk Camping

Den andre vanlige ruta til Trollhøe begynner like ved Randsverk Camping. Ca. 400 meter fra veikrysset i Randsverk langs riksvei 51 i retning Lemonsjøen står det skilt mot blant annet Trollhøe i veikanten. (Må ikke forveksles med skilt mot Blessumkalvkveen naturreservat som står et kort stykke før.) Gjennom trivelig furuskog går det ­opp­over. Man kommer inn på og følger setervei et kort stykke til Pina, og i overkant av setervollene deler stien seg. Til høyre går det sti til Lemonsjøen, mens Trollhøruta går mer rett opp blant trollfuruene.
Etter hvert skrår man en del mot venstre, og nær tregrensa gjør stien et kort byks opp en bratt kneik innen man er oppe i Kalvedalen. Ved dette vesle bykset bør man være litt oppmerksom. Stien gjør en brå dreining mot høyre, samtidig som det går et tydelig tråkk rett frem, over et bekkefar og videre bortover i skråningen. Det kan være lett å gå feil her.
Innover Kalvedalen står det en og annen markør, men stien er tydelig, og man kommer etter hvert til stidele mot Lemonsjøen som omtalt i forrige avsnitt. Herfra til toppen går man som omtalt der.

Kart med denne ruta

Klikk på kartet for å åpne en dynamisk versjon i eget vindu.

Alternativer:

Lemonsjøen og Randsverk er nok de to absolutt mest ­benyttede utgangspunktene, i alle fall om sommeren. Men man kan enkelt ta det som en rundtur. For eksempel starte på Randsverk, gå opp til Trollhøe og returnere til Lemon­sjøen. Fra Lemonsjøen følger man sti sørover til ­Randsverk igjen.

Winter

Trollhøe er en ypperlig skitopp, og det er mange muligheter. Den enkleste er å ta skitrekket opp, hvorpå det kun gjenstår snaut 150 meter stigning.
Et slakt og fint alternativ for dem som foretrekker å gå hele veien, er å følge skiløype mot Brimi Fjellstugu. Oppe på flatene mellom Veslvassfjellet og Trollhøe dreier man til venstre og bestiger toppen fra nord.

Bilder

Ausgangspunkte

Weitere Bilder

Tourberichte

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext: