Semeltinden - 2.236m

Name Semeltinden
Suchname Semeltinden
Höhe 2.236 Meter
Region Lom, Das Memurugletscher Gebiet
Elternregionen Europa, Norwegen, Norwegen Festland, Jotunheimen, Innlandet, Oppland
Schartentiefe 437 Meter
Betreuer admin (Administrator)
Letzte Änderung 09.03.2016
Erstbesteigung
Schwierigkeitsgrad SchwierigkeitsgradSchwierigkeitsgradSchwierigkeitsgrad 
Koordinaten 32V 468415 6820120 (UTM)
Karte Zeige Objekt auf der Karte
Semeltinden

© Morten Helgesen

Inhalt
Sprache
Betreuer keiner
Statistik

Besteigung von Semeltinden registrieren.

Insgesamt haben 162 Mitglieder 179 Besteigungen von Semeltinden registriert.

Semeltinden ist in 24 Listen enthalten.

Karte


Wetter for Semeltinden

Dieser Dienst ist vorrübergehend nicht verfügbar.

Einleitung

På toppen av Semel­tinden er det laget til en flott overnattingsplass mellom steinene. For en opplevelse det må være å tilbringe en godværsnatt her oppe på toppen, dypt inne i Jotunheimen med utsikt til vann, daler og elver, til tinder og breer!
Semeltinden har et impone­ren­de stup mot øst, som ender i en liten bre. Breen kal­ver direkte i Semel­breatjønne, og til langt utpå sommeren kan man la seg fascinere av isflak og små isfjell som flyter rundt i det iskal­de, sortblå vannet.
Toppen ligger omtrent like langt fra Leirvassbu som Gjendebu og noe lenger unna Spiterstulen. En tur til toppen er forbundet med en ganske lang anmarsj, og fra hyttene i området bør en regne 7–9 timers gåtid tur-retur.

Ankunft

Fra Leirvassbu

Stien i retning Gjendebu følges til omtrent midt på Langvatnet. Her skrår man opp fjellsiden i øst- til sørøstlig retning mot Semel­tindens vestflanke. Det er enklest på skrå mot sørøst til ca. 1850 moh., og deretter nordøstover i retning bandet mellom høyde 1978 moh. og toppen. Videre bratt opp steinura i rett østlig retning mot toppen.

Fra Gjendebu

Følg stien i retning Leirvassbu/Spiterstulen. Ved stidele holder man til høyre på ­stien mot Urdadalen og Spiterstulen. Et kort stykke etter stidelet forlater man stien og bestiger toppen via vestflanken som beskrevet fra Leirvassbu.

Fra Spiterstulen

Følg stien oppover Visdalen, senere Urdadalen i retning Gjendebu, over Urda­dalsbandet og forbi tjernet på 1618 moh. Her forlates stien, og man følger den markerte ryggen sørover mot toppen. På venstre side av denne ligger en langstrakt snøfonn, som bidrar til en rask og behagelig nedstigning dersom snøforholdene er gode.

Andre alternativer

En variant som er mindre vanlig, er å gå ryg­gen fra sør via sørtoppen. Denne ryg­gen er ikke spe­sielt teknisk vanskelig, men det er en del løst her. Et stykke er det temmelig luftig og noe utsatt. Det er en fin tur, men anbefales egentlig bare for dem som har litt klyveerfaring.
Vestflanken, nordryggen og sørryggen kan selv­sagt også kombineres til en spennende rundtur eller travers, f.eks. ved å gå fra Gjendebu til Leirvassbu via Semeltinden.

Winter

Enten via nordryggen eller vestflanken. Begge deler er bratte og egner seg kun ved gode snøforhold. Rasfare må vurderes. Dessuten kan Urdadalen være rasutsatt om man kommer fra Visdalen i nord.

Bilder

Ausgangspunkte

Literatur und Referenzen

Weitere Bilder

Tourberichte

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext: