Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Skiftende vær på Austefjellet

Datum:
29.06.2014
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
3:19h
Entfernung:
7,1km

Familietur til Austefjellet i det som så ut som lovende turvær, noe Yr også hadde lovet. Under en lengre pause med pannekakesteking kom det imidlertid noen mørke skyer sigende som i første omgang så ut til å blåse forbi, men som etter at vinden snudde istedet bestemte seg for å tømme seg over hodene på oss. Uværet hadde en utstrekning på maks et par kilometer, og resten av Bergen badet i sol hele dagen. En god påminnelse om at været i fjellet kan være temmelig uforutsigbart.

Karte    

Kvamsfjellet og Vassberget

Datum:
28.06.2014
Tourcharakter:
Jogging
Tourlänge:
0:57h
Entfernung:
6,9km

Joggetur til mine to første Lindåstopper. Parkerte i en liten lomme langs Erstadveien og fulgte veien noen hundre meter før skiltet stistart mot Kvamsfjellet. Flott sti forbi det lille utkikkspunktet Svarthamrane og videre over Kvamsfjellet og ned igjen på motsatt side. Jeg hadde lest Knut Sverre sin turrapport på forhånd og tenkte å ta samme snarveien over myren og direkte opp til toppen. Problemet var bare at jeg aldri fant stien han nevnte på den andre siden av myren. I steden ble det kratt, kratt og mere kratt. Tidvis braker som var høyere enn meg selv. Og nevnte jeg fluene? Jeg hadde sikkert nærmere 100 fluer surrende rundt hodet mens jeg kjempet meg gjennom krattskogen. Det var faktisk en lettelse når et voldsomt tordenvær med påfølgende syndeflod brøt løs få minutter før jeg var oppe. Vel oppe >>>

Karte    

Stangfjellet

Datum:
25.06.2014
Tourcharakter:
Jogging
Tourlänge:
0:48h
Entfernung:
4,7km

Impulsiv ettermiddagsjoggetur på Osterøy. Fulgte "Stangfjellet bratt", en mye brukt og godt tilrettelagt sti. Ca 20 min opp. Et par bildet fra mobilen:

Karte    

Byrseteggi

Datum:
14.06.2014
Tourcharakter:
Jogging
Tourlänge:
0:51h
Entfernung:
5,8km
Karte    

Søre Gullfjelltoppen og Gullfjellet

Datum:
09.06.2014
Tourcharakter:
Jogging
Tourlänge:
2:21h
Entfernung:
14,8km

Sommervær i Bergen på 2. pinsedag med drøyt 20 varmegrader - perfekte forhold for å endelig komplettere Bergen PF > 50m. Jeg hadde bevisst spart en godbit til slutt og har egentlig bare ventet på at snøen skulle forsvinne. Kjørte til Hausdalen og parkerte ved den store parkeringsplassen like før bommen. Syklet innover en drøy kilomemeter til der hvor stien kommer ned fra Toro. Jogget så videre innover Brekkedalen til neste sti tar av mot Søre Gullfjelltoppen. Dette må vel være Bergens lengste motbakke med kontinuerlig stigning fra 100 moh til ca 950 moh. Temmelig drøy kost i varmen med andre ord. Etter en fotopause ved den store sørvarden (Sydpolen) løp jeg videre innom toppunktet før jeg satte kursen mot Gullfjellet. I vestflanken av Søre Gullfjelltoppen var det noen herlige >>>

Ustetind

Datum:
07.06.2014
Tourcharakter:
Jogging
Tourlänge:
0:50h
Entfernung:
6,6km
Karte    

Beitelen

Datum:
01.06.2014
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
1:58h
Entfernung:
3,6km

På vei hjem fra Filefjell stoppet vi på Dale for å ta oss en pause fra bilkjøringen og utnytte litt av den fine dagen. Vi parkerte i den lille parkeringslommen langs E16 (kommer brått på) og gikk oppover den tydelige stien. Allerede etter noen hundre meter måtte vi manøvrere oss gjennom store steiner og veltede trær som lå over stien. Her hadde det tydeligvis nylig gått et stort steinskred. Beitelen er ganske beryktet for dette og det var også grunnen til at Esso-stasjonen ved Dale måtte stenge for en del år siden. Etter dette var det bare å følge den gode, men bratte stien videre helt opp til toppen. Fint og småluftig på toppen da det er bratte skrenter ned på tre av fire sider. Retur samme vei.

Karte