Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Hauganøse KRIK-skogen

Datum:
27.01.2024
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Entfernung:
5,0km

Artig gjensyn med KRIK-skogen, lenge siden sist nå. Som alltid morsom skogskjøring, perfekt for en skidag i Hemsedal når det er dårlig vær og føre i høyfjellet.

Karte    

Kvasshovda på langrennsski

Datum:
07.01.2024
Tourcharakter:
Langlauf
Tourlänge:
2:02h
Entfernung:
10,7km

Planen var en tur i langrennsløypene fra Nystølen. Men vi oppdaget raskt at løypa vi hadde planlagt å gå ikke var preparert. Da måtte vi improvisere. Vi synes å ane spor i løssnøen mot toppen av Kvasshovda i det fjerne. Hmm, kanskje dette kunne bli dagens turmål istedenfor? Vi labbet i vei, men oppdaget at sporet var et trugespor, som ikke var til stor hjelp for våre spinkle langrennsski. Men, man kan jo ikke gi opp så lett, så vi bakset oss videre med blåsvix under sålen. Snøen lå metertjukk og vi skulle gjerne hatt breiere ski under føttene, men la gå! Ikke så lenge etterpå sto vi på toppen som ikke er bortskjemt med besøk vinterstid. Nedkjøringen var morsom nok, men hadde vært enda morsommere med fjellski. Neste gang!

Karte    

Hesteberget i Geilo

Datum:
06.01.2024
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Entfernung:
5,1km

Jeg og Marie hadde et ærende på Geilo denne dagen og tok med oss skia. Det var sprengkulde og 29 minusgrader når vi kjørte oppover dalen, men strålende vær. Vi hadde barnevakt og begrenset med tid, men jeg hadde fått tips om Hesteberget som en kjapp og sentrumsnær topptur, og etter å ha rota litt fant vi en høvelig plass å parkere. Vi fulgte veien oppover, og der den endte var det en åpning videre oppover i skogen som kanskje er ryddet for skikjøring? Her var det mange delvis nedsnødde skispor, så vi var tydeligvis på rett plass. Slakt videre oppover på høyfjellet. Vi tråkket egne spor hele veien og så ikke et menneske på turen. Temperaturen ble stadig bedre jo høyere vi kom, og når vi ankom toppvarden var det skikkelig behagelig og ikke et vindpust. Herfra var det fin >>>

Karte    

Fotosafari på Syningen

Datum:
05.01.2024
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
1:54h
Entfernung:
3,4km

Labbet på fjellski oppover mot Syningen med speilreflekskameraet rundt halsen, med håp om noen brukbare bilder. Nede i dalen viste gradestokken 27 minusgrader denne dagen. Det var friskt også i høyden, men på langt nær så kaldt. Svirret rundt i et par timer i påvente av det perfekte lyset, og knipset det jeg var god for når sola nærmet seg horisonten.

Karte