Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Peakbookfreunde

Gesammelte Listen

Tur til Båten, Liahornet og Ystetind

Datum:
29.07.2023
Karte    

Vardetur i Julsundmarka

Datum:
24.07.2023

Parkerte på Stikkut parkering på Eidskrem. Forholdsvis bratt stigning opp lia og opp til skoggrensa. Flater litt mere ut etter hvert før siste kneika opp mot Eikremsheia. Turen gikk videre til Tverrheia(525 mot) og opp til Rishaltheia(556 mot) Deretter til Storheia(525 moh). Snudde der og gikk til Tverrheia øst(522 mot) før siste topp som var Mannsheia(513 moh). Returen gikk ned igjen mot osen på Lomtjønna og inn på stien igjen som førte ned til start. Veldig fin og lettgått tur der terrenget skifter fort når en beveger seg. Turen byr på god utsikt i alle himmelretninger. Total lengde på ca 1 mil. Kan anbefales på det sterkeste. Et annet alternativ er å gå opp lenger vest for og få tatt med seg Vardfjellet og Julaksla.

Karte    

Horga

Datum:
04.06.2023
Karte    

Julaksla sørvest

Datum:
17.07.2021
Karte    

Tinderangling på Vågstranda

Datum:
14.07.2021
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
12,2km

Turen startet på Vikåsen på Vågstranda. Gikk etter grusveg opp tll Skålsetra. Derfra gikk turen over på en godt merke sti. Fulgte stien opp til Storhaugen, gikk derfra opp til Skåla. Begge steder har flott utsikt. Fra Skåla gikk turen opp til Blåtind, Midttinden og Trolltinden. Flott tinderangel med god utsikt i alle retninger. Returen gikk ned fra Trolltinden ned mot Svarte vatnet. Tok av til venstre en del tidligere før jeg kom ned til vatnet. Holdt høyden for å unngå så mye opp og ned stigning. Ruta jeg valgte er ikke å anbefale da det var en del krevende partier med glatte sva og stor steinete ur. Tror beste returen er å gå ned samme veg som opp. Kom etter hvert på stien igjen som førte ned Skålsetra. Alt i alt en flott tur med kort avstand mellom toppene. Har en bedre >>>

Karte    

Midttinden

Datum:
14.07.2021
Karte    

Tarløysa

Datum:
28.08.2020
Karte    

Vesleskåla, Skåla

Datum:
29.07.2020
Karte    

Opstad-hornet og Heggdalshornet

Datum:
07.10.2019

Turen startet fra Nord-Heggdal og gikk derfra innover dalen til traktorveiens ende. Derfra gikk det over til en sti som var godt merket både med skilter og rødmalte felt langs hele ruta. Bak-delen med å gå opp dalen på denne tiden av året er at det er skygge og når det i tillegg er kald værtype gjør at vann og myr fryser. Det gir enkelte glatte partier som en må være ekstra på vakt, særlig på nedfarten. Når en kom opp over kanten og opp mellom fjella så var det jo helt nydelig. Romsdal og sunnmørsfjellene åpenbarte seg med sol fra skyfri himmel og nesten vindstille. Gikk opp til Opstad-hornet først før jeg tok turen over til Heggdalshornet. Gikk samme veg ned igjen som opp. Flott tur på en fantastisk dag.

Karte    

Skarven

Datum:
01.09.2019