Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Hamars spiss

Datum:
25.09.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Kirsten og jeg rømte vestover på første elgjaktdagen. Tenkte å ta med Hemmelkampen også, men myrene var bløte og Storbekken stor etter heftig regn, og det var langt på dag.

Karte    

Nupberget og Ulvåsen. Elverum fullført.

Datum:
31.08.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Sammen med Kirsten i det fine sensommerværet. Med disse to toppene er Elverum PM>100 ferdig for min del. På Nupberget tok vi med oss trigpunktet som ligger en kilometer sør for toppen, på andre siden av Bergerkjølen. Ulvåsen tok vi fra nordsiden etter å ha kjørt til veienden. Hogstflater og til dels tett ungskog. Det finnes trolig bedre traseer opp.

Karte    

Bjørnåsen i godvær

Datum:
18.08.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Arild og Kirsten ble med på en kjapp topp.

Karte    

Gardberget, Borgåsen og den sjokkerende sannhet om trigpunkt

Datum:
17.08.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Tok et par topper i søndre Elverum etter en meget opplysende telefonsamtale med Bjørn Geirr Harsson. Han er pensjonert geofysiker i Statens Kartverk og kunne svare på mine spørsmål om alle de nedraste trigpunkttårnene på skogstopper i innlandet. Han er forfatter av den meget lesverdige utredningen her: http://kartverket.no/documents/fakta%20om%20norge/verneplan-for-kart-og-oppmaaling.pdf Disse sammenraste, eller i få tilfeller fortsatt såvidt stående byggverkene i skogen ble satt opp i 60-, 70-, og 80-åra. Spesialtrente karer tok ganske enkelt med seg sag, øks, hammer og grove spiker til skogs. I tillegg hadde de med seg tau og taljer. Etter avtale med skogeieren felte de trærne de trengte til byggverket. Tårnene trengtes for at oppmåleren, eller geodeten, skulle ha fri sikt over skogen, slik at han kunne beregne vinkler til minst tre andre trigonometriske punkter. >>>

Skuruberget - bebodd topp

Datum:
17.08.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Bruket Øverjordet ligger på toppen av Skuruberget. Adkomsten er en vei som beboerne har markert med "privat"-skilt. Selv om det neppe skyldes noe stort renn av toppsamlere. Toppen ligger i jordekanten nord for bebyggelsen. Det høfligste er vel likevel å gå gjennom skogen når man skal bortom toppen. Langt er det ikke.

Karte    

Flisberget - Elverum Finnskog

Datum:
16.08.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Elverums østligste PF100-topp. Det gamle finnebruket Flisberget har i mange år blitt holdt i stand av Tore Lund, og han har gjort en kjempejobb. Det er trivelig innredet, og har til og med et lite bibliotek. Vi må prøve en overnatting en gang. Selve toppen er kledt med ungskog. Ingen utsikt å snakke om.

Karte    

Skagsvola - Trysils nye poptopp

Datum:
12.08.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Det har blitt røde T-er til Skagsvola, Fysak og ti på topp og alt mulig. Ikke så rart, siden dette er en av Trysils mest publikumsvennlige topper. Jevn strøm av folk.

Karte    

Innelåst ved Styggberget

Datum:
25.07.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Bom åpen ved Kjernmoen. Parkerte ved Håbergskoia, og tok en liten runde over toppen. Fin gammelskog i sørhellinga. Men ved retur var bom STENGT ved Kjernmoen. Vi var innelåst. Løsningen var å dra til sørover til Håberget, der Dag heldigvis var hjemme og tilbød oss en nødløsning.

En meget flat topp

Datum:
21.07.2015

Hvem ville vel ha tenkt på denne flate haugen som en topp? Hvis det ikke var for Peakbook...? 300 meter å gå fra ringveien på Terningmoen skytefelt. I dag var det regnvær. Men disse få meterne er overkommelige likevel.

Karte    

Oppom Moberget

Datum:
05.07.2015
Tourcharakter:
Wanderung

Fin formiddagstur med Kirsten. Kjørte opp Rismyrbakkveien og parkerte. Stien går nesten til topps.

Karte