Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

2K-samletur nord for Memurubu

Date:
14.08.2020
Map    

Storen via Heftyes-renne

Date:
11.08.2020

Tur med Torstein Watne dagen etter runden rundt Knutsholsbrean. Gikk Heftyes renne, fint tur opp. Det skya til mot slutten og var av og på utsikt fra toppen. Droppet overnatting på Sentraltind som planlagt og påfølgende Maradalstind. Gikk normalveien over breen. 18.10 km, 10 timer og 13 min. 3 timer til bandet, 3 timer til toppen, 1 time ned til bandet, 1,5 time til bilen. Gikk oss litt langt til høyre forbi svaene og måtte ta en taulengde der også opp til en stor stein like under hjørnet, så ut som en normalvei for isklatring med gode riss og mye merker etter stegjern.

Map    

Knutsholsbrean rundt

Date:
10.08.2020

Båten til gjendebu fra kl 07.45 og start på turen kl 09.30 fra Gjendebu. Tok 14 timer inkludert spontant tur på Søre nål som var en morsom avslutning på ryggtraversene. Tok en rapell ned fra Midtre skarveflytinden i siden ned mot breen hvor vårt single 70 meterstau var ca 5-10 meter snaut avhengig av toleranse for bratt nedoverklyving, men gikk greit uten 2 rapeller. Andre hadde fulgt ryggen hele veien og så ut til at de hadde tatt to-tre rapeller ned den veien. Eventyrlig start på dagen med flott vær. Noe vekslende skyer ila dagen, men flott og varmt hele veien. 26.70 km, 2461 høydemetre, 14 timer.

Map    

Vårskitrur sørøst for Spiterstulen

Date:
31.05.2020

Vårskitur med Kristian. Helt utrolige dager i fjellet. Stort sett nesten vindstille, shorts og baris-vær! 5-10 grader på over 2000 moh uten vind! Vi gikk opp elveleiet til Spiterhøe, deretter den østre falnken til Leirhøe. Ned mot Veobrean. På sadelen der nede hadde Kristian fått nok og slo teltleir, mens jeg gikk å tok Voebreahesten og Veobreatinden. Dagen etter skilte vi lag og han tok turen tilbake til Spiterstulen via Veobrean, mens jeg kjørte ned renna til Hellstugubreen og Vestre Memurubre. Var tilnærmet tom for batteri på mobilen grunnet defekt batteribank og måtte kjøre sparemodus uten data eller kamera. Fikk sendt sms om at alt var vel. Gikk først Midtre Hellstugutinden fra sør, deretter Store Hellstugutinden (fra sør), Nestnørdre Hellstugutinden (fra nord), Hinnåtefjellet >>>

Map    

Brenibba - strafferunde i tåke/lave skyer

Date:
01.05.2020

Fjelltur i 1.mailanghelgen med Johannes Karlsen og kolleagaer fra Bearing Point. Dårlig værmelding som ble dårligere etter avreise. Velger dalen med Fåbergsstølsbreen fordi dette korter ned anmarsjen og gir muligheter for litt brattere kjøring i forhåpentlgivis skjermet snø som ikek er vindblåst. Fint påskeføre, men veldig dårlig sikt på breen. Går på kompass/gps.kurs og ser knapt om det går opp eller ned 1 meter foran oss. Kommer frem til toppen og det er litt bedre sikt. Ser veggen av Lodalskåpa. Turen ned går greit og delvis klarer vi å følge skisporene tilbake, dels går vi på gps. Fin kjøring ned dalen til veien. Neste dagene blir det Hemsedal pga bedre værmelding og vi går Svarthetta i Grøndalen to dager på rad med flott kjøring.

Map    

Høgdebrotet med omliggende topper

Date:
18.04.2020
Map    

Storgrov- og Skarstindene med flere

Date:
04.08.2019
Map    

Fanaråken og Steindalsnosi

Date:
03.08.2019
Map