Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sørvest for Røysekollen

Date:
24.06.2006

Etter at M-G "fratok" meg denne kommunetoppen passet det med en liten skogtur i Fetsundområdet. Jeg kjørte forbi Fetsund og fulgte rv 22 et stykke, før jeg tok av rv 159 mot Løken og fulgte denne ca 8 km til midtskog. Herfra går en skogsvei innover, denne var låst med bom, men jeg hadde med sykkel i bagasjerommet og syklet et par kilometer innover før jeg token stødig kompasskurs mot toppen. Noen småstup måtte omgås det siste stykket opp mot toppen, men ingen store problemer. Jeg fant en liten grenserøys her oppe på søndre Røysekollen, ca 345 m. Sorry - Minjarudkollen, men det var jo fint der også.

Map    

Koh-i-nor-hytta

Date:
24.06.2006

Det ble en omigjen-tur her etter at Gjelleråsen plutselig ikke var høyest lenger. Med utgangspunkt Fetsund kjørte jeg på vestsiden av Glåmma til Skårer. Her går en skogsvei innover. Bommen var igjen, men ikke låst, så jeg tok sjansen og kjørte innover noen kilometer. Jeg valgte den vestligste veien ved et veikryss og stoppet i rundkjøringen innerst. Herfra fulgte jeg en blåmerket sti innover, som ikke var bare lett å følge. Jeg passerte kommunegrensen og en kraftlinje, og et parhundre meter lenger frem, rett syd for Bollerudkjerna innunder Bjørnholden fant jeg Kohinor-hytta. Ingen hjemme, men jeg konstaterte topp-punktet var markert med en flaggstang. Bonden hadde heldigvis ikke låst bommen da jeg kom ned igjen. Noen som har en universal-nøkkel til skogsbilvei-bommer ?

Map    

Øst for Nordre Bølene

Date:
22.06.2006

Jeg trodde jeg hadde vært på Siljans høyeste fjell, men dengang ei. M-G tipset meg om at nordre Bølene på 650 moh skulle være høyest i kommunen, og dette måtte sjekkes ut, så jeg reiste rett fra jobb i sandaler, kjørte til Grorud og gikk den lange bomveien forbi Romsdalen og nesten så langt den gikk. I den siste svingen ovenfor Dammyr passerer veien mellom noen digre steinblokker, og til venstre rett etter disse går en gammel skogsvei innover. Den er vrien å finne i starten, men noen få meter inn i skogen så fant jeg den. Den krysser bekken og holder seg øst for bekken i siksakk opp gjennom brattlia. Her åpner skogen seg, og det er greit å gå videre innover. Jeg fant en røys som markerer knekken på kommunegrensen mellom Skien og Siljan, og øst for denne røysa fant jeg >>>

Map    

QA-tur til Lushaugen

Date:
11.06.2006

Ifølge fastmerkeregisteret er Lushaugen fattige 13 cm lavere enn Fjellsjøkampen, og det går rykter om at Lushaugen kan være Akershus høyeste fjell. Da jeg likevel var i området, ble det en avstikker opp til toppen. Jeg fant bolten -tror jeg - mellom rester av et nedfallent tårn. Men den gamle Lushaughytta bakom ser ut til å være ca. en halv meter høyere, dvs den fjellrabben som går innunder hytta. Konklusjonen min er derfor at Lushaugen er høyere enn Fjellsjøkampen. Men det høyeste punktet ligger i Gran kommune i Oppland, og jeg fant ikke noe punkt på Hurdal-siden som var mer enn ca. 5 cm høyere enn bolten. Så Fjellsjøkampen er nok høyest, men helt sikker er jeg ikke. Her må nok kvalifisert oppmålings-personell til !

Map     1 comment

Kommunetopptur på Sørlandet pinsen 2006

Date:
03.06.2006

Midtstrandnuten i Evje og Hornnes Etter å ha vært på jobben ble det en lang kjøretur forbi Evje og Hornnes sentrum oppover mot Bortelid, før jeg svingte inn på en liten vei med grent gress mellom hjulsporene fra Espeli til Koland. Herfra var det en snau times grei vandring opp til toppen av Midtstrandknuten. Et par klyvetak var nødvendig for å komme opp fra nordvest, kan sikkert omgås. Så var det å komme seg videre, kjøreturen gikk til Ljosland i nabodalen, der jeg gikk inn til basecamp på Lakkenstova, en koselig turisthytte med lapskaus og fruktcocktail. Skoræ i Åseral Utgangspunktet for turen var Lakkenstova et stykke vest fro Ljosland. Herfra navigerte jeg med opp på Skori, en times marsj omtrent. Kaldt og sur vind på toppen, men fin utsikt. Neste stopp var Veneheii i Kvinesdal, >>>

Map