Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Forollhogna

Date:
17.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
15.0km

Kjørte sørover på E6 fra Stjørdal mot Støren, når vi hadde passert Støren tok vi av mot Budal. Fulgte videre GPS til Synnerdalen og kjørte helt i enden av veien til vi kom til Bakksætra, P-plass med toalett.(bomvei) Merket sti helt til toppen av Forollhogna fra p-plassen. Stien går langs elva til å begynne med, før den dreier til venstre opp over i lia. Litt oppoverbakke før man når toppen av lia, så er det fin og flat gange inn til foten av fjellet, grei oppstigning til toppen av fjellet. Det fineste med denne turen er vel turen gjennom Synnerdalen, når man kommer over tregrensa er det litt mindre å se på, men fortsatt en super tur.

Map    

Gaustatoppen

Date:
07.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Kjørte mot Rjukan fra Øst, tok av like før vi kom til sentrum av Rjukan skilt mot Gaustatoppen 10km. Parkerte ved p-plass ved Gaustabanen. (Gaustabanen består av en batteridrevet vogn på skinner som frakter passasjerene ca 860 meter horisontalt innover i fjellet.Midt inne i fjellet er det en mellom- og omlastningsstasjon, hvorfra det går en skinnegående pendelbane i skråsjakt med lengde 1040 meter opp til 1800 moh. Derfra er det utgang fra anlegget til den såkalte Tuddalstippen, like i underkant av Gaustatoppen Turisthytte.) Med små barn tok vi Gaustabanen opp og gikk ned, banen stopper på 1800 moh og turisthytta ligger på 1830moh, det er 3,1 km ned fra toppen av Gaustabanen, ettersom vi gikk bort til toppunktet blir det litt lengre, toppen er på 1883moh og det tar ca 15-20 min bort >>>

Map    

Fongen

Date:
21.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
22.0km

Kjørte på Fv705 fra Stjørdal til Ås i Tydal, tok av til Fv990 mot Ramsjøhytta(skilt) rett før Best bensinstasjon(bomvei). Kjørte ett godt stykke før jeg parkerte på parkeringsplass ved infoskilt, dette er litt før man kommer til Finnkoisjøen. Merket sti fra parkering inn til Ramsjøhytta. Jeg valgte å gå på Nord siden av Ramsjøen til Fongen og Sør siden av Ramsjøen tilbake, merket sti går på Nord siden av Ramsjøen videre inn til Schulzhytta, velger man denne veien må man gå litt lengre før man kan dreie mot Fongen pga brei og dyp bekk. Min tur ble ca 22 km på ca 5 timer. 1 av 2 favoritt topper i Meråker pga det er en veldig fin tur opp til fjellet, spesielt når man kommer opp til Ramsjøen og kan se fjellene rundt vannet. Dette er det høyeste fjellet i Selbu og Meråker >>>

Map    

Blåberga, Rundfjellet og Litjkjølhaugen

Date:
03.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:27h
Distance:
22.5km

Kjørte på E14 fra Stjørdal til Meråker, rett etter Meråker sentrum svinger man av til venstre mot Fersdalen på FV2, følger denne veien til man kommer til skilting mot Sulåmo 22 km. Litt før jeg kom til Sulåmo tok jeg opp til høyre og parkerte ved Ferslia. Ettersom jeg skulle ta de 3 fjellene i nevnt rekkefølge gikk jeg merket sti mot Angeltjønnhytta før jeg brøyt av stien til svakt venstre ved ca 700 moh mot Blåberga, da fortsetter ferden i lettgått terreng, men uten sti. Fulgte bare ryggen opp fjellet uten noen utfordringer, oppe på Blåberga er det merket sti videre til Rundfjellet og videre til Litjkjølhaugen og så til Sulåmo som ligger i retning Ferslia, så jeg tok til venstre mot Ferslia når jeg hadde passert Litjkvelvet på tur tilbake slik at jeg kom innpå merket >>>

Map    

Falkfangervola og Falkfangervola ØST

Date:
28.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
12.8km
Map    

Huva, Kjerringfjellet og Midtiklumpen

Date:
07.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:30h
Distance:
26.4km

Kjørte på E14 fra Stjørdal mot Sverige, like før riksgrensen tar man av til venstre opp mot Teveldal togstasjon. P-plass ved toglinjen med tavle med oversikt over toppene. Fulgte merket sti fra p-plass til alle 3 toppene. Veldig fin tur med veldig fint terreng.

Map    

Ettfjellet, Tofjellet og Ramfjellet

Date:
26.08.2017
Characteristic:
Hillwalk

Kjørte på Fv705 fra Stjørdal til Ås i Tydal, tok av til Fv990 mot Ramsjøhytta(skilt) rett før Best bensinstasjon(bomvei). Kjørte helt inn til Finnkoisjøen der veien slutter. Staket ut kursen mot Ettfjellet, terrenget var preget av en del myr før vi kom litt høyere, da ble det tørrere og mer steinete. Logget ikke denne turen på Strava så jeg er usikker på tiden, men fra Ettfjellet til Tofjellet er det ca 10-15 min, etter dette gikk vi ned og slo opp teltet ved foten av Ramfjellet. Vi brukte ca 30-35 min opp til Ramfjellet fra teltet. En del tåke så vi rotet litt før vi fant toppen. Gikk så ned fra toppen før vi campet og retunerte samme veien tilbake neste dag. Hvis man har god tid kan man hekte på Saufjellet og Fongen.

Map    

Storkluken

Date:
06.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:02h
Distance:
8.8km
Map    

Mannfjellet, Røsshaugskaftet og Røsshaugen

Date:
06.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:22h
Distance:
16.7km

Kjørte på E14 fra Stjørdal mot Meråker, tok av til høyre rett etter Meråker sentrum ved skilting mot Mannseterbakken, parkerte på parkeringsplass ved Mannlibekken. Fulgte tråkket sti opp den første stigningen, deretter dreier denne stien mot Fonnfjellet, så jeg dreide av mot svakt venstre for å gå rett opp mot fjellet. Når jeg kom ved foten av Mannfjellet kom jeg inn på en fin sti som tok meg opp til Mannfjellet. Ferden videre gikk ned på andre siden av Mannfjellet der tok jeg til høyre mot Røsshaugen, passerte Røsshaugen påveien. Tok samme vei hjem igjen. Denne turen bør vel kombineres med Sonlifjellet og Storfjellet ettersom det ikke er noen store avstander til disse toppene, kan også hekte på Fonnfjellet hvis man har god tid.

Map    

Storskarven

Date:
20.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:30h
Distance:
18.0km

Kjørte østover på E14 fra Stjørdal, tok av til Fv20, skiltet mot Skarvan og Roltdalen nasjonalpark/Sildra.(bomvei). Kjørte ett godt stykke før jeg parkerte på parkeringsplassen ved Sildra. Merket sti fra parkeringen opp til toppen av Storskarven, det første stykket er det lagt ut planker så det er veldig lettgått. Stjørdal kommune sin høyeste topp.

Map