Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Linken

Date:
11.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.0km

Treningstur til Linken. Opp og ned via stien fra Fanaflaten - 1.97 km til toppen.

Map    

Over Linken til Nordviken

Date:
10.08.2014

Tur over Linken og til Nordviken. Må hente bilen hos en kompis, og tenkte liksågodt å ta veien over fjellet. Ikke gått ned til Nordviken før. Turen opp til Linken gikk fra huset og traktorveien til Promillebu og stien til topps. Jeg har aldri gått ned til Nordviken før, men fant en sti som gikk i retning dalsøkket mot Nordviken. Fulgte denne til stien begynte å gå oppover igjen og ikke lengre fulgte dalsøkket. Jeg valgte da heller å gå i dalsøkket på oppdagelsesferd. Ble offtrack hele veien, og gikk langs elva. Kom ned til et hus og vei, og løp derfra langs hovedveien til Gunnar. Fin tur :-)

Map     2 comments

Sierra Helada - treningstur og rekordforsøk

Date:
04.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
26:31h
Distance:
2.4km

Fast treningstur mens i Albir. Start fra porten ved huset og til topps på Sierra Helada. Endemondo viser toppen er 421 moh, mens kart viser 435 moh. Brukte Endomondo for første gang for å logge turen. Mener jeg har lagt på 26 min som rekord fra før. Litt betent i øvre luftveier siste dager, så spent på hvordan det skulle gå. Sov litt for lenge i morges, litt stiv i ryggen etter for mange timer i sengen - klokka viste ca halv ti. Allerede blitt godt varmt ute. Gutset på fra start også denne gang. Løp opp i skogen til det ble bratt, derfra lange klyv oppover. Løp på de flatere partiene. Tung i brystet siste delen, og kjente jeg var stiv i korsryggen/bekken på slutten. Stoppet klokken på 26.52. Kunne ikke klart raskere i dag, og har heller aldri tatt meg så mye ut før. Mener jeg >>>

Map     3 comments

Penyal d´Ifach (Calpefjellet)

Date:
02.08.2014
Characteristic:
Hillwalk

Familietur til Ifach fjellet. Et landemerke på Costa Blanca kysten og en topp jeg har sett bort på siden jeg kom til Albir for 14 år siden. Så var ikke en dag for tidlig til å ta denne turen. Startet fra parkeringsplassen ved foten av fjellet i Calpe. Herfra går turen på fin vei første hundre metere, så over på steinlagt sti frem til tunnellen i fjellet. En tunnell som ble hugget ut i 1918. Herfra går turen på sti og glatt stein helt til toppen. Turen bør ikke gåes med sandaler. I partier er det hengt opp tau for ekstra sikring. Det er ingen spesielt eksponert tur, men glatt fjell og skråninger må forseres. Klippen er omgitt av fin natur, med en rik flora hele veien opp. Fin utsikt under hele turen. Oppe på toppen er utsikt langs hele kysten.

Map    

Pla de la Casa

Date:
28.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:00h

En fin rundtur med Pla de la Casa som hovedmål. Tur sammen med Per, Peder og Mads. Turen ble underveis utvidet til å få med oss flotte steinformasjoner (les Agulles) og Penyeta de les Creus(1335) og L´Heura(1351). Turen startet fra sør. Parkerte bilen i skarp ve sving ca 3 km etter Confrides. Turen starter noen hun dre meter på grusete bilvei, så over på sti. Stien går bratt oppover ca 300 høydemetere, og ender opp i skaret til ve på bildet. Så over på vei igjen og vi ser høyeste toppen og første mål for turen. Her står skilt merket Pla de la Casa. Stien går da bratt oppover igjen. Oppe på toppen av L´Aspre de Puig 1378 moh er terrenget flatt og vi får god utsikt nordover. Her er terrenget annerledes enn mot kysten, mye flatere og tørrere. Videre opp mot selve hovedtoppen >>>

Map    

Sierra Helada - treningstur

Date:
26.07.2014

Treningstur. Godt fornøyd med dagens økt.

Map    

Sierra Helada - treningstur

Date:
24.07.2014

Treningstur igjen. Tok meg godt ut, fornøyd med økten :-)

Map    

Sierra Helada, Albir - Benidorm

Date:
22.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.4km

Tradisjonsrik tur fra huset i Albir og til stranden i Benidorm via Sierra Helada. Denne gang med Harald, Sindre og Mads. Turen til topps 435 moh gikk i fint tempo, og hardingene som er vandt med motbakker klarte også denne fint. Videre gikk turen langs kanten på fjellet, Middelhavet 400 ned til venstre, Alfaz del Pi og høye fjell på kysten av Costa Blanca kunne sees til høyre. Lengst der fremme - målet - Benidorm. Vi brukte estimert tid - 3 timer.

Map    

Sierra Helada - treningstur

Date:
20.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.4km

Treningstur. Tok meg ut så godt jeg kunne.

Sierra Helada - treningstur

Date:
18.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.4km

Treningstur med Mads. Kjet å ha med odelsguten på tur. Godt å komme seg opp om morgenen å få svettet litt han også :-) Vi avsluttet med å løpe ned til stranden for et bad før vi jobbet hjem igjen.

Map