Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Rælingen

Date:
01.12.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:10h
Distance:
8.0km

Topptur på en mild søndag i starten av desember. Hovedmålet var egentlig Rælingens kommunetopp Barlindåsen, men siden jeg hadde forstått at det var andre topper i nærheten som var bedre utsiktstopper valgte jeg å ta med Ramstadslottet og Bjønnåsen også. Startet fra Marikollen og fulgte tydelig skiltet sti Bjønnåsen. Jeg visste ikke fra før at Bjønnåsen var utpekt som Rælingens tusenårsted, men det var i alle fall en informasjon som var umulig å ikke få med siden, siden det var opplyst om det på de fleste skiltene på vei til topps. Og toppen viste seg å være fin den, med veldig bra utsikt, særlig vestover. Sikteskive og greier på toppen, så man kunne forsøke å få øye på fjerne fjell. Klarte ikke å se Gaustadtoppen denne dagen, men Blefjell var mulig å skimte. >>>

Map    

Prekestolen og Holterkollen

Date:
24.11.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:41h
Distance:
8.1km

Skikkelig friluftshelg med to turer, denne dagen til litt lavere topper, men fikk med både en kommunetopp og en "PF 100"-topp. Fin og ganske lettgått tur, for det meste på gode stier. Var litt spent på krysningen av Djupdalen, trodde kanskje det var masse stup der, men det viste seg å ikke være noe problem i det hele tatt. Ved Prekestolen var det til og med en del utsikt og fint å raste. Mindre utsikt på den noe høyere Holterkollen.

Map    

Toppen av Nordmarka

Date:
23.11.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
4:19h
Distance:
10.1km

Sen høsttur til 3 av de høyeste toppene i Nordmarka, inkludert den høyeste. Helt hvitt av rim på myrer og hogsfelt, men ingen snø. Skyfri himmel og en november-sol som faktisk varmet litt. Gikk en god del utenom stier i vekslende fremkommelig skog og stort sett lettgåtte frosne myrer.

Map    

Skreifjella

Date:
16.11.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:42h
Distance:
3.7km

Mild og fin novemberdag, men ganske vinterlig i høyden likevel, med en del snø og is på bakken. Fikk tatt en tur til denne toppen, som kanskje noe misvisende ligger inne som Skreifjella. Ikke at jeg har noe bedre navn på den, den er egentlig navneløs. Ikke særlig spektakulær topp heller, men det finnes utsiktspunkt i nærheten.

Map     3 comments

Kjerringhøgda

Date:
20.10.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:04h
Distance:
2.9km

Fin, liten tur i Østmarka med skikkelig panoramautsikt fra utsiktstårn på toppen. Utsikten var stort sett skog, men kunne også se blant annet Holmenkollen/Tryvann og globen på Haukåsen. Kjølig høstdag, men fint å gå tur.

Map    

Skaugumsåsen

Date:
12.10.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:19h
Distance:
4.2km

Høsttur til herlig utsiktstopp i like herlig høstvær. Gikk den korteste, bratteste stien opp til utsiktstoppen. Videre inn til selve hovedtoppen (som er langt mindre spektakulær). Mye flott natur med fint høstpreg. Ned igjen en annen veldig fin sti som også hadde et bratt parti ned langs et stup.

Map    

Ta'Dmejrek

Date:
05.09.2013
Characteristic:
Car drive

På bryllupsreise på Malta ble det en tur til nasjonstoppen etter besøk i den fine middelalderbyen Mdina. Flott område ute ved klippene med utsikt og mye horisont. Eneste utfordring med selve toppen er å avgjøre nøyaktig hvor den faktisk er. Fant et sted langs et steingjerde som minnet om det andre har beskrevet (her og på wwv.no), og fikk GPS'en til å vise riktig høyde, så da sa vi oss fornøyd. Skal sies at det kanskje muligens var vel så høyt på andre siden av steingjerdet, men da måtte man inn på et slags pløyd jorde som hadde høyt steingjerde på alle kanter, så vi lot være og regner toppen som besteget :) Høydemeter gjelder den delen av turen vi faktisk måtte gå. Forsøkte å legge inn distanse også (0,02 km) men det ble rundet ned til 0,0 av peakbook :)

Map    

Puttåsen og Haukåsen

Date:
17.08.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:19h
Distance:
11.1km

Har løpt over Puttåsen mange ganger før, men har da som regel fulgt stien, og jeg var derfor ikke helt sikker på om jeg hadde vært på selve toppunktet. I dag passet det å ta en ny løpetur over, og jeg stilte med detaljert orienteringskart i jakten på toppen. På kartet er det flere koller som er tegnet som like høye, men en av dem har i tillegg et høydepunkt på seg, og etter vurdering i terrenget mener jeg at det må være toppunktet. Toppen er med på Oppsal sine orienteringskart "Puttåsen" og "Haukåsen" (kartene overlapper hverandre ganske mye). Fortsatte videre til Haukåsen, der jeg har vært på toppen mange gange før, men det er nok en stund siden sist, det var i alle fall skog der sist jeg var der. Det nye hogstfeltet rundt toppen er ikke særlig pent, >>>

Map    

Loftet

Date:
27.07.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
5:29h
Distance:
10.9km

Siste tur i Jotunheimen for denne gang gikk til Loftet, som vi flere dager hadde sett fra bilen på vei til og fra andre topper. Jeg hadde egentlig lyst til å fortsette sørover til Veslfjelltinden, men ble med da de andre bestemte seg for å snu. Det viste seg å være et godt valg da vi ikke hadde kommet spesielt langt ned før det satte inn med torden og regn. Inntil da hadde det vært enda en dag med sol og varme i høyfjellet. Fant en klart bedre rute ned fra fjellet enn opp - fikk brukt snøfonner og stier så mye som mulig.

Map    

Steindalsnosi

Date:
26.07.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
4:18h
Distance:
7.3km

Valgte en litt kortere tur denne dagen etter 3 dager med turer på 8 timer+. Kjørte Sognefjellet og gikk på Steindalsnosi. Litt bratt og løs ur opp mot toppen, men ikke særlig vanskelig. Var bortom begge toppunktene. Flott vær i dag også.

Map