Prekestolen.. (06.05.2018)


Characteristic Hike
Distance 7.4km
Vertical meters 250m
GPS
Ascents Prekestolen (410m) 06.05.2018 12:20
Visits of other PBEs Rolfs bro (375m) 06.05.2018 12:11

Sol, bekkesildring, vårblomster og fuglesang riktignok et litt kjølig drag i lufta der høye grantrær skygger for sola. Likvell så herlig vår.

Parkerte bilen ved Askkroken, oppe ved bommen og fulgte skogsveien et lite stykke før stien skar av til venstre. Fint og tørt, ikke så mye snø å se til.. "Det er mye snø, joggesko blir et problem" jeg møter et eldre par, begge med digre varme gummistøvler som nesten rekker opp til knærne og herremannen syntes nok jeg er dårlig skodd. Gode gore tex sko, lav sko da, men ikke joggesko og et bevisst valg for turen.
Litt høyere opp i åsen i tettere skog var det rett som herremannen sa -snø, overraskende hard snø så det var lett å følge deres spor oppå snøen, ett og annet tråkk igjennom som jeg hoppet over, fint å gå utenom sti på bar-mark også. Men snøen gjorde likevell utfordringer, tung snø, masse snø hadde gjort store skader på skogen der et område, mange knekte toppstammer og trevelt, vinden hadde mulig hjulpet til. Stien og blåmerkinga var ikke lett å følge, her var naturens egen hinderløype. Snøsmeltinga gjorde bekkene bredere og mer utfordrende med vann også, halvråtne og glatte stokker måtte forseres for å komme videre. Det gikk så fint og jeg var enda tørrskodd!

Ved neste sti-kryss skiltes sporene våres, min vei mot Prekestolen holdt til venstre. Her lå snøen mer urørt av ferske spor, det skiftet mellom snø og barmark. Litt lenger opp i skogen når de fleste høydemeterne var unnagjort dukket det plutselig opp to damer med litt store sekker i god driv.. "Vi er så våte på bena, er det like bløtt der du kommer i fra?" Damene hadde joggesko, Herremannen hadde rett, joggesko var visst et problem, ler :) Jeg sier som sant er at det er snø, men at mine føtter er enda tørre. "Hvordan er veien videre" spør jeg, "mot Prekestolen?" - Vi skal til Prekestolen, det er stien du kommer i fra!! De samlet ti-på-topp i Nittedal og jeg en av alle toppene i Romeriksåsen. Vi dro frem hver vår telefon, jeg Peakbook og de en annen app.. vi var på forskjellige steder på kartene. Men det viste seg tilslutt at Peakbook viste rette veien :)
Damene snudde og slo følge. Damene, -Sølvi og Gry fortalte de var på treningstur, de hadde sekkene fulle av magasiner og blader for å få tyngde. Målet var Mont Blanc til høsten, men nå først skulle Prekestolen forseres.

Prekestolen som navnet lyder i liket til et annet kjent turmål er det også eneste likhet, ikke mye til utsikt på denne lille høyden midt i skogen. Men damene som var på leit etter postkasse for å kunne registrere besøket hadde en veiforklaring videre, følger du stien mot utsiktsplassen finner du postkassa.. Utsiktsplass, jeg følger med dit.. ikke så mange meterne vi gikk før vi var fremme. Men utsiktspunkt? Noe mer åpent, men ikke mye utsikt å skryte av men en fin bålplass var det der :)

Det var hyggelig med turfølge for en stund. For like plutselig som damene dukka opp forsvant de igjen, hørte latteren deres klinge i det de forsvant bak trærne. God tur til Mont Blanc damer, kanskje vi sees i Sæbø til høsten?
Det kalde draget i lufta var borte, sol, bekkesildring, vårblomster og fuglesang ellers stille, deilig stille kjenner jeg på og tenker jeg har gode sko.. tørre sko!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.