Nytt forsøk på PBE registreing (31.05.2016)  5


Start point Vestbygda (290m)
Endpoint Vestbygda (300m)
Duration 4h 24min
Distance 16.2km
Vertical meters 404m
GPS
Ascents Gjerdeberget (479m) 31.05.2016 17:05
Svaraberget (510m) 31.05.2016 18:02
Visits of other PBEs Korpeberget (292m) 31.05.2016 15:43
Krongletoppen (353m) 31.05.2016 16:33

Etter et mislykket forsøk på å registrere Korpeberget som et PBE forrige uke, og i undringen hva som jeg kunne ha gjort galt ønsket jeg å gjøre et nytt forsøk på denne.
Korpeberget er ingen stor "topp", heller en kul høyde i Nordmarka rett bortafor der jeg bor. Kul fordi det "bare" ser ut som en vanlig skogstopp fra stien som går rett forbi.
Og der var vi, Anja, Eva og jeg på vei forbi. Eva hadde kvelden i forveien spurt om jeg ville bli med på tur til Solobsen, "jeg har spurt Anja og Mette også" lød meldingen, ja, "jeg blir med" svarte jeg.
Kontramelding tidlig dagen etter, "Anja vil gå der sola er, vi går fra Haganskogen mot skillingen. En av Anja's "runder":)" Sol!! Helt greit det altså, og for meg som "ung" Hadelending på u-uttforsket sti samt hyggelig selskap, et godt utgangspunkt for en fin nærtur!

Selv for en liten tur var Peakbook Appen, påkobla og jeg ville legge inn denne Korpeberget som PBE i utforsking i bruk av appen.. "opprett PBE", en enkel touch på skjermen og man får flere valg om kategori..jeg trykket mmeg videre, la inn bilde og trykket lagre.. Oppdaget først når turen var over a noe var gått galt.. var jeg for rask, gikk ikke "lagre" igjennom..? Hadde ikkeno med dekning å gjøre.. vel, sånn var det bare, og med dette utgangs-punktet la jeg ut på samma turen igjen for å gjøre et nytt forsøk av PBE registrering :)
Og denne gangen gjorde jeg det rett.. https://peakbook.org/peakbook-element/67094/Korpeberget.html, Så enkelt egentlig :)

Sola, så grønt og fint i skogen, luktene og fuglesang.. her lå alt til rette for en lengere tur kjente jeg og sikta meg inn -for meg ukjent Svartbekkløypa i fra grustaket ved Kloppa.
Og ukjent forble den, her ble det mye bushing gjennom lyng og småkratt, likevell så fint bare å kunne tråkke seg videre i retning høyeste punkt for å se utsikten, -utsikten ned mot grenda der jeg bor!
Så sjekket jeg omgivelser på Peakbook appen, flere PBE dukket opp, en drøy km til nærmeste registrerte topp.. Gjerdeberget. Hm, kult her var det jo bare å tråkke seg videre :)
Sjekket kart og terreng, og andre "topper" i nærheten, og fikk en (uplanlagt) fin langtur bare ved å følge "omgivelser" fra appen.
En erfaring til jeg gjorde når jeg skulle legge inn noen bilder i fra turen, var med å starte øverst i bildegalleriet på telefonen, var det de bildene som la seg øverst i turskildringa også.. så bildene viser litt i feil rekkefølge og litt inne iblant.. ja, sånn ligger de her nå..
Men det er gjort en "Re-ordering" og bildene kan nå flyttes rundt i ønsket rekkefølge.
Spennende å være med å utforske denne Peakbook appen, et knallbra "verktøy" å ha med seg på tur. Ikke minst at registreringa av turene legger seg rett inn på Peakbook med gps spor om man ønsker, lett å registrere et "besøk", ja det meste av info legger seg rett inn. Kan skrive turskildringa rett inn via appen også, eller "spare" denne kosen med å legge inn turskildringa via pc'n senere :)

User comments

  • -
    avatar

    Flott

    Written by JonnyA 04.06.2016 19:45

    Det var da utrulig flotte bilder du har tatt!

    • -
      avatar

      Sv: Flott

      Written by venkekristin 07.06.2016 21:13

      Så hyggelig t du syntes det :)

      Det er nabolaget "mitt". Har testa ut den nye Peakbook appen, og knipset bilder for å se hvordan legge til, legge til bildetekster osv. Moro å forske både på appen og i området rundt her jeg bor :)

  • -
    avatar

    Men

    Written by mortenh 03.06.2016 09:18

    Men du har registrert Korpeberget som grotte? Hvis det ikke er en grotte men en kul så skulle den vært registrert som topp, alternativt utsiktspunkt eller turmål.

    • -
      avatar

      Sv: Men

      Written by venkekristin 03.06.2016 09:25

      Det er variasjon ved den "toppen" Morten :)

      Rett ned på baksiden, fint å klatre. Og i bunn der er det kampesteiner og sprekker i fjellet hvor en kan sitte tørt i regnevær. Ingen diger grotte men hulrom. Tror kanskje feilen jeg gjorde første gangen var i å forsøke å registrere som topp..? Og uten å legge inn pm e.l så ville den ikke gå igjennom?

      Fint turmål hvertfall, ikke så langt heller for småbarnsmor :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.