Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Langtur om Middagskollane og Blåfjell

Date:
30.05.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
36.8km

Fikk meg en god langtur hjemmefra denne søndagen. Fulgte stier fra Sneltvedt til Kikut og Solvika, før jeg tok runda over Middagskollane og Blåfjell. Via Storhaug og Gunnborgdalen og på blåmerka skogsbilveier ned til Semsmyrane. En liten sløyfe bortom Lundsdalen for å få de planlagte 35 km. Varm dag og ikke så lett å finne nok vannkilder, men fant så jeg klarte meg. Siden jeg i siste liten måtte stå over Skogvokterløpet 1.mai, er det nå lørdag 5.juni som gjelder, da prøver jeg meg på den solo (med mulighet for selskap på deler av løypa).

Map    

Opp og ned til Vealøs

Date:
27.05.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.3km

Tok noen fleksitimer fra jobb og løp hjemmefra opp til Vealøs i deilig vær. Hadde gode bein i dag, og satte ny pers hjemmefra til topps med 5 minutter! 52:30 er den nye persen. Nydelig å komme seg ut på formiddagen når hele ettermiddagen skulle tilbringes på Teams..

Map    

Rundtur på Lillehammer

Date:
22.05.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
22.9km

Det ble Lillehammerhelg denne langhelgen. Da benyttet jeg muligheten til å ta meg en langtur i Balbergkamp-området. Opp de bratte liene på vestsiden av kampen. En lang rundtur på nordsiden av Balberg og Kvesåsen. Tilbake over selve toppen, og forbi Rundhaugen tilbake til utgangspunktet. Godt og varmt vær.

Map    

Alsgarden

Date:
19.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

I dag tok jeg med meg min gamle far og gikk opp til Alsgarden. Han hadde aldri vært der før, så det var moro å kunne vise ham et av de flotte utsiktspunktene vi har over Grenland. Her er det ikke så mange som går, og det ser man på stien opp hit. Det går sti opp fra to sider, vi gikk opp fra skaret mellom Blåfjell og Alsgarden. Fin sti i starten (til og med et lite, godt gjemt, skilt ved stikrysset), til vi kom til et sted der det ikke var så lett å se hvor den fortsatte. Men skjønte at vi måtte skarpt opp til venstre, og da fant vi et tråkk videre helt opp til toppen og utsiktspunktet. Koste oss på toppen med niste og utsikt. Ned igjen fortsatte vi over toppunktet og stien ned Kalverumpa (skaret mellom Alsgarden og Seteråsen) hvor det var mye nedfall over stien. Men gikk greit >>>

Map    

Rundtur fra Lensmannsseter

Date:
16.05.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.0km
Map    

Vealøs hjemmefra

Date:
13.05.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
16.3km

Formiddagstur til Vealøs. I dag var det godt og varmt, deilig å endelig kunne løpe ut i shorts og t-skjorte. Fulgte veien opp til Lensmannsseter, og vanlige stien opp til toppen. Tilbake via Skifjellvegen og kapellet, ned forbi Steinsåsen og Sneltvedt og hjem.

Map    

Gulsetmarka i regnet

Date:
09.05.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.2km

Søndagsløpetur i regnværet. Langs fine stier fra Hynivegen til Åletjern, og videre opp en mindre sti som endte på Terrengsykkelkollen. La den inn som PBE. Videre ned til Tvittingen og forbi Ulvsvann tilbake til bilen.

Map    

Vinteren er tilbake på Skrehelle

Date:
05.05.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.0km

Treningstur til Skrehelle i surt og kaldt vær. I Fjelldalen sluddet det, og høyere opp var det snøvær. Det lå et lag med 4-5 cm snø fra Lille Skrehelle og over toppen, så det var glatt og ekkelt føre. Tok veien via Ramsberget ned. Nede igjen, tok jeg en runde bort til bunn av kneikene til Vestre, og tilbake via stiene forbi hyttene på ryggen tilbake til Fjelldalen. På denne delen var det bart.

Map    

Fantekjerringkollen fra Skotfoss

Date:
01.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.8km

Dette var egentlig dagen for Skogvokteren Ultra, terrengløpet rund Skien. Måtte dessverre kaste inn håndkleet dagen før, da jeg hadde fått behandling for en vond skulder, og den trengte hvile. Utrolig surt å måtte stå over. Tok meg derfor en ettermiddagstur til Skotfoss for å heie på noen av løperne jeg kjente som deltok. Gikk opp til Fantekjerringkollen, og møtte flere på vei ned herfra, som var en del av løypa. Skotfoss ble passert etter ca 72 km, så noen slitne løpere var på vei ned her. Men da var det "bare" 17 km igjen. For meg ble det bare opp og ned til Fantekjerringa, men deilig å komme seg ut litt. Planen er å prøve seg på løypa på egen hånd nærmere sommeren, så får vi se om det lar seg gjøre.

Map