Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Langtur hjemmefra over Østre og Vestre Vealøs

Date:
24.04.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
28.5km

Ny langtur, denne gangen hjemmefra. Tok turen over dalen, og startet med Rustankollen før jeg fulgte stien frobi Gamlestulen forbi Ørnstjenn. Nå var nesten alt vann tappet ut her, siden det skal rehabiliteres. Antar stien over dammen blir stengt en lengre periode når de setter i gang. Deretter opp til Østre Vealøs, der er det veldig flott! Videre over Vestre Vealøs før jeg avsluttet med en runde rundt Søgårdsseter. Dette var siste terrengtur før lørdagens ultraløp rundt hele Skien, med start og mål på Rådhusplassen i Porsgrunn. Så får vi se om jeg har fått trent nok til å klare å fullføre den runden..

Map    

Uræddløypa x5

Date:
21.04.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
31.2km

Ny treningstur, prøvde meg på Uræddløypa for første gang. Ble 5 runder før jeg måtte gi meg. Tyngre for beina dette, enn en tur på stier i marka, da det var mer løpbart her. Men flere kilometer på kortere tid.

Map    

Gulset-og Vestmarka

Date:
18.04.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
32.7km

Ny langtur i dag, i forberedelsene til Skogvokterløpet rundt hele Skien 1.mai. Trenger disse turene for å bli vant til mange timer ute. Så får vi se om det holder til å klare å gjennomføre løpet som krever en del flere timer i løypa. Nydelige forhold i Gulsetmarka i dag, og fikk med meg de fleste toppene som var å oppdrive i området. En ny topp for meg var Godalsfjell, der har jeg aldri vært før, men der var det en flott utsikt over Dalsbygda. Fryktelig bratt opp, og 20 km i beina på det tidspunktet gjorde turen opp seig. Men det var verdt det.

Map    

Langtur i Solummarka

Date:
14.04.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
23.6km

Langtur i Solummarka i dag. Parkerte ved Voldsvegen, og tok først en runde rundt flyplassen. Deretter sørover over Kjerkeåsen og til Brentås på Ånnerød, før jeg returnerte via Kverndammen og Solmyrås/Piggen tilbake til bilen. Nydelige, bare stier hele veien.

Map    

Skrehelle x2

Date:
11.04.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.1km

Treningstur på Skrehelle. Endelig en skikkelig motbakkeøkt etter litt leggtrøbbel som har hindret meg å løpe noe særlig de siste ukene. Gikk først opp slalåmbakken, for å skikkelig få i gang blodpumpa, her er det bratt! Videre over toppen og mot Vestre Skrehelle. Mellom toppen og Olaugtjenn er det fortsatt mye snø, og også mye trenedfall over stien. Ned herfra fortsatte jeg ned Jønnevaldlia, ned til masta og opp igjen. Når jeg kom tilbake til Fjelldalen, gikk turen opp til toppen på nytt, via Lille. Tilbake via Ramsberget. Stort sett fine og bare stier nå, kun over toppen det fortsatt var en del snø. Men snøen bar heldigvis, så det var greit å gå her.

Map    

Vestmarka

Date:
07.04.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
14.8km

Deilig løpetur i Vestmarka. Fra Hynivegen tok jeg diverse merka og umerka stier jeg fant. Moro å prøve slike stier uten helt å vite hvor de ender. Havnet etterhvert opp på Rødgangsåsen og Tinnskollen. Tok turen over Kaperkollen og ned til Tvittingen, før jeg avsluttet rundt Ulvsvann tilbake til bilen. Mellom Glasergruva og Hynivegen var det en del is i stien, men ellers stort sett bart.

Map    

Dammane

Date:
02.04.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.5km

Familietur på ny sti for vår del. Barnevennlig tur, ikke for langt og ikke for bratt. Fin utsikt over fjorden, men ganske vindfullt.

Map    

Kleven

Date:
01.04.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
7.0km

Fottur fra Kleven til Blåfjell. Stort sett fint føre. Prøvde å finne stien opp til Alsgården fra øst, det gjorde jeg. Men etter noen hundre meter ble det for mye snø der jeg tråkket gjennom, så det orket jeg ikke. Dette tenker jeg blir en ny tur senere i vår. Deretter opp til Blåfjell via en sti rundt på nordsiden jeg ikke har sett før. Her også tråkket jeg nesten lårdypt i snø som ikke bar. Heldigvis ikke så langt før jeg traff på den vanlige stien som nesten var bar. Tilbake ned skaret til Stakamyr og deretter via skogsbilveien tilbake til bilen.

Map