Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Mjøvann og Øvrumkollen fra Jarseng

Date:
29.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.4km

Treningsrunde fra Jarseng med brodern. Løp til Mjøvann, tilbake mot Skifjell, men tok av opp lia mot skogsbilveien som kommer fra Jarseng. Tok omveien oppom Øvrumkollen på vei tilbake. Snøføre i dag, men ikke altfor mye snø, så gikk stort sett greit å løpe.

Map    

Vealøs, Kula og Rustankollen

Date:
24.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
14.7km

I dag måtte jeg utnytte det fine været og kanskje siste dagen på en liten stund uten snø i marka. Da tok jeg en halv fridag fra jobb og dro opp til Lensmannseter for en runde derfra. Først opp til Vealøs, deretter oppom den mer ukjente nabotoppen Kula. Derfra er det flott utsikt mot Siljan og Opdalen, men ingen sti opp der så derfor ikke mange som går der. Videre stien mot Kikut, men tilbake mot Lensmannseter via Amliseter og Uroa, og deretter stien mot Ørnstjern og Rustankollen. Denne siste biten var et sølete område. Fra Rustankollen gikk turen videre raskeste vei ned til Sneltvedt og helt hjem, da jeg ikke hadde bil stående på Lensmannsseter. Litt i lengste laget i dag ut fra formen, men fikk i alle fall utnyttet det fine været med en bra runde.

Map    

Skrehelle

Date:
19.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.4km

Morgentur til Skrehelle før jobb, så man fikk litt ut av det flotte været og soloppgangen. Deilig løpetur over Nordre, Varden, en svipp nedom Elggløtt og videre bortom Ramsberget. Litt snø og is over 450 meter, men stort sett ingen problemer.

Map    

Gygrestolfjellet

Date:
16.02.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
6.2km

Med barna på vinterferie, kunne kona og jeg ta oss en tur for oss selv. Regn og dårlig vær på formiddagen, men så på yr at det skulle lette og bli fint utover dagen. Fant ut at vi skulle ta en tur til Gygrestolen, et sted vi aldri har vært før. Kjørte oppover i pøsregn, men det lettet etter hvert, og det var opphold når vi startet fra parkeringen. det var mer snø i Bøområdet enn i Grenland, så vi gikk på stier med hard snø og noe is. Men stort sett greit oppover, selv om det var mer utfordrende forhold nærmere toppen med glatte svaberg. Underveis begynte det å regne litt igjen, og etter hvert gikk det over i sludd. Men når vi endelig kom til toppen lettet det opp og vi fikk flott utsikt og til og med litt sol. Men kraftig vind gjorde at det ikke var aktuelt å sette seg ned, >>>

Map    

Skrehelle, Alsgården og Seteråsen

Date:
14.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.8km

Tidlig avslutning på møte på jobben og nydelig vær gjorde det til et lett valg å ta seg en tur ut. Tenkte en rask tur over Skrehelle, men når jeg først var der oppe, ble det for galt å ta raskeste vei opp og ned. Hadde god tid, så fant ut at jeg ville ta en runde ned på baksiden av Skrehelle forbi Setertjenn mot Havretjenn. Nok en impuls førte meg opp skaret mellom Alsgården og Seteråsen. Ikke noe problem å gå utenom sti siden bakken var frossen og uten snø. Opp på Alsgården hvor jeg traff på tråkket som fører til utsiktspunktet mot sør og byen. Fantastisk sted. Tilbake over toppunktet og til utsikten mot Havretjenn. Så ned i skaret igjen og opp på Seteråsen og videre til St.Hansåsen. Deretter på blåmerket sti tilbake til Skrehellestiene og Ramsberget. En deilig innledning >>>

Map    

Gulsetmarka

Date:
12.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.2km

En fin rundtur i Gulsetmarka. Innom de fleste toppene innenfor en passe radius rundt Åletjern. Fantastisk deilig å løpe rundt i marka nå. Ikke noe snø og stort sett tørt og fint hele veien.

Map    

Vealøs rundt

Date:
08.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.2km
Map    

Langelandskollen fra Dalsbygda

Date:
05.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
14.9km

I dag prøvde jeg meg på en runde fra innerst i Dalsbygdaveien. Fulgte privat vei inn forbi Vassdalen, på sti derfra til grusvei som endte opp i Skådalen. Mye høydemeter langs denne veien. Tynt lag snø hele veien, men ikke noe problem å løpe noe sted. Fra Skådalen tok jeg av opp til Langelandskollen og Kammerherrens utsikt. Videre på mer eller mindre brukte stier tilbake til Dalsbygda. Stort sett snø på stinettet også, men når ikke det er mer enn dette, er det bare å løpe i vei.

Map    

Svanstul

Date:
02.02.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
5.2km

Familietur til Svanstul, hvor vi gikk inn til Fugleleiken og tilbake. Barna i godt humør, og ingen klaging, da er alt bare moro! Selv om føret var heller hardt og isete.

Map    

Frogner - Rustankollen

Date:
01.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.0km

Lørdagsformiddagstur hjemmefra via Lensmannseter til Rustankollen og tilbake via Sneltvedt. Fin runde på 10 km, og greit føre å løpe på. Bart på veien og lite snø på stiene. Ganske sølete enkelte steder, men det var forventet. Det var laget en stor gapahuk på toppen av Rustankollen siden sist jeg var der.

Map