Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Østmarka/Siljanmarka

Date:
29.05.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
28.8km

Ny langtur i Østmarka og Siljanmarka. Startet ved Skifjell, og besteg Galten først. Deretter fulgte jeg sti mot Østre Vealøs fram til Skisjø, og deretter via lysløypa i Siljan fram til Serkelandsveien. Jeg prøvde meg på koblingen mellom Serklandstjønna og veien fra Vierød. Det var litt kronglete, men ikke verre enn at det gikk fint. Verre var det mellom veien fra Vierød og veien fra Austad. Ikke mange hundre meterne forbi Bjoretjønn, men fant ikke noen sammenhengende sti og kranglet meg fram i bratt terreng og gjennom tett kratt. Noen tråkk innimellom, men de forsvant fort. Kom meg omsider fram til steinbruddet ved veien fra Austad. Ikke en anbefalt rute. Deretter var det strake veien mot Svarteberget via Langevann. Fortsatte stien over toppen mot Oklungen. Fulgte grusveien jeg kom >>>

Map     4 comments

Blåfjell og Skrehelle rundtur

Date:
26.05.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.0km

Kveldstur fra Fjelldalen, via Ramsberget og St.Hansåsen til Blåfjell. Videre ned til Havretjenn og opp på Skrehelle fra baksiden. Over toppen og Lille, og ned igjen til Fjelldalen. Fin avslutning på helga.

Map    

Rundtur fra Modammen via Opdalen

Date:
22.05.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
17.5km

Joggetur fra Modammen, via Venstøptjenn, Frotjenn og Opdalen, hovedsakelig på grusveier. Tåke og duskregn, men bra temperatur og fin stemning langs vannene.

Map    

Setermarka og Østmarka

Date:
19.05.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
28.9km

Lang og fin treningstur i Setermarka og Østmarka. Tur hjemmefra over Rustankollen, Østre og Vestre Vealøs, og avslutning via Børsesjø til Limi.

Map    

Skrehelle

Date:
17.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

En koselig kveldstur med kona på 17.mai.

Map    

Repeknuten og Blåfjell

Date:
15.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
14.4km

Strålende dag for tur i ukjent terreng for meg. Hadde blinket meg ut Repeknuten og Blåfjell sør og nord for Lilleøkteren. Parkerte ved bommen til Lilleøktervegen og gikk innover til jeg kom opp på flata (forbi veien til Lilleøkteren), som jeg hadde lest hos andre som hadde vært på Repeknuten. Tok av rett opp lia for å komme opp til neste skogsbilvei høyere opp. Fant verken dyretråkk eller andre tråkk mellom disse veiene, så det var svært kronglete og bratt opp dit. Fant enden av grusveien, som så gikk over til en gammel traktorvei. Denne fulgte jeg langt oppover til jeg kom over en flott topp med utsikt over Fjellvannet og Lilleøkteren. Så over til Repeknuten derfra, men mistet traktorsporet og rotet meg litt bort i terrenget så det ble en omvei via småtopper og kløfter før >>>

Map    

Øvrumskollen

Date:
12.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km
Map    

Fjellvannet rundt

Date:
11.05.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
20.4km

Joggetur rundt Fjellvannet. Ble litt lenger enn jeg hadde trodd, så rundet 2 mil. Tung i beina på slutten. Men fint terreng å jogge i med utsikt over Fjellvannet og fjellene rundt.

Map    

Rundtur i Østmarka fra Kikut

Date:
08.05.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
17.0km

Fin rundtur i Østmarka fra Kikut. På vei til Vealøs tok jeg med meg noen topper som ligger utenfor stien. Greit å finne fram til disse toppene, men noen omveier måtte tas pga flere kløfter i terrenget. Den siste toppen, Kula, var en liten perle med flott utsikt mot Siljanområdet. Stort åpent topplatå. Fortsatte via Vealøs til Haukås, et utsiktspunkt i nærheten av stien til Østre Vealøs. Så oppom Østre, og Skisjøvegen videre nordover. Fulgte "Gamlevegen" tilbake til utgangspunktet, en gammel, og nå fredet, ferdselsåre mellom Skien og Siljan.

Map    

Seierstenskollen og Bjordamskollen

Date:
04.05.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.5km

Formiddagstur fra Bliva til Seierstenskollen og Bjordamskollen. Bliva var full av tømmer, utført mye tømmerhogst i området den siste tiden. Bortsett fra området med hogst som er gjennomført, er det en fin tur opp til Seierstenskollen. Gikk ned på baksiden, og fant stien opp til Bjordamskollen. Ikke merket, men tydelig sti hvis man fortsetter et par hundre meter etter der veien slutter, på stien mot Geitebuvarden, og så tar til venstre. Flott topplatå på Bjordamskollen, med tydelige rester etter bygdeborgen her. Traff på elg på toppen! Den var på vei ned et bratt parti i det jeg kom opp, så rakk ikke få noe bilde av den. Også tydelige spor etter skogbrann på toppen fra i fjor sommer.

Map