Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Folevika

Date:
22.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km
Map    

Lillehammer rundtur

Date:
19.04.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.6km

Ny rundtur på Lillehammer. Denne gangen trappene opp hoppbakken i starten av turen. Deretter en runde mot Vårsetergrenda og innom noen småtopper i nærheten. Ikke helt heldig et parti på sti der det var alt for mye snø og som ikke bar. Måtte tråkke flere hundre meter med snø til over knærne før jeg fant et trugespor ned til bebyggelsen der det gikk greit å gå. Ellers en bra tur.

Map    

Espedalen

Date:
18.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Rusletur ved Espedalen fjellkirke og Gravholmen. Gravholmen er en svært spesiell kirkegård fra 1800-tallet på en skog-og lyngkledd holme i Espedalsvannet.

Map    

Lillehammer rundtur

Date:
16.04.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
17.2km

Treningstur på Lillehammer. Ned til høgskolen for å gå opp på Balbergkampen fra vestsiden. Stort sett grei opp lia, men ganske glatt enkelte steder. Oppe på topplatået var det en del snø, men kunne gå på skaren. Ned igjen på østsiden. Ved parkeringsplassen i Balbergskaret tok jeg av opp til Rundhaugen. Utenom sti siste biten opp den bratte lia. Kunne også her gå på skaren. Fortsatte videre østover til jeg møtte på sti langs et traktorslep. Endte opp i enden av Bergesvevegen som jeg fulgte et stykke nedover. Så på kartet at jeg var i nærheten av Hansvehaugen, så gikk opp lia langs et annet traktorslep. Fant greit toppunktet, der det rett nedenfor var satt opp en gapahuk ved et flott utsiktspunkt over Lillehammer. Fulgte sti fra toppen til nærmeste boliggate som endte opp >>>

Map    

Vikersund trappeløp

Date:
15.04.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
0.3km

En liten stopp ved Vikersund hoppanlegg på vei til påskeferie. Benyttet sjansen til å teste trappene opp til toppen. Totalt 1078 trinn, så merket det godt i beina. Fantastisk utsikt fra toppen!

Map    

Vealøskapellet

Date:
14.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km
Map    

Skrehelle

Date:
13.04.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.4km

Morgenrundtur på Skrehelle. Startet med Nordre, over til Varden, ned til Lille, videre ned til krysset mot Ramsberget, opp på Ramsberget, videre til krysset mot Varden/Fjelldalen. Derfra tok jeg skaret ned utenom sti og møtte stien mot Lille. Stort sett bart i liene, oppe på flatene var det en del snø. Men kunne gå på skaren, så fine forhold hele veien. Fin treningstur på morgenkvisten.

Map    

Gulsetmarka

Date:
10.04.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.9km

Rundtur i Gulsetmarka. Startet ved Hynivegen, fulgte stien rundt Ulvsvann på nordsiden via Glasergruva, deretter strake veien mot Langetjenn. Tilbake mot Tvittingen. Gikk oppom og registrerte en ny PBE etter Langetjenn, Grunntjennkollen. Måtte forsere en dyp kløft for å komme opp dit. Krysset så kraftgate og ned en steinur for å finne tilbake til stien mot Tvittingen. Gikk opp på en annen kolle her, Grunntjernåsen. Deretter tilbake til stien og opp på Kaperkollen, og via Rødgangsåsen ned mot Hynivegen igjen. Fin treningstur i nydelig vårvær.

Map    

Vegemfjellet Akkerhaugen

Date:
04.04.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.5km

Tidlig morgentur før frokost sammen med kollega. Samme runden som dagen før. Fin temperatur og klart vær før sola sto opp. Fikk se soloppgangen underveis, og nydelig lys på toppen av Vegemfjellet. Hyggelig med selskap på tur for en gangs skyld, og en strålende start på dagen!

Map    

Vegemfjellet Akkerhaugen

Date:
03.04.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.3km

På seminar med jobben på Akkerhaugen. Pausen mellom siste foredrag og middagen på kvelden ble benyttet godt med topptur på et nytt sted for min del. Kort vei fra hotellet til stien mot Vardefjell og Vegemfjellet. Visste ikke hvor langt det var eller hvor lang tid jeg ville bruke, så måtte følge med på tida. Stien opp til Vesle Vardefjell var svært bratt, men fint terreng å bevege seg i. Fant Vesle Vardefjell med postkasse. Grei utsikt mot Norsjø. Litt ned før det ble klyving med tau opp mot Store Vardefjell. Stor flott varde der, selv om denne ikke lå på selve toppunktet. Bratt nedstigning med tau igjen, før siste etappe mot Vegemfjellet. Kom over et bjørnehi langs stien. Var også skiltet til en bygdeborg, men den klarte jeg ikke å finne i farta. Flott utsikt på Vegemfjellet. >>>

Map