Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Skrehelle

Date:
27.03.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Tur til Skrehelle. Godt tråkka stier på de mest brukte stiene. Men i dag bar snøen stort sett også, så kunne gå omtrent hvor man ville. Noen steder i solhellingene var det bart også. Gikk korteste veien til Varden, deretter ned via Elggløtt og mot Lille Skrehelle. Gikk litt utenom sti mellom der. Fra Lille prøvde jeg å gå rett ned lia, det funket bra. Bratt men overkommelig terreng. Fin tur i nydelig vær og temperatur.

Map    

Ristingkollen truger

Date:
23.03.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.6km

Tidlig morgentur i nydelig solskinn. Hadde planlagt å gå på ski innover mot Havretjenn for så å gå over til truger et eller annet sted der. Men jeg skjønte fort at skiføret ikke var mye å skryte av uansett smøring. Allerede på de første myrene måtte jeg forsere en åpen bekk som gikk tvers gjennom skisporet. Ellers glatt og hardt. Gikk derfor lysløypa mot skisenteret, og fant et egnet sted å bytte til truger og skjære opp lia mot Ristingkollen. Kom etter hvert inn på en av de gamle sideløypene til slalåmbakken, og fulgte denne til toppen. Tungt føre også på truger da jeg sank gjennom hele tida. Blåste godt på toppen, så gikk ned igjen langs blåmerket sti mot skiløypa. Fulgte denne i et par hundre meter før jeg fant en kløft som jeg fulgte nedover, gjennom et hogstfelt, >>>

Map    

Svanstul skitur

Date:
20.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
13.1km

Tur sammen med far og svoger til Svanstul, hvor vi gikk Huldreløypa og Svanstulflåttene. Nydelig vær, men etterhvert håpløst skiføre. Jo lenger ut på dagen, jo dårligere føre. Bakglatt og nesten ikke gli. Men deilig vær, da!

Map    

Skrehelle over tåka

Date:
16.03.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.7km

Morgentur til Skrehelle. Usikker på hvordan føret var, etter at det hadde regnet mye de siste dagene. Men her oppe var det kommet som snø. Stien var derfor ikke veldig opptråkket. Noen hadde gått der dagen før, men noe tungt å gå. Ved parkeringen var det grått, og litt opp i bakkene gikk jeg inn i tåka. Tåka begynte å lette ved Lille Skrehelle, men den var ikke helt borte. Gikk direkte videre til Elggløtt og toppen, da kom jeg helt opp i sola og et fantastisk vinterlandskap! Var nok kommet 15-20 cm nysnø de siste dagene. Mellom Elggløtt og Varden var det kun én person som hadde gått dagen før, så det ble vassing i dyp snø. Men det gjorde ikke noe i det flotte vinterlandskapet som badet i solskinn. På vei tilbake var jeg innom Lille der tåka hadde trukket seg helt bort og >>>

Map    

Frogner - Vealøs - Rustankollen

Date:
06.03.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
17.0km

Ny treningstur hjemmefra til Vealøs. Gode forhold på stien nå, etter litt lett nysnø. Ikke glatt. Tåke på toppen. Vel nede ved Lensmannsseter tok jeg omveien over Rustankollen, ned via gården på Steinsås, og videre ned til Sneltvedt. Runden rundt Løbergvegen tilbake.

Map    

Langelandskollen, Siljuknattane og Ulvskollen

Date:
02.03.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.1km

Treningstur i Ulvskollenområdet. Fine tråkka stier overalt, og snøen bar også utenom stiene. Deilig vær og temperatur denne formiddagen. Gikk opp Brubergdalen forbi Siljuknatthytta, videre løp jeg til Kammerherrens utsikt. Der var mye av snøen borte. Tilbake over Nordre og Søndre Siljuknatten bort til Brynhildsbu. Ned via Lille Ulvskollen og tilbake til bilen.

Map