Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Raudfjellet

Date:
29.12.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:00h
Distance:
13.0km
Map    

Slanglifjellet og Grinaren

Date:
16.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:03h
Distance:
23.0km

Fin runde i noe skyet høstvær. Start fra Storfjellstien p-plass etter fin sti opp til Storfjellet. Derfra runde rundt over toppene medsols.. Laaang bakke ned til Grinaren V, og like lang opp igjen. Varde ble bygget, og smultringfolket kan gjerne bygge videre. Tviler på at noen andre tar seg bryet med å besøke denne "toppen". Mye vind gjorde pausene sure. Ble meget overrasket over Slanglifjellet, for en flott utsikt til alle kanter.

Map     3 comments

Raudfjellet

Date:
07.08.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:00h
Distance:
11.9km
Map    

Roksdalskammen m/flere fra Lønset

Date:
20.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:31h
Distance:
23.1km

Flott runde i et for meg ukjent område. Jeg og Felix starta i Horvlia hyttefelt, og fulgte sti mot dagens første smultring. " Søberg " har vært her før, så gpx-sporet gjør det enkelt i starten. Fin spasertur over Sæterhaugen, Sæthøa og opp til Gjerdhøa. Ned fra Gjerdhøa er det mye stein, det er det også opp til Svorundfjellet, her ble det en god rast. Lettgått over til Roksdalskammen. Det ble en dryg bit i lyng og vierkratt tilbake til Svabekktjønna og der stien starter ned til hyttefeltet. Det ser slik ut at stien går til Sliper-sætra. Fin-fin dag med lettskyet vær og drøyt 20 grader.

Map    

Storheia, Bymarka

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:32h
Distance:
19.0km
Map    

Naustådalen, fuktig tur.

Date:
08.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
33:42h
Distance:
44.5km

Start fra Kårvatn sent på dagen i strålende vær, klokka 11 er i senseste laget. Opp til Neådalssetra, og rett mot Revholfjellet. Lunsj i sola, før det gikk rett opp på Tydalsnebba. Det så bratt ut fra Revholfj., men det var helt greit å kome opp. Østover ned ryggen var det en del snø som var fin å skli på. Opp til Tverråbornfjellet var det greit å finne frem, men ned fra fjellet skapte litt hodebry. Det forløp udramatisk, men tok tid med storsekk på ryggen. Jeg tok med ned første del av eggen rett på sørsiden av "hovedeggen". Teltet ble reist på ca 1100 moh på vei opp Strankåbotnfjellet. Bedre middag og slumring i sola. Neste dag startet med tett skodde og regn. Regnet var tilstedet hele dagen, skodda lettet noe på ettermiddagen. Opp over Strankåbornfjellet >>>

Map     2 comments

Storlidalen, Storbekkhøa ++

Date:
01.05.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:46h
Distance:
20.4km

Fin runde over Storbekkhøa, Storbekkhøa NV, Halsbekkhøa og Fluren. Hardt føre med hardpakket snø, spesielt på Storbekkhøa. Lettskyet, men sterk vind gjorde toppene til et surt oppholdssted.

Map    

Storlidalen, Nonshøa +++

Date:
10.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
9:00h
Distance:
33.0km

Storveis runde fra Storli over Nonshøa, Indre -og fremre Grynningshø og Graslitind. Fantastiske forhold med fin styresnø, passe kaldt i lufta og skyfri himmel. Kan ikke bli bedre.

Map    

Storlidalen, Tohatten ++

Date:
01.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
11:00h
Distance:
30.0km

Fantastisk runde med Søberg , Marianne, OlaMeistad (Ola Meistad) , Varg og Ragge i Storlidalen. Med pulk og oppakning fra Storli gård på fredag til Lontjønna der base ble etablert. Lørdag over syv smultringer. Vekslende vær og føre gjorde turen tidvis utfordrende. Starten med Tohatten opp vestryggen. Skiene ble satt igjen 50m under toppen, et klokt valg. Deretter fin unnakjøring og opp til Skardnebba. Videre bratt ned og opp på Gammelseterfjellet og bratt ned igjen til Storslåa. Ski av i de bratteste partiene. Jeg trur ikke disse toppene har mye besøk. Opp på Neådalsfjellet og fint SØ til Tverrdalsfjellet. Like under toppen kom tåka, men vi kom greit opp. Nedturen ble en øvelse i navigasjon. Flatt lys det meste av turen, og skrenter og skavler ble observert til tider noe for sent. Heldigvis ble største fallhøyde >>>

Map    

Storlidalen, Høa

Date:
09.01.2016

Isende kaldt, men fristelsen ble for stor. -25 grader på Storli gård kjennes i ansiktet. Fulgte fine maskinspor et stykke mot Tovatna, og tok opp etter sommertraseen. Overraskende mye snø i bjørkeskogen, men den er veldig løs enda så skia finner alle greiner under snøen. Over tregrensa enkelte partier med godt føre, 10 cm oppå skaren. Lenger opp knallhard skare. Tok i bruk stegjerna de siste hundre meter under toppen. Stegjern er kanskje litt "overkill" på en enkel topp som denne, men det funker. Mye vind på toppen gjorde fotografering til en kald opplevelse, og lunsj ble inntatt stående under en skrent. Samme vei ned til p-plassen. Skyfri himmel og en helt fantastisk dag.

Map