Venting på været på Hornaksla (02.08.2014)

Written by SturlaS (Sturla Sandvei) GSM

Characteristic Alpine climbing
Map
Visits of other PBEs Hornaksla (100m) 02.08.2014 14:00

Planen var å gå til Kvanndalstind med Stian i dag, men Yr meldte kraftig regn med lyn og torden i middagstidene. Vi hadde ikke lyst til å stå på Torshammeren eller et annet sted på eggen til Kvanndalstind med lyn i lufta. Dessuten var meldingene for søndag mye bedre så vi utsatte en dag.

Denne dagen ble "slått ihjel" med litt utforsking av sportsbutikkene i Åndalsnes på jakt etter is-skruer (som vi begge hadde lagt igjen hjemme). Utvalg og pris var som fryktet, men vi var heldige og fikk låne 3 is-skruer av Romsdal Lodge. Tusen takk!

Deretter dro vi opp til klatrefeltet ved Hornaksla etter et besøk ved Trollveggen-senteret.

Først gikk vi til Svaet (nedre del helt til venstre) for å gjøre unna den obligatoriske klassikeren "Ingrid Espelid". Dette er ei rute som stort sett følger dieder i fast fjell over 3 taulengder. Graden er 5 og crux'et midt i andre taulengde forsvarer denne graden. Ellers var det grei skuring selv med heldags-tur-i-fjellet-klatreskoene.

Noen bilder fra standplass etter andre taulengde på Ingrid Espelid

Planen videre var å få klatret noen sportsruter på 6'er-tallet for å sjekke graderingen mot det vi opplevde i Alpene. Vi ruslet bort til Boschveggen (rett til høyre for Svaet) for å sjekke utvalget men falt pladask for en 1-taulengder naturlig sikret kalt Trippelrisset (grad 5+). Som navnet tilsier er dette klatring i riss og da av den relativt tynne sorten (ihvertfall for mine pølsefingre). Jevn hard rute med markert crux i et opptak som er tynt sikret et godt stykke oppe. Også dette gikk greit med de nevnte tøfler, men så kom regnet og vi pakket sammen uten å få testet sportsrutene. Kanskje en annen gang?

På veg tilbake til Vengedalen ble det kebab til festivalpris (?) i Åndalsnes og 4-5 låter med Skambankt på "Gratis-brygga" rett utenfor området til Rauma-rock. Bra stemning og mange artige folk i byen. :-)

Rett etter tunnellen mot Isfjorden hadde UP funnet det for godt å stå med laseren sin en sen lørdagskveld... #$#%#&/$&"%$!!!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.