Falketind (14.07.2014)  4

Written by pjustad (Petter Justad)

Start point Koldedalen (1,200m)
Endpoint Eidsbugaarden (1,060m)
Characteristic Alpine trip
Duration 10h 01min
Map
Ascents Falketind (2,067m) 14.07.2014
Visits of other PBEs Falketind normalrute 14.07.2014
Klyving Falketind 14.07.2014
Klyving Falketind under toppen 14.07.2014
Morka-Koldedalen passasje 14.07.2014
Sein start fra Koldedalen sørget for en rask og effektiv innmarsj inn til Morka-Koldedalen til vann 1291. Her var det smeltet mye etter de siste som hadde godt der dagen før, noe som gjorde det meget spennende å passere alene med hund. Videre mot Svapassasjen gikk det lett å greit. I det Zsorba (hund) og jeg skulle begynne opp svaet kom regnet å jeg ble meget spent på hvordan dette skulle gå men man har ikke så mye valg når man står midt oppe i det. Det gjorde det ekstra deilig og komme opp i dalen å ta seg en vel fortjent matbit.
Videre skulle jeg være smart å gikk rett opp fra dalen mot øst opp en silt/morenerygg som var veldig løs og det raste mye stein (anbefales ikke) i tillegg var dette meget tungt, men høydemeterne gikk fort unna. Kom omsider inn på breen som var noe snødekt men fin å gå på. La igjen en del mat og utstyr under en stien ved breen å tuslet videre mot toppen. Regnet hadde gitt seg og den siste klyvingen opp mot toppen gikk som en lek for både Zsorba og meg selv. Ankom toppen ca. 17:30. Noen kjappe bilder ble tatt og en sjokolade eller 2 før det bar nedover igjen. Ned breen gikk som en lek på snøen og kom fort ned til resten av baggasjen. Middag ble en herlig Torskegryte med coskos til og en liten times powernap under en stor stein pga. regnvær. Planen om videre til mot Stølsnostinden ble skrinlagt grunnet regn og tåke. Ned svaet ble det funnet en bedre vei enn opp og det gikk ganske greit.

Ut dalen gikk det kontrolert men effektivt og Koldedalen var kjapt i syne. Transportøren min var på Eidsbugarden så her var det bare å bruke beina. Koldedalen- Eidsbugarden ble tilbakelagt på 2 timer. Flott tur men noe tungt med full oppakning for overnatting 3 netter.
Totalt ble det brent 7571 kcal i følge pulsklokken.
Spreke hunder kan fint være med på normalruten.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.