Tur med barna til Ørnkampen (10.07.2014)  5

Written by waaktaar (Kalle)

Start point Parkeringsplass i boligfeltet på Randsverk (780m)
Endpoint Parkeringsplass i boligfeltet på Randsverk (741m)
Characteristic Hike
Duration 2h 32min
Distance 5.0km
Vertical meters 584m
GPS
Ascents Ørnkampen (1,162m) 10.07.2014
Storebror leder an.
Storebror leder an.

Da kona meldte at jeg (med rette) skyldte henne et ubestemt antall dagsturer og varslet at hun aktet å gjøre et uttak i ekteskapsbanken, bød anledningen seg for å ta en liten tur med ungene til en av de enkle Vågå pf100-toppene jeg hadde spart til nettopp familietur.

Vi satte oss i bilen noe over ti, og etter stopp på Mega'n i Vågå for å kjøpe tur-kakao og sjokolade, bar det i vei mot Randsverk. Været i Vågå var fint, men innover mot Sjodalen var det en del særs mørke skyer. Fint med en såpass kort tur, så det ikke tar så langt tid å komme seg tilbake til bilen om det skulle begynne å hølje ned.

Parkering innerst i boligfeltet, og så i vei. Sønn (5) hadde fått Camelbak-sekk i barnestørrelse til bursdagen sin, og det er nå det kjæreste han eier. Ulempen er selvsagt at dopausene blir mange - han klarer jo ikke å slutte å drikke av den. Men det er morsomt å se at han liker så godt å gå på tur, selv i motbakkene, og at han har fått en skikkelig god motor. Tipper han er klar for en enkel 2000-meter (Kjelhøe f. eks.) senere på sommeren. Datter (2) er også overraskende god til å gå for alderen, men bæremeisen er fin å ha (i alle fall for far) når hver bidige maur på stien skal granskes inngående.

Etter en stund kom vi over tregrensen, der den bebudede sjokoladepausen fant sted. Det var helt greit for far også, for det var ganske tungt opp gjennom bakkene med 15+ kilo på ryggen - spesielt når det var så varmt og klamt som i dag.

Toppen ble nådd etter en time og et kvarter, og der fant jeg til min (og ikke minst mine barns) store forbauselse kona og hennes venninne. De hadde ikke hatt noen klar plan og hadde valgt seg en topp i nærheten av der de møttes, og nå hadde de sittet og ventet på oss en stund.

Det ble kaffe og kakao på toppen (tilberedt med min nye favoritt-duppedings: Jetboil) i tillegg til matpakke og sjokolade. Nedover begynte det å regne, men da var det bare å slippe på, og kort tid etter var vi igjen ved bilen.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Start date 10.07.2014 10:58
(UTC+01:00 DST)
End date 10.07.2014 13:31
(UTC+01:00 DST)
Total Time 2h 32min
Moving Time 1h 49min
Stopped Time 0h 43min
Overall Average 1.6km/h
Moving Average 2.2km/h
Distance 4.1km
Vertical meters 583m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.